tisdag 31 december 2013

Gult är fult?

Nej, sannerligen inte! Gult är en underbart, ljuvligt vacker färg! Det har blivit mycket gult just nu, älskar gult!

Först ut är Wood hollow hat som numera är komplett med garnboll och allt!









Min julstickning har i år också varit gul. En underbar gul nyans på detta garn! Garnet är handfärgat utav Knittaddiction, du hittar hennes shop på etsy.com. Mönstret på sjalen är Geoloogy shawl av Verybusymonkey, andra sjalen som jag stickat utav henne. Älskar formen på hennes sjalar, kommer definitivt att bli fler. Sjalen väntar på blockning en stund till, julgranen står nu på det enda stället var blockningsmattan ryms.







Nu ska jag sätta mig ner i soffan med årets sista, även år 2014's första stickning, nämligen koftan Emelie. Jag märkte igår kväll att jag hade läst fel i mönstret och missat att jag efter 8 mönstervarv skulle göra minskningar i midjan, har nu stickat 36 varv... Får räkna om lite och göra minskningarna tätare så får det lov att bli bra, vill inte riva upp. Jag beställde i förrgår en härva till av garnet, trots att den mängd jag har hemma borde räcka. Vem vet, kanske jag anade att jag kommer att behöva den pga att jag inte läste mönstret ordentligt ;)








Jag önskar alla mina läsare ett mycket gott och garnrikt år 2014! 

tisdag 24 december 2013

God jul!

Så var julafton här. Vi har gäster på kommande kl 11, skulle egentligen inte ha tid att blogga, men tar mig den tiden i alla fall :)

Jag önskar er alla en fridfull, härlig, garnig jul med massor med sticktid! Jag ser fram emot sena kvällar, uppkrupen i soffan med stickningen i högsta hugg. Jag fick årets julklapp lite tidigare i år, ett nytt jobb! Till detta jobb kommer jag att behöva en ny garderob så jag ska sticka en kofta eller tröja i julhelgen. Eller ja, påbörja den åtminstone :)



GOD JUL!!

söndag 15 december 2013

Wood hollow hat

Nu har jag stickat en mössa som jag ÄLSKAR! Garn + mönster = sant, definitivt!

Jag köpte detta garn på handarbetsmässan i Tammerfors i november. Nu när jag stickat i det kollade jag upp var jag får tag i mera garn, i flera färger, men tydligen ligger deras hemsida nere, typiskt. Tillverkare utav garnet är Sumitawa, ett företag som finns i Bolivia. Ursprungsbefolkningens alpakkauppfödare och producenter har gjort detta ekogarn som finns i många färger. Garnet heter kort och gott Alpakkavilla, dvs. alpackaull. Får skaffa mer utav detta garn nästa år på mässan, jag har sett dom där även tidigare år.




Ännu ska jag göra en tofs, sen är den helt klar. Mönstret är alltså Wood hollow hat utav Kirsten Kapur. Det finns ett par vantar i samma mönster, dom har jag stickat flera år sedan. Måste nog hitta ett nystan gult garn i mitt garnskåp för att sticka ett par matchande vantar också.


lördag 7 december 2013

Sprig, igen.

Jag har stickat klart själva kroppen till Sprig. Eller ja, hur man nu tar det. Jag borde ha fattat när det i mönstret står att den från ärmhålet ska mäta 37 cm, att den kommer att vara för kort. Men trodde jag på rösten i mitt huvud? Nejdå, mycket roligare att inse att jag får riva upp avslutet, om än att det "bara" är 6 varv, så stör det mig... Nåväl, ska sticka färdigt oket först, sen riva upp och sticka den ca 10 cm längre. Till sist stickar jag ärmarna, trots att mönstret säger att jag ska sticka ärmarna nu. Men se, jag KAN gå emot mönster om jag riktigt vill! ;)



torsdag 5 december 2013

Sprig

Mellan alla julkulor är det roligt att ta ett lite större arbete i händerna. Jag hade tänkt sticka klart den julkula jag nu håller på med igår, men jag glömde fyllvadden på jobbet så det blev inget utav det. Jag ska testa att fylla kulan strax innan jag börjar minska av för toppen istf att trycka in vadden genom ett pyttelitet hål till sist. Vet inte hur det fungerar att sticka med kulan fylld, men jag ska testa.

Nåväl, inte är jag ju utan jobb för det ;) Jag tog fram Sprig och stickade vidare. Jag har alltså börjat uppe vid axlarna och stickar neråt, med två trådar utav Holst garn Coast i färgen Amber. Jag har stickat förbi minskningarna i sidorna, ska precis börja med ökningarna. Först nu tog de första nystanen slut! Eller ja, DET första nystanet. Hur kan det komma sig, att ett nystan tar slut före det andra? Jag har stickat med dem samtidigt, ända från början, inget utav dom är skarvat. Ett av livets stora mysterier ;)




På bilden har jag alltså redan bytt ut det högra nystanet, vänstra garnhögen är vad som är kvar av det andra, första, nystanet.


Ps. Jag ser att besökarantalet tickar iväg, kul! När räknaren passerar 100 000 besök, då ska vi fira!!

söndag 1 december 2013

Julkalender och julkulor

Äntligen är december här, som jag har väntat! Ja, jag älskar julen, väntan på julen, allt som hör därtill! I år har jag för första gången satt igång en julkalender på Garnstugan, du hittar kalendern här. Lönar sig att titta in varje dag ;)

Jag har blivit biten av julkula-myggan, big time. Jag stickar kula efter kula och tycker det är hur kul som helst! Igår, när jag var på julmarknad vid Sunds trädgård stickade jag en klar och påbörjade nästa. Den blev sen klar här hemma varpå jag började med en ny :) En "ond" cirkel ;)










Mönstren jag använder kommer ur Arne & Carlos bok Julekuler.