måndag 29 september 2014

fredag 26 september 2014

Knas

Ja, jag vet inte vad jag ska tycka. Eller jo, jag tycker inte om hur den här hälen (sweet tomato heel) ser ut. Att den är så superenkel och snabb att sticka gjorde dock att jag testade än en gång. Just på dessa sockor har jag tyvärr för många maskor, sockan är för stor åt mig kring vaden. Ska ge bort dem när de är färdiga, har halva andra sockan kvar... Garnet är Wollmeise twin i ljuvligt grönt, resterna utav min Solution-sjal. Det konstiga med garnet är att det "skruvar" sig konstigt. Gillar inte heller att det känns "plastigt" på nåt sätt. Men färgen, det är nog #finastefärgen :)





måndag 22 september 2014

Stickmys

Snart är det oktober, dags för nästa stickmys!

Vi träffas vid Juthbacka herrgård lördagen den 11 oktober kl 12-16. Kaffe & dopp 6 €. Välkommen!



söndag 21 september 2014

Väv 2014

I helgen som varit har jag besökt Umeå i Sverige. Jag hade från mitt jobb ordnat en resa till smakfestivalen som ordnades i staden för första gången. Lyckans mig, som även då kunde besöka vävmässan, som ordnades under samma helg.

Jag hade kanske väntat mig en lite större mässa, i jämförelse med handarbetsmässan i Tammerfors var den här en liten mässa. Men jag träffade trevliga människor och köpte härligt garn.






Efter mässan gick jag och maken på stan, igen. Vi hann precis in till Hemflit, därifrån köpte jag Solveigs vanthäfte (det utlovas kallare väder till nästa vecka, vantar behövs).




Köpte även garn, Cotton Merino, till en kofta till mig själv, 8 nystan gult och 1 nystan rostorange. Vet inte om det orange kommer att finnas i koftan eller om jag stickar handledsvärmare utav det, färgen bara var så underbar så jag ville ha det.




Inne på mässan köpte jag mig en ny slända! Denna är bottentyngd, väger strax över 30 g. De blå fibrerna fick jag testa spinna i deras monter, hon gav sen mig resten av fibrerna! Bra att öva sig på ;)




Som ett litet konstverk!




I samma monter köpte jag även fibrer, merino, 150 g. Färgen bara är sååå himla underbar! Men jag får nog bli bättre på att spinna innan jag sätter sländan i denna ljuvliga fläta. Både fibrer och slända är köpta utav Forsbacka ull.




Jag pratade länge med den trevliga damen, som jag glömde fråga namnet på, i Östergötlands ullspinneris monter. Jag är ju som jag tidigare sagt mycket känslig mot stickiga garn, men detta olivgröna Visjögarn var ju helt klart #finastefärgen och jag bara måste köpa det! En kofta ska det bli, så småningom.


lördag 13 september 2014

Smakgården & hantverkarvinden

Idag händer det vid Juthbacka herrgård! 

Leaderprojektet Matkultur ordnar för första gången Smakgården i Juthbacka herrgård. Lokala företagare kommer att presentera sina produkter, berätta om sitt företag, ge smakprov och även sälja sina produkter. På övre våningen ordnas Hantverkarvinden, där kommer lokala förmågor visa olika hantverk.

I smakgården deltar;

Bergwalls bageri, Glenn Sundstedt, Gambatte, Kim Jungarå, Wärnå gård, Carita Häger, Ronny Nyman, Heinäholman meihläistarhat, Skogsjö ekobård, Daniel Sjö och StRökeri.

I Hantverkarvinden kan du se och prova på:

Scrapbooking, pärlarbeten och göra grytunderlägg  av kaffepaket. Marthorna berättar och visar hur man virkar mormorsrutor, garn, mönster & virknålar finns på plats. Garnet sponsoreras av Sandnes garn.

Stickcafé på övre våningen kl 10-15.

Nykarleby hemslöjd har öppet i Woldemars stuga. Kaffe & kex finns att köpas uppe i Hantverkarvinden.











måndag 8 september 2014

Lägeruppdatering

De kurser som hålls under sticklägret ordnas i samarbete med Leaderprojektet Matkultur, hälsa & kreativitet. Tack vare detta betalar du alltså endast för kost & logi! Priset för lägret är 190 €. Denna vecka skickas fakturor ut, men du kan fortfarande anmäla dig! Den engelska kursen med Veera Välimäki börjar snart vara full, men ännu finns det som sagt platser kvar. Mer info om själva lägret hittar du här.









Kurssit jotka järjestetään neuleleirillä järjestetään yhdessä Leaderprojekti Matkultur, hälsa & kreativivet'in kanssa. Näin ollen, maksat vain täysihoidosta! Osallistumismaksu on 190 €. Tällä viikolla lähetän laskutustiedot kaikille osallistujille, mutta voit vielä ilmoittautua! Veera Välimäen englanninkielinen kurssi on pikkuhiljaa täyttymässä, mutta vielä on siis paikkoja jäljellä. Lisää tietoa leiristä löydät täältä.