tisdag 29 januari 2013

Stickläger i Hunurijärvi april 2013

Äntligen är allt klart och jag kan berätta vad jag har planerat den senaste tiden... Jag, i egenskap av Garnstugan, kommer att ordna ett stickläger i Finland!!

Den 5-7.4.2013 ordnar vi en helg av total avkoppling, trevlig samvaro, massor med sticktid, tid att klappa garn, tid att umgås, tid att njuta!

Lägret ordnas i natursköna Hunurijärvi, i Härmä, som ligger ca 70 km söderut från Jakobstad. 
 
 


Vi inleder helgen med att tillsammans äta middag på fredagkväll. Hemåt startar vi efter lunch på söndag.

Vi inkvarterar oss i två vackra stugor invid sjön Hunurijärvi. Stugorna är högklassigt inredda, med öppen spis i allrummet, bastu med terass och fyra sovrum för två personer vardera.
 
Alla deltagare kommer att få en välkomstgåva vid ankomst :)

Pris för hela helgen, inklusive övernattning och mat (middag på fredag, furkost, lunch och middag på lördag, frukost och lunch på söndag), är 300 €. Det ryms med totalt 16 deltagare, samma antal deltagare behövs för att lägret ska kunna ordnas till utlovat pris. När du får veta att du har fått en plats, får du en faktura på 100 € som ska betalas inom en vecka. Resterande 200 € ska betalas en vecka innan lägret, d.v.s. senast 29.3.2013. 
Du anmäler dig till lägret genom att skicka ett mail till info@garnstugan.fi.

Varmt välkomna!!

Alla bilder är med tillstånd lånade från Hunurijärvis hemsida. Titta gärna in där och beundra de vackra vyerna!

lördag 26 januari 2013

Nytt projekt och knappar

Så. Min Plain and simple är färdig! Tyckte jag har stickat den i evigheter, men enligt Ravelry tog det 20 dagar :) Nu återstår då bara knapparna. Jag hade tänkt mig turkosa knappar, med tips från Ulrika. Var på knappjakt på stan idag och kom hem med dessa. Inte riktigt nöjd, ska leta runt på nätet om jag hittar turkosa knappar nånstans. Men annars är jag nöjd med tunikan som nu bara ska blockas lite lätt, snart får jag börja använda den!

Vad tycker ni, vilka knappar ska jag välja? Knapparna i trä till vänster eller dom grå plastknapparna till höger?









Har fortfarande min Idunn på skamhyllan. Skulle ha god lust att gräva ner hela idén på den koftan :/ Efter diverse fel i mönstret kontaktade jag i mellandagarna designern för att få veta vilket maskantal jag ska följa. Inget svar ännu heller, vilket jag tycker är skitstil. Så för att inte vara utan jobb, började jag idag med en tröja åt Vilma. Maken tyckte hon kunde behöva en ny tröja i vinter :)






Garnet är Novitas 7 bröder i fågelfärgerna, det här är Peippo (=fink).

torsdag 24 januari 2013

Snigelpost

Nu är vårens hemlige stickvän-omgång igång! Idag fick jag ett fint vykort från min hemlige vän, kiitos ihanasta kortista! Ja ilmoittelethan vielä, jos haluat että kirjoitan myös suomeksi :)

Kiitos ihanasta kortista!



EFIT

Såg på facebook att det är dags för EFIT igen :) Fler deltagare hittar du här.

8.30

Läser dagens tidning och dricker mitt morgonkaffe.





9.30

Då var jag ute på gården och skottade fram vår släpvagn, ska fota och sälja en byrå som finns däri.






10.30

Då fäster jag trådar på min Plain and simple. Nu kallar jobbet...





11.30

Då pratade jag ofärgade garner med supertrevlige Viola :) Tack för att du ringde!!





12.30

Betjänar kunder, ingen bild.

13.30 och 14.30

Då betjänar jag kunder, gör beställningar och gosar runt i Garnstugan :)





15.30

Då sätter jag upp kaffe. Mamma och pappa är på väg till butiken, pappa vill alltid ha kaffe :)

Sjalen på bannern heter Coriolis :)




16.30

Varvar kundbetjäning med online stickcafé och Ravelry.




