tisdag 22 april 2014

Nästan två

Se här mamma, så här ser restgarnssockan ut :)




Den andra är nästintill identisk. Jag började med att nysta alla mina tunna sockgarnsrester till två lika stora bollar. Jag stickar sockorna samtidigt, en rand på en socka sen samma rand på andra sockan. Tror jag ska sticka alla sockor på det här sättet i fortsättningen, känns som om jag kommer att få ett par sockor lika fort som jag stickat en socka ;)


söndag 20 april 2014

Första paret ut

Första paret är färdiga!




Mönster: Undulating rib socks, ur boken Favorite socks
Garn: Punta yarns Merisock hand painted
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Åtgång: Ca 70 g
Övrigt: #1 i Dödergöks sockutmaning



fredag 18 april 2014

Sock- och garnutmaning

När jag på Instagram så att Dödergök satte igång en sockutmaning var jag inte sen att haka på. Min utmaning blir att sticka 6 par sockor till mig själv innan jag fyller 40 år den 7 oktober. Efter flera misslyckade startförsök har jag nu kommit igång. Nedan ser ni det första paret jag stickar, halva paret åtminstone. Jag lade upp maskorna till andra sockan i morse. Mönstret till dessa har jag tagit ur boken Favorite socks, mönstret är Undulating rib socks, garnet är ett sockgarn från Punta yarns.








Sen fick jag plötsligt i förrgår för mig att färga garn. Innan Tiimari stängde sina dörrar för gott köpte jag 3 st småpåsar Dylon-färg, orange, gult och grönt. Jag blandade gult och orange och färgade 3 härvor ofärgat sockgarn som jag beställt från England för länge sen. Resultatet blev knalligt orange, inte exakt vad jag hade tänkt mig. Fick på Instagram rådet att färga över med ljusbrunt. Jag kollade i affären igår, hittade inte där det jag behövde. Så detta projekt vilar lite nu, i väntan på brunt.





Nu är det för övrigt inte länge kvar, det är mindre än en vecka till vårens stickläger!! På torsdag kör jag ut allt garn till Pörkenäs och sätter mig ner för att invänta alla glada stickerskor. Ännu ryms man med, i början av nästa vecka meddelar jag hur många vi blir till de olika måltiderna, du kan alltså ännu anmäla dig, så där i sista minuten. Bara maila på sticklager@gmail.com så får du mer information! Välkommen :)


onsdag 9 april 2014

Garn & te-paket!

Igår fick jag ett paket! Det är alltid lika roligt att hitta ett tjockt kuvert i postlådan bland alla andra tråkiga vita kuvert (läs: räkningar). Det var mitt paket i garn och te-bytet som kom!

Ljuvligt vackert Noro Kureyon sock-garn, en knappask full med kola, hallonchoklad, ett dekorationshjärtan, Pelle Svanslös te och ett påskigt kort.



Bara se på det här garnet, så himla fint det är! Precis rätt färg också! Nu gäller det att hitta rätt sockmönster också, för ett par sockor ska det bli. Tips om mönster som passar sig till flerfärgat garn mottages alltså tacksamt!




Tusen, tusen tack Ulrika i Lövånger!

Garn & choklad

Måste vara den bästa kombinationen ever! När jag såg att stickamera.se ordnar just ett sånt byte, ja då hakar jag på!





torsdag 3 april 2014

Blommigt och randigt

Enligt bloggen är detta projekt, som nu äntligen är avslutat, hela 3 år gammalt... Jag började virka dessa afrikanska blommor utan av riktigt veta vad det skulle bli utav dom. Sen när överdraget på en knapp på ett dynvar/kuddöverdrag/örngott gick sönder blev det naturliga valet att göra ett helt nytt! Byta knapp, nä, det vore för enkelt. Så jag virkade afrikanska blommor...


Sen när jag kommit så långt att jag hade tillräckligt med blommor för att täcka framsidan på kudden, då tog det stop. Jag hittade då ingen beskrivning på hur man virkar halva blommor. Projektet stoppades då ner i handarbetskorgen och glömdes bort.



I somras, när jag var på stickläger till Fattigskogen, så hade Dödergök virkskola för Lisa. Det utlovades även en virkskola på Instagram, nåt jag satte bakom örat. För nån vecka sen städade jag ur flera utav mina "handarbetsgömmor" och då kom detta projekt fram igen. Dags att få det färdigt!
Med hashtagen #blomvirkskola på Instagram följde jag Dödergöks beskrivning och virkade de 4 st halva blommorna som behövdes.




Taadaaaaah!!





Dags att påbörja bakstycket. Jag hade nog av blommorna och valde att ha en baksida virkad utav stolpar, i olika färger.



Jag improviserade nån sorts knappöglor...




Och så efter 3 års väntan, tadaaaaah!!!






Jar är supernöjd! Det blev inte som jag hade tänkt, det är slarvigt hopsytt här och där, men jag är nöjd i alla fall. När jag senare i vår byter om till vita överdrag i soffan, då kommer kudden att passa in ännu bättre :)

Jag har använt virknål nr 3 till bakstycket, minns inte vad jag har använt till blommorna. Garnet jag har virkat i är härliga Catania, finns i massor med fina färger.