söndag 31 mars 2013

Lägerpackning

Så är veckan snart här, veckan som kulminerar i stickläger!!

Jag har spenderat hela förmiddagen med att gå igenom alla mina mönster, rett upp i mönstermapparna, slagit ihop dubletter, ordnat sock- och mössmönster i en mapp och koft-, tröj- och sjalmönster i en. Måste skaffa fler mappar, dom är överfulla...

Plockade ut de mönster som jag vill sticka under sticklägret. Tar med mig många stickningar, man vet ju aldrig vad man är på för humör ;) Så med följer:

1. En sjalstickning (inget spetsmönster, bara räta och aviga varv. Fick mönstret utav Ann-Britt i Pålänge för två år sen).

2. Diverse småttingsmönster för kommande babysar i bekantskapskretsen.

3. Prickiga sockor (mönstret hittade jag via Dödergök, tack!).

4. February lady sweater (har tappat min february kofta som jag stickade för  många år sen :/, dags att göra en ny).

5. Min gröna rätstickade tröja som jag påbörjade förra veckan på stickcaféet. Har bakstycket klart. Bara räta maskor, perfekt sitta-och-prata-stickning.

6. Muddar med knappar i sidan (återigen, tack Dödergök!) + några till just in case.

Jag kommer definitivt inte att vara sysslolös ;)





Ovan ser ni den rätstickade tröjan i punkt 6 :)

Det finns platser kvar till lägret, går mycket bra att ännu anmäla sig :)

fredag 29 mars 2013

Sockgarn

Så tog jag äntligen tag i de härvor garn som jag färgade för några veckor sedan. Niddy noddyn som jag beställde då för länge sen, den visade sig vara lite för liten för den här mängden garn. Beställde en större variant nyss, väntar med den sista härvan tills jag får hem den. Men det limegröna och rosa melerade garnet är nu härvade!







tisdag 26 mars 2013

Little things

Jag har stickat en mössa i det garn som jag fick i första paketet utav min finska hemliga vän. Garnet var härligt att sticka! Har ännu lite på 50 gram kvar, ska se om jag får ihop en halstub av nåt slag så har jag ett set :)

Men mössan, Little things by Veera Välimäki, saknar ännu knappar. Nu vill jag be er om hjälp, vilka knappar ska jag välja?


1. Mörkgula?


 


2. Gröna?




3. Gråa?




4. Röda?




Kokosknapparna kan du köpa här :)

söndag 24 mars 2013

Sticklägerinfo!

Sammanfattar här alla inlägg jag skrivit om lägret, så har man bara ett inlägg att leta efter, om man vill ha information :)

Första inlägget går att läsa här. Här finns bilder från Hunurijärvi + all praktisk information man behöver.

Sen var jag själv ut till Hunurijärvi och förundrades över hur vackert där är. Här kan du läsa, och framför allt titta på massor med bilder.

Sticklägret dag för dag, hur schemat kommer att se ut, läs mer här.

Sponsorlistan, med sponsorer som bidragit till den generösa goodiebagen, finns här. Man ska alltså anmäla sig till hela helgen för att få en goodiebag.




Rent praktiskt om helgen... Vi kommer att träffas i Härmä på fredag eftermiddag, ca kl 16.00. Jag ska imorgon ringa kocken och kolla när han har middagen färdig, så den här tiden fastställs under morgondagen. Det är bra om vi kan komma lite tidigare för att inkvartera oss i stugorna. Själv kommer jag att vara på plats från tidig förmiddag. Om maten kan jag säga att det blir husmanskost, mycket god sådan! Han är enormt duktig, Torsten som är kocken. Han har komponerat en mycket god menu åt oss! Efterrätter blir det, vi måste ju lyxa till det lite ;) Jag kan återkomma om mer exakt menu imorgon.

I stugorna finns handdukar och lakan så dessa behöver man inte ha med sig. Om du vill gå och promenera så packa med lämplig utrustning. Annars är det bekvämt som gäller, inga festkläder behövs ;)

I handarbetsväg så är det upp till var och en att ta med sig det man vill sticka/virka. Ta med garn, stickor, böcker, mönster, halvfärdiga projekt, nåt fint du vill visa, nåt du har planerat att riva upp för att sticka nåt annat utav.... Helt fritt fram alltså! För den som så vill, så kommer jag att ha med mig Garnstugan, så det kommer att säljas garn, stickor och mönster på plats. Meddela gärna om det är nåt speciellt du vill att jag ska ta med mig, jag kommer inte att ha möjlighet att ta med mig hela shopen :)


torsdag 21 mars 2013

Påskpresent

Idag fick jag andra paketet i finska hemlisbytet, Sny.




I paketet fanns 2 nystan mjuuukt Drops merino i precis rätt färg! Tror jag ska sticka ett par längre handledsvärmare utav garnet, tänkte på vägen hem att jag saknar såna i min garderob. Sen fanns det också påskgodis, slickepinnar och chokladägg, påskservetter och en jättesöt Aarikka påskkanin i paketet. Längst till höger i bild, kitet att göra en påsktupp, skrattade jag åt när jag öppnade paketet, småtokig och häftig!




