fredag 6 september 2013

Gaaarn

För dryga veckan sedan tog jag fram färgerna igen och färgade några härvor garn. Det där med att "dutta" ut färger kändes inte riktigt som min grej, så jag valde att hälla färgen i en kastrull och sänka hela härvan i grytan. Jag hade tänkt mig mörkgult (gul färg + svart för att göra den mörkare) men till min förvåning föddes den perfekta gröna färgen!





Andra härvan åkte i strax efter, den blev lite ljusare. Hällde i lite mer gult tills jag var nöjd.




Den tredje härvan blev mycket ljusare än de två första, i med lite svart, tänkte jag. Vad jag inte tänkte på var att jag då, när jag häller i färgen, med fördel kunde ha tagit härvan åt sidan... Resultatet? En svart fläck på garnet... Men det kan bli snyggt uppstickat i alla fall!




Min limegröna härva, som jag färgade då för länge sedan, tillsammans med den första härvan utav denna färgningsomgång, tror jag ska bli en sjal tillsammans. En Boneyard, kanske? Det finns en sjal till, som jag tänker på och ser framför mig, men jag kommer inte på vad den heter... Nåväl, får leta runt på Ravelry sen när det är dags för det här projektet. Tyvärr måste jag nu åka mot jobbet, nog är det konstigt när arbetet inkräktar på ens handarbetande ;)



söndag 1 september 2013

Sockor

Sockskörden har börjat idag. Första året på många år som jag inte är med. Sockor stickar jag nu som då, oavsett skörd eller inte. Här följer två par som jag stickat, med början i juni under sommarnattens dårskap.





Första paret ut är ett par skaftlösa sockor som jag stickat i ett Regia garn, Designline by Kaffe Fassett. Jag satte upp maskorna för dessa sockor den 13 juni, projekt 13 i sommarnattens dårskap. För en vecka sedan fick jag dom färdiga.





Andra paret är stickade i Fabel, enligt eget mönster. Garnet har jag fått av underbara Dödergök, min stora idol och nyfunna vän som jag saknar varje dag. Projektet var det femtonde i ordningen, dessa har varit färdiga sedan 1 juli men inte blivit bloggade än.

Ännu har jag in Vitamin D att visa er. En kofta som jag verkligen älskar och kommer att sticka fler utav, mönstret är bara så fint! Sjalen Marin, som jag skrev om i förra inlägget, rev jag nyss upp. Jag hade svårt att fatta mönstret, det var så rörigt skrivet. Första halvan av mönstret fanns skrivet på ett papper, diagrammet på ett annat, som inte innefattade alla maskor. Jag läste runt på Ravelry och kunde konstatera att flera tyckt det samma som jag. Inte heller verkar garnåtgången stämma, många blev tvungna att köpa mer garn för att få sjalen färdig. Så jag letar vidare efter ett mönster att använda till mitt ljuvliga Donegal-garn.