lördag 29 mars 2014

Ginkgo

Ja, vad månne det är, en Ginkgo? Ingen aning, men oavsett ska jag sticka en sån :)






Garnet är det ljuvligaste ljuvliga Malabrigo Sock, här i färgen Lettuce. Garnet finns att köpa här, vem vet, kanske vi skulle ha en knit-along? Dvs. vi stickar fler samma sjal, men "tillsammans"?

lördag 22 mars 2014

Mandala

Jag har virkat en mandala, en mycket söt sådan, om du frågar mig :) Jag har använd Sisu från Sandnes garn, webshopen fylldes för några veckor sedan med 18 vackra färger. Tanken är att jag ska använda denna mandala till ett annat projekt, mer om det senare ;)




torsdag 20 mars 2014

Vitamin D

Så var den färdig, min gröna Vitamin D. Koftan som jag drömde om innan jag ens påbörjat den. Den som skulle bli den perfekta koftan.






Den verkade stor när jag hade den på stickorna. Spinnoljan smorde mina händer när jag stickade, garnet kändes rivigt och flåttigt. Men jag älskade den i alla fall.



Så blev den klar. Jag provade den innan jag blötte ner den och den passade! I med koftan i ett bad med hårbalsam, däri låg koftan i några dagar (glömde bort den), sen sköljde jag koftan och satte nytt vatten med shampo. Garnet fällde färg nåt otroligt, var rädd att inget skulle stanna kvar i koftan.

Så sköljde jag den sista gången, kramade försiktigt vattnet ur den och satte den på blockning. Försiktigt smekte jag koftan, mina farhågor besannades, den stacks...




Torr och färdigblockad provade jag så koftan igår. Den passade perfekt! Men, den sticks. Nåt så förfärligt! På Instagram fick jag tipset att sy ett kantband i kragen, vilket är en toppenidé för då sticks inte kanten längre. Problemet är att resten av koftan sticks även efter detta.








Så vad gör man? En kofta som jag sett fram emot att använda visar sig vara näst intill omöjlig för mig :( Jag har nu satt koftan i en påse och satt den i frysen, påminn mig att det är där jag har den ;) Vi får hoppas att detta trix fungerar, annars får jag ge bort koftan och sticka mig en ny, i ett ickestickande garn.




lördag 8 mars 2014

Geology shawl

Äntligen! Tack till solen som fick mig att gå ut och äntligen fotografera sjalen som jag stickade under julhelgen, här har ni Geology shawl!















Mönster: Geology shawl 
Garn: Squish n' bounce by Knittaddiction
Stickor: 4 mm 
Åtgång: 80 g

Nog är det märkligt hur solen höjer humöret! Ser fram emot en härlig vår!