torsdag 28 februari 2013

Artikel om lägret

Idag fanns en artikel med i Hufvudstadsbladet som berättade om sticklägret och stickning i allmänhet. Efter detta har jag fått mail och samtal om hur man ska anmäla sig till sticklägret. Jätteroligt att se att man hittat mig trots att inga kontaktuppgifter fick finnas med i texten (smygreklam)!




Så, i skrivande stund är det 3 platser lediga till lägret. Man anmäler sig genom att maila mig på adressen info@garnstugan.fi. Jag svarar då genast så du vet att du har fått en plats.

För alla er som bor längre bort, till exempel Helsingfors, kommer man enklast till sticklägret antingen med egen bil eller med tåg. Om man kommer med tåg kan man stiga av i Kauhava, det första tåget kommer fram till Kauhava kl 11.01 (avfärd från Hfors kl 7.30). Observera att du väljer ett sådant tåg som faktiskt stannar i Kauhava. Det finns även senare tåg som inte kommer fram alltför sent. Från Kauhava ser vi till att få er körda den sista biten ut till lägret. Vi börjar ju med gemensam middag ungefär vid 18-tiden så det vore bra om man är på plats innan det :) Själv kommer jag att vara i Härmä mer eller mindre hela den dagen så det spelar inte så stor roll när man kommer.




Jag kan inte nog skriva hur mycket jag väntar på den här helgen! Ska bli så fantastiskt härligt att bara få vara, bara sitta och sticka utan att känna att man har en massa måsten man borde ta hand om. Man tankar så mycket energi under en sån här helg, man lever länge på alla härliga minnen!

söndag 24 februari 2013

Idunn

Stickar vidare på min Idunn-kofta. Jag har nu nån cm kvar innan resårkanten längst ner. Med 3½ nystan kvar är jag tyvärr ganska säker på att garnet inte kommer att räcka till ärmarna... Håller tummarna och stickar fort, så kanske jag får garnet att räcka ;)






Annars cirkulerar tankarna runt sticklägret just nu. Vi saknar ännu 4 st deltagare för att lägret ska kunna ordnas till utlovat pris. I natt har jag drömt att Arne & Carlos kom med på lägret! Kanske jag borde skicka ett meddelande åt dem och berätta om vårt läger ;) Ni får gärna tipsa alla era vänner och bekanta om lägret, kommer att bli en underbar helg! Garnstugan har nya garn på inkommande lägligt till lägret, även andra spännande nyheter är på gång. Ni som kommer på lägret får första tjing på dessa!

tisdag 19 februari 2013

Mer om sticklägret...

Jag har fått en del frågor kring eventuella kurser och workshops under sticklägret. Det är ju tyvärr ganska begränsat med tid iom att det bara är från fre-sö...

På fredag möter vi upp på eftermiddagen, kring 16-tiden. Då har vi tid att inkvartera oss i stugorna. Vid lämplig tid dukas sen middagen upp i restaurangen Himmeli, närmare tid meddelas senare. Efter middagen tar vi itu med stickandet, om vi inte gjort det redan ;)





Vi sitter i vår stickstuga och stickar, den ligger på en lite ö nån meter ut på sjön. Nära till restaurangen och nära till våra stugor. När man inte orkar sticka mer, ja då får man gå och lägga sig. Ingen vaktar, ingen bestämmer, man gör helt som man själv vill.







På lördag vaknar vi till gemensam frukost. Efter frukost stickar vi, samtidigt har jag planer på att hålla en workshop, för den som så vill, om hur man stickar sockor från tån och upp. Vi funderar även över tekniken att sticka en kofta uppifrån och ner, hur man ska gå till väga för att räkna ut rätta maskantalet osv. Den här workshopen kostar inget extra, den ingår i priset :)





Vid lämplig tidpunkt häller vi upp förmiddagskaffe i vår stickstuga. Mitt på dagen ungefär tar vi lunch i restaurangen. Sen tillbaka för att sticka :) Vi kan fundera vidare på förmiddagens tema. Vi stickar fram till eftermiddagskaffet och senare även middag. Ännu finns det tid att sticka efter middagen. Sova? Måste man det? ;) Återigen, var och en gör som den vill, den som är kvällstrött går och lägger sig när så önskas.





På söndag börjar vi naturligtvis med frukost, sen stickning, stickning... Kaffe finns i stickstugan. Mitt på dagen äter vi lunch, efter det är det dags att så småningom börja packa ihop. Vi får återkomma med tid när vi ska ha stugorna tömda.






Man behöver inte ha lakan eller handdukar med sig, detta finns på plats. Vi lämnar stugorna i samma skick som när vi kom dit, vi hinner ju iofs inte vara i stugorna, vi stickar ju hela tiden! Det finns en promenadstig som går runt sjön, om man vill ut och röra på sig mellan varven.