17.30

Fyller på i mjölkskåpet och förbereder för morgondagens leverans, dvs. plockar undan tomma korgar...





18.30

Då satt jag i bilen på väg hem från jobbet. En stund senare väntar jag utanför sonens flickväns hus på sonen...





20.30

Vart tog 19.30 vägen? Ingen aning :) Surfar runt på online stickcafé, bloggar och ravelry. Ska dock förflytta mig till soffan och stickningen.



måndag 21 januari 2013

Hemligt i vår

Ja, jag kunde ju inte låta bli, inte efter höstens lyckade omgång utav garnbytet, så jag gick med i vårens hemliga stickvän-byte också... Igår fick jag veta vem min hemlige vän är, eller salainen neuleystävä som det ju heter på finska. Ska bli roligt att planera ihop paket åt en total främling igen en gång :)

Och till den som kommer att skicka åt mig, säg till om du vill att jag ska skriva på finska också! Eli snyyni, ilmoittele sitten mikäli haluat, että kirjoitan myös jatkossa suomeksi :)



fredag 18 januari 2013

Problems in paradise

Jag har stickat så pass långt på min Plain and simple att kragen nu står på tur. När jag läste mönstret, flera gånger, blev jag inte klok på varför man skulle sticka knappkanten på axeln skilt för sig, två stycken, men inte maska av maskorna. Ingenstans i mönstret står det varför man ska göra så... Jag testade att sticka en knappkant men kom bara halvvägs innan jag konstaterade att det inte skulle bli snyggt.






Så jag rev upp och tänkte fortsätta sticka knappkanten i resår, genast efter att framstycket var klart. Snyggare övergång blir det på det här sättet, tyckte jag.









 Tills jag började sticka kragen, och får det här resultatet:






Inge vidare, nej jag vet. Kanten rullar sig fult, tycker inte alls om det. Nu, när jag stickat ända hit, förstår jag ju att maskorna som jag inte skulle avmaska tidigare, dom var början och slutet på kragen, jag borde alltså ha flyttat dom 11 maskorna på rundstickan, plocka upp alltför många maskor (mönstret säger 192 maskor, jag lyckades inte plocka upp mer än strax över 150...) och sen avsluta med 11 knappkantsmaskor.


Så helt plötsligt var det här inte en så roligt stickning längre. Är besviken på mönstret, har ju läst så mycket positivt om Veera Välimäki, har alltid tyckt om hennes design. Men att klanta sig så här i mönstret, som om hon hade tappat lusten helt att skriva mönstret ordentligt till slut, det tycker jag inte att man får göra.

tisdag 15 januari 2013

Only Plain

Jag vet inte vad som har flugit i mig... Jag brukar inte vara ett projekt så pass trogen, att jag inte rör nåt annat projekt på över en vecka!! Det här betyder alltså att jag börjar se slutet på min Plain and simple. Igår påbörjade jag bakstyckets övre del, har sen bara kragen kvar. Älskar tröjan! Kan inte vänta tills den blir klar...




tisdag 8 januari 2013

Plain and simple

Plain and simple det härligaste garn jag nånsin stickat i!! Så mjukt och skönt!

I lördags satte jag upp maskorna för min Plain and simple, take two. Jag har för nåt år sen börjat på en sån här, då i Teetees Alpakka, vilket visade sig vara högst olämpligt för mig, det sticks :/ Plus att tröjan blev i storlek Tält ;) Så inspirerad utav Ulrika gav jag tröjan en ny chans!

Jag stickar min Plain i det ljuvligaste garnet Estelle från Permin. Jag stickar min i finaste mörka gula färgen, Curry.

Fram till på söndag har du möjlighet att köpa detta, och många andra, garn till rabatterat pris i Garnstugans rea!! Varmt välkomna :)

Här är tröjan efter två nystan, har nu korkat nystan tre. Älskar den här stickningen!!










