söndag 28 oktober 2012

Veckan som gått

Det är fullt upp just nu. Fullt i huvudet. Försöker stjäla tid att sticka, men orken har inte riktigt funnits där på kvällarna när jag kommit hem. Hoppas på en lugnare vecka nästa vecka, stressmässigt.

I veckan som gått har vi fått vår första snö, i brist på annat kommer här en snökavalkad:

Första snön faller vid min butik i Munsala...




Sushi friday piggar alltid upp :)




Tack vare snön har jag redan julfeelis :) Klickade i morse hem tre julfilmer och två jul cd skivor :)




Jo, det sägs att hon är vit, våran Vilma. Ser närmast grå ut...




Promenaden vi går, bakom husen på vår gata.




Syns inte så bra på bilden, men försökte fånga snöfallet på bild i går eftermiddag...




I morse var det kallt.




Men ack så vackert.



torsdag 25 oktober 2012

Kundkväll

Torsdagen den 8.11 ska du pricka in i almanackan. Då ordnar Garnstugan, tillsammans med Stephan Nyman från Permin, en underbar kundkväll i butiken i Munsala!








Stephan har med sig modeller på höstens finfina mönster, även vårens nyheter presenteras. Alla kunder som kommer till detta tillfälle, kommer att få en liten gåva.





Vi bjuder på kaffe & tilltugg. För att veta på ett ungefär hur mycket kaffe som ska kokas och hur mycket gott som ska tillredas, vore det bra om man kunde anmäla sig. Det gör du genom att skriva en kommentar här eller så kommer du in till butiken!

Ta med dig en väninna, eller två, och kom ut och låt dig inspireras! Vi börjar kl 18.30 och avslutar kvällen kl 20.30. Varmt välkommen :)





M-boden Munsala, Södra Munsalavägen 26 A, 66950 Munsala

onsdag 17 oktober 2012

Alli

Uppe i Muonio bor Alli. Alli är Same. Mamma och pappa har på sina lapplandsresor lärt känna henne, de har flera gånger bott hos henne i Torassieppi i Muonio. För två år sen när de åkte upp på hösten bad de mig sticka ett par sockor till henne. Dessa sockor kan du läsa mer om här.

På min födelsedag bad pappa mig sticka en sjal åt Alli, hon fyller 70 år i november. Samma samefärger som jag stickat sockorna med, ville han att jag skulle använda. Det här blev resultatet:






Tre st tofsar i varje hörn istället för fransar...




Varm och go :)







Och här är beställaren själv som testar om sjalen är tillräckligt varm :) Lär nog värma Alli i vinter :)




Ska skriva ner mina anteckningar och försöka få ihop det till ett mönster...

söndag 14 oktober 2012

And the winner is....

Coriolis!! Lade upp maskorna igår kväll och stickade setup chart. Sen orkade jag inte mer... Men nu, utvilad som jag är, ska jag sätta mig ner och bara sticka hela dagen lång :)
















lördag 13 oktober 2012

Hjälp!

Jag har tänkt på vilken sjal jag ska sticka, ända sen jag fick Madelintosh garnet igår. Tror bestämt jag har drömt om det också ;) Jag har surfat runt på Ravelry lite och tror jag stannar mellan dessa två mönster. Men jag vill ju sticka båda! Så hjälp mig, vilken sjal ska jag sticka?

Alternativ 1. Coriolis Shawl by Verybusymonkey (bilden är från Ravelry)





Alternativ 2. Herbivore by Stehpen West (bilden är från Ravelry)



fredag 12 oktober 2012

Firandet fortsätter

Ja, så känns det i alla fall! Mitt andra paket utav min hemliga vän, SNY, har kommit idag!! Första jag sa, jaa, jag pratade faktiskt för mig själv, när jag öppnade paketet var: Wow, Madelintosh!!









Enastående, underbart! En sån färg! Precis jag :) Fullträff. Jag börjar misstänka att du känner mig bättre än du medgett, kära sny ;)




I paketet fanns även mönstret till Holden Shawlette. En sån har jag faktiskt stickat för nåt år sen, i grönt Semilla. Jättefint mönster!

I paketet fanns ännu servetter och ljus och choklad. Jag är mycket imponerad av de kort du hittat att skicka åt mig, sny, dom är jättefina, så även detta!

Tusen, tusen tack för ett underbart paket!!


måndag 8 oktober 2012

Enastående tävling

Ann-Britt, med bloggen Rät & avig, är en speedstickare utav sällan skådad like. Hon stickar en Lovikkavante snabbare än jag nystar garnet till dito. I fjol fick jag träffa henne första gången när vi var på stickläger i norr, försökte fotografera hennes händer när hon stickade men det gick inte. Man såg inte fingrarna ;) Hon har bland massa annat stickat två stycken Shetland lace triangle sjalar och nu lottar hon ut en av dessa! Jag vet! Underbart! Jag vill ju naturligtvis vinna, men jag kan ju viska att om ni klickar här så hittar ni även till tävlingen...



lördag 6 oktober 2012

Present

Redan i torsdags när jag kom hem från jobbet väntade en tjockt kuvert på mig på bordet. Tog några sekunder innan det kopplade, vem paketet var från. Min hemlige stickvän, sny!!

Jag fyller år den 7 oktober och min hemlige vän skickade/stickade dessa till mig:




Ett par alldeles underbara pulsvärmare!! Stickade i ljuvligaste, mjukaste garnet Panda, ett ylle-bambugarn, i den vackraste gröna färg man kan tänka sig! Tuhannet kiitokset ihana sny, aivan ihana lahja!! And they fit like a glove ;)

Ps. Om nån blir lika förtjust i mönstret som jag blev så kan jag berätta att hon stickat ett mönster som heter Nukkumaijan ranteenlämmittimet :)



Just nu

Underbart med lördagmorgnar, trots att just den här började lite väl tidigt trots ledig dag. Är ensam hemma hela dagen, ska både baka, sätta upp nya gardiner, sticka och städa inför morgondagens kalas idag.

Just nu stickar jag en halstub, Leaving cowl i ett underbart garn, Rico Essentials Merino DK i en varm gul färg.








Plockade även fram denna stickning förra helgen, Gratitude...





Detta efter att jag fick mina Wood hollow mittens färdiga i söndags...