lördag 29 juni 2013

Fyra och sexton

Två projekt till har blivit färdiga. Högen med wip's blir mindre, skönt så! Beställde igår hem lite nytt Cascade som ska bli en kofta till mig själv, den kommer jag att vilja börja med genast jag får hem garnet ;) Har också garn till en tröja i garnskåpet, Beatnik. Nej, vi ska inte sen ta upp alla de projekt jag hade på gång redan innan dårskapen, dom mår så bra så i sina påsar.

Fjärde



Sextonde





onsdag 26 juni 2013

Rapport

Några projekt i dårskapen är färdiga, skönt! Ett större projekt, en filt, är också färdig, nu är det bara "små" saker kvar.





Idag spenderade jag eftermiddagen hos mamma och pappa. Fotade en massa blommor, deras trädgård är fantastisk! Nedan ser ni ett urval av bilderna. Jag älskar deras lilla by! 

Stickade även klart projekt #20, en orange disktrasa, syns på bilden ovan med #12, #18 och #19.










         

måndag 24 juni 2013

Dårskapssammanfattning

Hej på er! Jag har överlevt operationen ;) Allt gick väl, stannade på sjukhuset en natt för observation. Hade efterkontroll morgonen efter op så det var lika så bra att stanna där. Mitt högra öga är svullet och illrött, men jag ser framsteg varje dag. Svullnaden går sakta ner, snart kan man se det vita i ögat igen :) Energin har varit på ett minimum efter op, nåt jag inte hade tänkt på innan. Narkosen gjorde att jag sov i två dygn!

Sommarnattens dårskap pågick ju till den 23.6, jag vill gärna få alla projekt påbörjade innan deadline så jag satte upp flera stickningar den 22.6. Inte mycket mer än det, några få varv och så vila, vila. Sakteliga börjar orken återvända, trots att jag inte är på långt när mitt gamla jag. Jag har virkat rutorna till filten, som också är en del i dårskapen, igår, har bara 5 rutor kvar så kan jag börja sammanfoga rutorna till en filt.

Bilder på allt detta kommer, jag överför bilderna från telefonen vid nåt skede.

tisdag 18 juni 2013

Glasunderlägg

Det adertonde projektet påbörjat, glasunderlägg. Ett nu att börja med, får se om det blir fler senare idag eller om nästa blir morgondagens projekt. I morgon styr jag mot Vasa tidigt på morgonen, på eftermiddagen är tanken att herr Ögonläkare ska operera mitt högra öga. Kommer högst antagligen inte att påbörja nåt nytt i morgon, om jag inte vaknar upp ur narkosen och mår som en prinsessa :) Packar alltså stickning/virkning med mig just in case.



måndag 17 juni 2013

15-16-17

Här har det inte riktigt funnits till att uppdatera bloggen. Dottern blev konfirmerad igår, hade massor att ställa till inför festen här hemma. Det skulle bakas, städas, fixas och donas. Jag har påbörjat mina projekt men ofta inte stickat mer än några varv innan jag satt undan det.

#15. Sockor åt mig själv i Fabel.




 #16. Disktrasa. Ska testa ett nytt garn och se hur trasan beter sig i användning.




#17. Pannlapp. Nytt virkmönster, ska se om det blir till nåt.




Har fått #12 färdigt igår, en disktrasa i Rowans pima cotton.







fredag 14 juni 2013

14

Nu börjar det kännas lite motigt att välja ett nytt projekt varje dag. Jag vet att jag nästa vecka inte kommer att kunna påbörja två projekt, dvs. två dagar, så jag har dessutom fler att påbörja än ett per dag! Nåväl, fick lite tips på facebook om små projekt, ska titta igenom dom och se om det ät nåt jag fastnar för.

Idag påbörjade jag en halstub, Spiral cowl. Garnet är underbart mjukt och skönt, Manos silk blend.



torsdag 13 juni 2013

Tretton

Idag satte jag upp maskorna för ett par ankelsockor åt mig själv. Bild kommer i morgon, nu just är jag alltför trött. Nati nati!

God morgon! Efter en god natts sömn är här bilden på gårdagens sockor:




onsdag 12 juni 2013

Tio, elva och tolv

Projekt #10, disktrasan som jag påbörjade den 10.6 blev nyss färdig.








Ska fortsätta antingen med #11, vantar i storlek pytteliten...







Eller så med disktrasan, #12.




tisdag 11 juni 2013

Dagens

Idag satte jag upp maskorna för ett par små vantar. Valde skaftmönstret från Lise-Lotte-sockorna som jag stickat redan tidigare.

Det här är alltså projekt #11.





Dårskapstips!

Jag som just nu funderar på mindre projekt blev mycket glad över dagens mail från drops design. Massor med matnyttigt! Vem vet, kanske jag ska virka mig en glass, vore nyttigare i längden.






Jag som älskar sushi borde definitivt ha dessa på bordet :)







måndag 10 juni 2013

Gissa vad?

Exakt. Dårskap ;) Idag har jag lagt upp maskorna till #10, en disktrasa à la Tova :)



söndag 9 juni 2013

Dagens projekt

Den 9 juni läser vi idag och jag påbörjar projekt #9.





