fredag 18 juli 2014

Easyknits!

Länge har jag planerat att ta in utav Easyknits garn till Garnstugan. nu blev det äntligen av!

Känns lite extra när man vet att man är den enda i Finland som har garnet i lager, att man är den enda återförsäljaren! Nu önskar jag bara att alla hittar till webshopen och får ta del av dessa underbara, vackra, färgstarka, handfärgade garn!




måndag 14 juli 2014

Lägerplanering

(Edit längst ner...)

Nu föll det sig så lyckligt att jag kommer att delta i sticklägret i Fattigskogen i slutet av juli, heelt fantastiskt! Redan nu snurrar en film med mönster och garn i huvudet på mig, planeringen av stickningar är i full gång! Jag får planera lite noggrannare i och med att jag kommer att flyga till Göteborg för att sen samåka till Tiomilaskogen och Fattigskogens vildmarksby.

So here we go... (Bilderna på de färdiga plaggen kommer alla från Ravelry).

Alternativ 1. Koftan Acer i ljuvligt "smutsigt" gult Cascade 220 heathers.




Alternativ 2. Koftan Pergola i mellanbrunt Mandarin Medi.




Alternativ 3. Koftan Entangled vines i samma vackra gula Cascade som i alternativ ett.




Alternativ 4. Koftan Bellevue cardigan i underbart gult, mjukt Malabrigo Sock.




Alternativ 5. Topstykke i... blir nån förvånad om jag säger gult?, ull/bomull från Geilsk (garnbilden är från hemsidan var jag har köpt garnet, Atelje Norrgården).





Det var koftorna det, sen har jag planer på att ta med en sjalstickning, lutar åt en Solution i Filisilk från Tant Kofta, har många (alltför många) mönster sparade i min favoritlista på Ravelry, kan hända att jag hittar en annan sjal... En sockstickning måste också följa med. Minst en. Och kanske nånting annat också, får se... Men om man nu bara kunde bestämma sig vad det gäller mönstren ovan, vill ju sticka dem alla... Råd mottages tacksamt!

EDIT: Jag har via facebook fått stor respons :) Just nu leder Acer cardigan 5 röster mot 2 för Pergola :)

Kunde inte somna igår kväll, låg och funderade på vilken kofta jag ska välja, då kom på att jag ju naturligtvis vill ha denna gröna till Pergola istf den bruna!





söndag 13 juli 2014

Efit!

Idag är det EFIT igen! Jag kommer att lägga ut mina bilder här på bloggen den här gången, häng med under min dag, vettja! Kan inte lova så mycket annat än garn- och stickbilder dock ;) Fler som lägger upp sina bilder hittar man här.

Kl 11

Skriver detta blogginlägg ;) God morgon!



Kl 12

Då fotar jag ljuvliga Easyknits garn som är på väg in i Garnstugan! Så stolt att vara den första återförsäljaren i Finland för detta ljuvliga garn!



Kl 13

Först nu hinner jag med att äta frukost. Underbart att kunna sitta ute och äta!




Kl 14

Ungefär då fick jag veta att jag måste till jobbet. Campingen skulle annars vara obemannad då sommarkillen fick sjukledigt. Så nu är jag på jobbet, blir inte uppladdat foton nu, laddar upp resten när jag kommer hem.


Kl 15

Då är jag ute vid Juthbacka camping, städar stugorna efter helgens gäster, förbereder för nya.





Kl 16

Tar en kaffe vid Woldemars stuga.




Kl 17

Vy ut över Nykarleby älv, sett från campingens servicehus.




Kl 18

Hämtar mat, tar först en avstickare till min bror. Jag och brorsonen ligger i gungan och gungar och funderar över sommaren, Brasilien, mat och sjuka ben.






Kl 19

Grillade broilerlår och grynost till middag. Försöker mig på en lchf-inspirerad kost.




Kl 20

Sitter vid campingens mottagning och stickar.




Kl 21

Kör hemåt. När jag får se denna himmel stannar jag och kliver ur bilen för att ta bilden. Älskar det här fenomenet, när solens strålar kommer ner genom molnen! Nåt magiskt över det hela.






lördag 5 juli 2014

Broken seed

Jag hinner inte sticka lika mycket som jag skulle ha lust till. Så är det när man har två jobb över sommaren. Det andra jobbet tillåter mig sticka, när det inte kommer nya husvagnar eller -bilar till campingen. Det jag mest stickat på är Surry hills av Maria Magnusson. Jag har kroppen klar, påbörjat en ärm. Igår märkte jag att tyget blir mycket sladdrigare när jag stickar på strumpstickor jämfört med rundstickor som på kroppen. Ska riva upp och leta fram en lämplig rundsticka istället, får köra magic loop. Men jag hade inte lust med att riva upp igår kväll när jag väl kom hem. I stället plockade jag fram en halvfärdig socka som legat i korgen i säkert ett år, kanske till och med längre. Tycker om färgkombinationen brunt-rosa, trots att jag inte är en "rosa" person. Mönstret är avbruten mosstickning.




Igår var en stor dag hemma hos oss, sonen fyllde 18 år. Idag firar jag och maken 17 års bröllopsdag, silkesbröllop enligt wikipedia :) Detta firar vi med att åka på kaffe till svägerskan som har födelsedag idag. Vädret är äntligen somrigt, vi har klarblå himmel, sol och underbart varmt. Ha en fin helg allesammans! 

I nästa vecka kommer lite ny information vad det gäller sticklägret som hålls i medlet av oktober/november! Mer kurser och billigare pris, hur låter det? ;)