fredag 28 december 2012

Julklapparna

Trodde jag hade förlagt bilden på julklapparna jag stickade i år, men hittade den i helt fel fotomapp. Jag har stickat sockor åt mina närmaste vänner, tre par rosa/röda sockor blev det :)





Sockorna är stickade i Novitas 7 bröder, stickade med stickor 4 mm. Vägde dom inte innan, men om inte minnet sviker så har jag för mig att det kan har gått åt ca 280 g garn...

Slit dem med hälsan go vänner (som jag inte vet om de läser bloggen ;) )!!

Testing...





Har laddat ner photoscape men inte testat programmet innan... Så här är en första bild, på favoritstickningen just nu. Jag har 3 st löv kvar på höjden, sen börjar nästa diagram.

onsdag 26 december 2012

Jul EFIT

Dags att fota dagen :) Fler deltagare hittar du här.

Steg upp ca kl 9.30. Såg att det är efit idag för ca 30 minuter sen, det här har jag hunnit med hittills...

Ca kl 10.30

Promenad i vintermorgonen med Vilma.





Ca kl 11.30

Nystade garn, Cascade heritage silk, för en ny stickning, Swallowtail.





Ca kl 12.30

Då har jag stickat budding lace chart 1, älskar garnet!




Ca kl 13.30

Lunch! Älskar julmaten :)




Ca kl 14.30

Sitter i soffan och stickar på sjalen samtidigt som jag tittar på en ritad version utav Ebenezer Scrooge.




Ca kl 15.30

Sitter fortfarande i soffan, vet inte om jag tänker flytta mig härifrån idag ;) Vilma gör mig och dottern sällskap, här har Vilma stigit upp och busar med ett ben hon fick utav jultomten.




Ca kl 16.30 och 17.30

Nepp, det blir soffhäng idag. Tv och sticknig, lugna puckar. Har lite tungt med andningen av nån anledning så det är väl bäst att bara vara. Backar lite i stickningen, så kan det gå när man missar ett omslag nånstans.




Ca kl 18.30

Då har jag kravlat mig upp ur soffan för promenad med Vilma. Den här synen som möter mig av vårt julpyntade hus när jag kommer hem värmer hjärtat. Mörkt är det också...




Ca kl 19.30

Då varvar jag sjalstickning med att vattna vår mycket törstiga, och jättefina, julgran.






Ca kl 20.30

Då sitter vi i soffan, maken & jag, och tittar på Auction kings. Julgodis är ett måste, så länge det finns kvar... ;)




Ca kl 21.30

Sista bilden för idag, så ni inte dör tråk-döden ;) Inte så inspirerande dag hos mig, dock avkopplande, lugn och skön, precis vad jag behövde. Dags för sängen så småningom, jobbet kallar i morgon.

Så här långt kom jag på min Swallowtail, 10 st "löv" på höjden, härlig stickning!



söndag 23 december 2012

God jul!

Dan före dopparedan! Kan inte förstå att julen redan är här, december har gått lika fort som varje år... Alla julklappar ska ännu packas in, köttbullarna rullas, sill á la Russe fixas, skinkan ska i ugnen, havreflarnen ska bakas, julgodis fixas, sista julklappen inhandlas, men sen, sen blir det jul!



God jul!








torsdag 6 december 2012

Ohi on...

Igår hade jag paket i postlådan. Det sista paketet i höstens omgång utav Sny.

I paketet fanns två juliga pannlappar (tuli tosi tarpeeseen!), servetter, ljus, choklad, ett finfint kort + handskrivet långt brev (rakastan kirjeitä!) och två nystan Donegal från Lang yarns.

Edit: I paketet fanns också en pusselbitskylskåpsmagnet (sicket ord!) där det står Neulominen tuottaa mielihyvää (=Det gör gott att sticka) :) Jag satte genast magneten på kylskåpsdörren och glömde fota den...




Garnet är en ny bekantskap för mig, det har alla garn som jag har fått varit! Färgen på det här garnet är återigen så JAG, jag älskar det! Kommer att bli en fin halsduk eller halstub åt mig själv :)





Ett långt brev hade min hemliga vän skrivit, jag älskar att få brev! (När jag var i tonåren skrev jag och T, som jag stickat sockor åt i förra inlägget, lååånga brev till våra många brevvänner). Min hemlige vän är alltså inte så hemlig längre ;)

Iso ja lämmin KIITOS sinulle rakas Mervi ihanista paketeista jotka olet minulle lähettynyt läpi syksyn. Jokainen on ollut täysi napakymppi! Toivotan sinulle lämmintä ja ihanaa joulunodotusaikaa!!

söndag 2 december 2012

Ja må hon leva

I går hade min kära vän T födelsedag. Naturligtvis måste hon då få ett par skrynkelsockor!













Sockorna är stickade tå-upp. Garnet är Novitas 7 bröder, stickade med stickor nr 3,5 mm. 184 gram garn fick åt. 

Började genast med ett par åt mig själv, i grått. Ska sticka lååånga skaft, får se hur många skrynklor det blir...





Trevlig första advent!