Mönstret till Retro circles hittar du här.

lördag 8 juni 2013

Sex & åtta

Har som så många andra tittat på det fina prinsessbröllopet från Sverige ikväll. Blev riktigt rörd över hur Chris också blev så rörd över att se sin brud. Otroligt vacker sång av Jöback. Ett fint bröllop!

Kan ju inte sitta sysslolös i soffan ;) Har stickat klart #6 i dårskapen, en disktrasa.





Garn: Bomullsgarn på kon från Kauhavan kangasaitta
Stickor: 2.75 mm Knit pro rundsticka
Åtgång: 28 g


Fick även sockorna, #8 färdiga. Dags att fundera på det nionde projektet...







Garn: Jitterbug, färgen Forest
Stickor: 2.5 mm Knit pro
Åtgång: 41 g


Projekt åtta

Igår stickade jag vidare på min bomullströja. Blev sakta mak mer och mer fundersam, hur brett är bakstyket egentligen? Så jag mätta och kunde konstatera att jag stickat en lite onödigt stor provlapp. Det mätte hela 60 cm! Om jag tolkar mönstret rätt, så ska det endast vara 50 cm! Så tjohejsan, får riva upp allt idag och sticka med treor i stället...




Satte upp maskor för ett par babysockar till en pinfärsk liten holländare sent på kvällen, sockorna är mitt åttonde projekt i dårskapen. Klockan var så pass mycket så jag inte gjorde annat än just det, uppläggningen. Men det åtgärdas idag, ska hela dagen sitta vid butiken i Munsala och sticka, internationell stickdag som det är!



torsdag 6 juni 2013

Projekt #7

Idag har jag börjat med projekt #7, detta trots att det bara är den 6.6.2013. Igår virkade jag ett glasunderlägg och påbörjade en disktrasa, den senare räknades som dagens projekt. Så jag är lite snabbare än jag bör vara ;) Det här är bara bra dock, speciellt sen midsommarveckan då jag ska in för ögonoperation, kan tänka mig att jag inte börjar lägga upp maskor för nåt nytt projekt efter att ha vaknat ur narkosen ;)

Idag påbörjades ett lite större projekt, en sommartöja. Jag stickar i ett härligt bomullsgarn, Essentials cotton DK, ett merceriserat bomullsgarn med mycket fin lyster. Mönstret finns i Garnstugan, men det är inte uppdaterat i webshopen ännu. Mönstret har nummer 16978 om nån är intresserad.




Edit: Fick riva upp allting, hade snott början :/ Lika så bra å andra sidan, det såg mer ut som ett tält ;) Ska sticka en storlek mindre, lägger upp på nytt.

Olga & Paavo

Tipsar även här att jag idag fick in de efterfrågade och underbara smyckena från Succaplokki!

Det finns nu några halsband: Olga (gumman), Paavo (ugglan), tog även in en nyhet för min Mini-Paavo (örhängen). Det finns inte många, så först till kvarn ;)







Solution

Så är den äntligen HELT färdig! Blockade den i förrgår och fotade den idag :) Så himla nöjd är jag, trots att färgen var helt fel från början :)




På bilderna ovan ser ni också min härliga, nya klänning som jag låtit sy upp. Tyget är från Marimekko, heter Tantsu. Klänningen ska jag ha om två veckor när min dotter blir konfirmerad, sjalen tar jag med mig om jag får kallt i kyrkan...












Vacker som en dröm är sjalen!! Färgen på sista bilden är mest korrekt.

Garn: Wollmeise sockenwolle twin 80/20, färgen Minze
Åtgång: 186 g (150 g per härva, en härva 466 m)
Stickor: Knit pro rundsticka 4 mm
Mönster: Solution. Kommer definitivt att sticka fler!

onsdag 5 juni 2013

KYH #4 och #5

Dårskapen fortsätter :)

Skulle virka två glasunderlägg idag men garnet räckte bara till ett. Lägger upp maskorna för en till disktrasa i stället, så räknas detta början till en dag när jag eventuellt inte hinner påbörja nåt nytt.




Disktrasan från igår är nu helt klar, alla trådar fästa.





Nog är den stickade både fräschare och snyggare än Wettex, eller hur?






tisdag 4 juni 2013

KYH #4

Fjärde projektet halvfärdigt, en socka klar.



KYH #3 - done!

När jag satt och väntade på sköterskan vid ögonpolikliniken vid Vasa kretssjukhus idag stickade jag på min disktrasa. På ett sätt var det väl ok att jag blev tvungen att vänta i 1 timme och 35 minuter, jag fick ju trasan färdig! Här på bild är den på god väg att bli färdig...




Nu sätter jag stickorna i ett nystan rosa Bambu, ska sticka småttingssockor igen :)

måndag 3 juni 2013

KYH #2 och #3

Kyh #2 är färdig. Ett par små sockor avslutades minuterna efter 00:00 igår.



Kyh #3 är påbörjat. En enkel stickad disktrasa, mönster hittar du här.





söndag 2 juni 2013

KYH 2

Andra dagens projekt, småttingssockor.




Kyh 2: Småttingssockor
Garn: Novita Wool, årgångsgarn
Stickor: Knit pro 3 mm
Mönster: Lise-loten sukat