Paljon kiitoksia ihanasta paketista rakas Sny!!

tisdag 19 mars 2013

Nytt i Garnstugan

Nu har jag uppdaterat webshopen med härliga nyheter! Jag kände till detta företag efter att jag för ca 5 år sedan köpte mina första sockblockare utav dem. Hör och häpna när han fortfarnade kom ihåg mig!!




Succaplokki är ett finskt företag som finns i Paimio, norr om Åbo. När han gör sina produkter använder han spill från industrin, gillar ekologiska tanken bakom dessa produkter! Hans uppfinningsrikedom är fantastisk, alla produkter är som ett smycke!

 



 Ett smycke beställde jag åt mig själv, Olga. Går och småler för mig själv när jag har det på mig, man blir på gott humör :) Jag hade knappt uppdaterat webshopen före ett smycke blev beställt, i detta nu finns ännu två halsband som går att beställa.






Även stickmarkörer och andra nyttiga sticktillbehör beställdes in samtidigt, alla med den samma ljuvliga fiffigheten bakom!


 





Det som finns kvar utav dessa produkter tar jag naturligtvis med mig till sticklägret i Härmä. Ännu ska vi orka vänta tre veckor! Har du gått och grunnat på om du ska delta? Det finns ännu tre platser kvar :)


söndag 17 mars 2013

Gratitude!

Så var den blockad och klar, min Gratitude.

Stickad i mjukt och härligt Handu (80% alpacka och 20% silke) som är handfärgat i Finland. Färgen heter Wimme. Garnet har jag fått av en god vän för nåt år sen, sen väntade garnet på att kombineras med rätt mönster. Mönstret till sjalen går numera även att köpa i min webshop!






Garn: Handu Handdyed
Åtgång: 79 g
Stickor: Minns inte, kan det ha varit 4 mm?
Feeling?: Ska definitivt sticka en till Gratitude :)


Jag har lite småhemliga planer för sjalen ;)




lördag 16 mars 2013

Swallowtail

Enligt Ravelry påbörjade jag denna stickning den 26 december 2012, färdig blev den 5 januari 2013. Idag, den 16.3.2013 tog jag mig i kragen och blockade den. Bättre sent än aldrig, alltså.

Swallowtail, före:




Swallowtai, under blockning:









torsdag 14 mars 2013

Nytt i Garnstugan

Har spenderat större delen av dagen med att uppdatera webshopen med härliga nyheter! Ljuuvligt Taiyo sock garn från Noro, kokosknappar i finfina färger... Även ett babygarn har hittat till shopen. Mönster kommer att uppdateras i morgon.











Kokosknappar, 30 mm (kommer en färg till nästa vecka...)



onsdag 13 mars 2013

Mer om sticklägret

Tyvärr hade det kommit in en avbokning till sticklägret vilket nu betyder att vi har tre platser lediga!! Du som har funderat, drömt och tänkt "tänk om jag skulle...", gör slag i saken och anmäl dig! Helgen ger såå mycket för själen, man lever länge på de minnen man får :)

Som en liten morot kan jag säga att sponsorlistan ser mer än bra ut (se tidigare inlägg som jag skrivit just om detta). Aldrig hade jag trott att så många tillverkare/grossister/företag vill delta! Jättekul :)

Om du har frågor vad det gäller lägret så är det bara att kontakta mig! På webshopen hittar du min tfn nr, det är bara att ringa! Du anmäler dig genom att skicka mail till info(at)garnstugan(dot)fi.



lördag 9 mars 2013

Garnfärgning

Äntligen ska jag ta itu med garnfärgningen! Färgen fick jag hem i början av veckan, garnet likaså. För att lära mig tekniken, hur man blandar färg, hur man gör för att få bästa resultat, så beställde jag hem 2 kg vitt Nallegarn. För att få nystanet att bli en härva tog jag ner denna från vinden, köpt av en antikhandlare nån gång i tiden.









5 nystan blev härvor igår innan jag insåg att härvan är alltför stor i diameter, den blir hela 74 cm i diameter!! 













För att jämföra satte jag ovan med en härva Malabrigo Sock som ju är hälften mindre i diameter...

Ska försöka nysta upp en vit härva för att se om den ramlar av nystvindan/kronan, om den gör det så blir det att tänka om. Får väl svänga uppochner på ett Lack-bord och använda benen som "hörnpinnar", åtminstone tills jag får skaffat mig en Niddy noddy (tack Lisa, kom inte ihåg den mackapären! Härvträ, har jag för mig att den heter på svenska?)






torsdag 7 mars 2013

Sponsorer!

En stor mängd sponsorer har anmält sig till sticklägret i Hunurijärvi, underbart!! Utan inbördes ordning kommer här en lista på dom som så här långt lovat sponsorering:






















Och sist men inte minst :)