I skrivande stund finns det 5 platser kvar till lägret. Inkommande helg har Hufvudstadsbladet en artikel om lägret, informationen sprids över hela landet! :) Detta kan leda till att många intresserade hör av sig så vänta inte med att boka in dig på vårens skönaste, mest avkopplande och härligaste helg!






Hela helgen kostar totalt 300 €. När man fått en plats på lägret, och när vi vet att lägret har tillräckligt med deltagare, skickas en faktura på en reserveringsavgift på 100 € till deltagarna som ska betalas inom en vecka. Resterande summa, 200 €, ska sen betalas senast den 29.3.2013. Garnstugan kommer att finnas på plats så det går bra att inhandla garn, mönster, stickor och tillbehör :)

lördag 16 februari 2013

A must have!

Jag har spenderat dagen på Garnyra idag. Det blev en synnerligen yr, men trevlig dag full med garn, stickande, nya bekantskaper och nya garn! Har både sålt och köpt garn och även hållit två kurser! Maria och Annica hade med sig utav sina handfärgade garn, två härvor ville absolut flytta med mig hem. Ännu funderar jag på en gul härva som jag lät bli att köpa, månne den inte också hade kunnat trivas hemma hos mig? Den ligger under den turkosa nere i bild...









Dottern har varit i Ruka en vecka. Bland annat den här fick jag av henne när hon kom hem. Man smälter... :)







torsdag 14 februari 2013

Paket

Idag hade jag paket i postlådan när jag kom hem. Första paketet i vårens omgång utav finska hemlis-bytet!

Och vilket paket sen! Wow, kan inte säga annat!





Alldeles ljuvligt Colinette Jitterbug i färgen Forest. Sååå fint! Med i paketet fanns också choklad, mörk sådan med mintsmak, super! Även en sk pipityyny som man kan värma i micron om man han ont nånstans, lite som en vetedyna alltså. Som pricket över i:et, ett hjärtan-reflex, perfekt!

Tuhannet kiitokset ihana Sny tästä paketista! Täysi napakymppi :)


onsdag 13 februari 2013

HIA

Lite halvstolt är jag nog. Det här är det första, inte sista, mönstret som jag själv har gjort! Jag har haft hjälp på vägen av många fina vänner som hjälpt med både större och kanske inte så stora frågor. Min finfina bror Matias har bidragit med alla fina foton samt stor del av layouten. Jag är så tacksam över all hjälp jag fått, tacksam att jag har er!

Ni kan köpa mönstret antingen genom Ravelry eller Garnstugan. Jag skulle bli jätteglad om just DU berättade vad du tycker om sockorna :)















lördag 9 februari 2013

Sticklägret

För det första ska jag be er ha tålamod med MÅNGA bilder. Jag fotade uppemot 50 bilder, laddar upp många utav dom här ;)

Idag har jag varit ut till Hunurijärvi för att bekanta mig med de utrymmen som vi erbjuds under vårt stickläger. Jag visste, på basis av de bilder jag sett på nätet, att det skulle vara fint, men jag tappade hakan när jag kom in i restauranbyggnaden!








En. Helt. Fantastisk. Öppen. Spis! Gjord utav EN sten!!




En himmel i trä, såå vacker! Restaurangen heter Himmeli.




Otroligt vackert tak!













Sen stugorna var vi ska sova... Jag gick med öppen mun hela tiden, var så överväldigad över att nån byggt det här, utav torrfura! Överallt finns små detaljer, man kan gå runt och leta skatter hur länge som helst!



















Utsikt från köket. Sjön finns strax bakom träden...











Bakom träden finns sjön...










Tänk att sitta i den här soffan och sticka, sticka...




Otroligt vacker öppen spis med sten från Alta!










Taket...




Och de små/mindre husen ute på en ö i sjön, bastubyggnaden och byggnaden till höger som numera kallas
Stickstugan :) 




Bastun till vänster.




HÄR ska vi sitta och sticka :)




Överallt denna vackra torrfura!




Stjärnhimmel även här.









Här ryms vi alla :)








Bastun.






Just nu har man möjlighet att simma i en vak... Intresserad, Ulrika? ;)













Bastukaminen!!






Terassen utanför bastun, med sjön nån meter ifrån.









Ja, vad kan man säga?? Stället är magnifikt! Vackert! Underbart! Genomtänkt! Annorlunda! Inbjudande! Bedårande! Vänligt! Välkomnande! Här ska vi påbörja en tradition, med början för lägret i april. Om/när allt går i lås, det kommer in tillräckligt med anmälningar och allt löper och fungerar som det ska, ja då gör vi det igen! Och igen ;)

Vid frågor angående lägret är det bara att ta kontakt! Mer information kommer...