I lördags fick jag även min Swallowtail sjal färdig. Här ett foto på sjalen innan blockning...





torsdag 3 januari 2013

Plötsligt händer det...

Igår kväll när jag sent omsider stapplade i säng, lade mig till rätta, gosade till mig under täcket och riktigt sjönk ner i sängen, då var det som om nån hade givit mig en elstöt! Estelle!! Jaa, i det garnet vill jag sticka min Plain and simple (se inlägget under)!!

Nu ska jag bara bestämma mig för färg...



Oliv...







Eller petrolblå...







Eller curry...






Finns fler färger i garnstugan, just nu är det dessutom rea på gång :) Välkommen in och hitta just DITT garn :)

onsdag 2 januari 2013

Verboten

Ja, det borde det vara, förbjudet att planera nya projekt när det finns x antal påbörjade stickningar lite här och var hemma. Men jag får skylla på Ulrika, det var hon som började prata om en Plain and simple ;) På facebook diskuterade vi denna tröja och jag fick där rådet av Sonja att sticka den i Wollmeise... Så nu har jag googla lite, så här inför uppdatering på Wollmeise-shopen nästa veckas fredag...

Den här vill jag alltså sticka:





Bilden är från Ravelry...

Hur skulle det vara med det här garnet, 100 % wolle i färgen Gianduia?


Eller kanske det här, Wollmeise DK i Türkise Markise?



Eller en i grått, en användbar färg, också den Wollmeise DK?







Undrar just hur det är med åtgången... Utav DK-garnet räcker det säkert med två härvor, men utav ullgarnet, måste jag månne ha tre? Garnet är ju inte direkt billigt, man får ta sig en funderare om man kan ge sig råd...

Första

Så var ett nytt stickår igång. Jag spenderade mesta delen av 1.1.2013 med att sitta i soffan och sticka tittandes på diverse filmen (när är det som Sound of Music kommer??)

Stickade vidare på min Swallowtail, som har växt massor i julhelgen tack vare att Idunn liggen på skamhyllan. Väntar på svar från designern angående felet i mönstret, har inte hört nåt än...







Lily of the valley, charts A & B - done.




Sen satte jag upp maskorna för Zombie vixen muddarna. Har bara stickat de 10 första varven än så länge.











tisdag 1 januari 2013

Gott nytt år!

Ett handarbetsår har kommit till ända, ett nytt står för dörren. Jag kollade igenom fo2012 bland mina etiketter och kan konstatera att jag inte bloggat allt jag stickat. Det saknas både tröjor, sjalar och sockor. De senaste sockorna jag stickat till mig själv blev färdiga veckan innan jul, får blogga om dom 2013 i stället.

Planer för 2013 då? Jag hoppas och önskar att året för med sig endast trevliga saker, inga sorgsenheter önskas. På jobbfronten önskar jag att butiken går bra, att kunderna trivs med oss och kommer igen, nya kunder välkomnas också naturligtvis! Garnstugans mellandagsrea drar igång i morgon, trots att det inte är mellandagar längre ;) Håll utkik på garnstugan.fi alltså :)

Handarbetsmässigt då? Jag önskar att 2013 för med sig många härliga, underbara och inspirerande stickträffar, både i butiken i Munsala och kanske även i landet i väster. Stickcaféet i butiken drar för övrigt igång igen om två veckor, håll utkik på facebook...

Jag önskar att året för med sig nya bekantskaper, nya stickningar, finfina garner och kanske också en för mig ny teknik? Ska sticka med glädje hela året, så mycket kan jag lova :) Börjar årets första dag att sticka på min Swallowtail, har börjat med LOTV diagrammet igår, efter att ha luskat ut vad jag gjorde för fel innan, då maskor saknades... Ska även sätta upp maskor för Zombie vixen muddarna idag. För er som har Instagram (jag heter ickamicka där) så kanske ni har sett att det idag startar en KAL för just dessa muddar? Jag tänker haka på, tyckte muddarna var så fina. Här hittar du mönstret (Ravelry). För oss stickande Instagram-mare finns också en grupp på Ravelry, kolla här.


Gott Nytt År go vänner!