lördag 29 september 2012

Owls!

Jag kan knappt tro det, men min Owls är färdig! Ja, knapparna fattas ännu, men annars är den färdig! Superkänslig som jag är så sticks den mot bar hud, men jag får se till att ha en långärmad trikåskjorta under så ska det nog gå bra :) Varm och go är den.

Är nog rekord, även för mig. Påbörjade tröjan den 17 september och 12 dagar senare är den färdig! Tacka vet jag tjockt garn och grova stickor :)







Garn: Cascade eco +
Mönster: Owls sweater
Åtgång: 362 g, endast!
Stickor: Knit pro rundsticka nr 7 mm

söndag 16 september 2012

Owls

Jag stickar på diverse hemligheter just nu så inga bilder på dessa, tyvärr. Men jag har nåt att visa er, nåt nytt.





Tadaa! Äntligen ska jag sticka mig en Owls. Har haft mönstret i min favoritmapp på Ravelry hur länge som helst. I förra veckan beställde jag Cascade Eco +, så nu är det bara att börja!

Edit två timmar senare... Nog är det ju typiskt. Satte mig tillrätta i soffan, plockade fram min Knit pro-väska för att skruva på rätt stickspets... Visade sig att jag har nr 6 och sen nr 9 i väskan :/ Storlekarna emellan sitter alltså fast i nåt projekt nånstans. Detta betyder alltså att det inte blir nån Owls idag. Stickar vidare på hemlisen och skaffar hem rätt stickspets i morgon.

Tävling hos Lisa

Lisa ordnar en fin tävling där hon fått en härlig ny bok att lotta ut + annat gott åt oss garnälskare :) Titta in du också vetja! Klicka här så kommer du till tävlingen.




Bilden är från Lisas blogg...

onsdag 12 september 2012

Eka!

Oi luoja sanon minä. Kyllä tänään kelpasi tulla kotiin :) Minua odotti pöydällä nimittäin sny'n eka paketti!

Idag var jag glad att komma hem, av fler orsaker än en. På bordet väntade nämligen ett paket på mig!

Ja mikä paketti, vetää sanattomaksi. En ole ennen saanut näin hienoa lahjaa, se on varma. Leuka loksahti auki kun avasin laatikon mihin kaikki nämä ihanuudet oli pakattu...

Och vilket paket sen, blir mållös. Jag har aldrig tidigare fått en så fin gåva, det är ett som är säkert. Tappade hakan när jag öppnade lådan...

Siis katsokaa! Huivi! Neulotti minulle!! Siis aivan vain minulle! Niin lämmittävä ja ihana ajatus kun snyyni on tätä neulonut, minua ajatellen! Iso kiitos, sny! Tämä on lahja, jota en IKINÄ unohda!

Alltså titta! En sjal! Stickad till mig! Bara till mig! En så värmande och underbar tanke att min hemliga vän har stickat den här, med mig i åtanke! Ett stort tack, hemlige vän! Det här är en gåva, som jag ALDRIG kommer att glömma!









Paketissa oli muutakin. Siinä oli eri makuisia teepusseja, illalla maistan yhden niistä. Siinä oli myös luomu (!) suklaata, karpalo ja mandariinin makuista. Mmm, yritän malttaa mieleni enkä maista vasta kun olen syönyt ;)

I paketet fanns annat också. Där fanns tepåsar i tre olika smaker, ska smaka på en ikväll. Där fanns också eko (!) choklad med smak av tranbär och mandarin. Ska försöka äta innan jag smakar första biten ;)




Ja kortti oli myös täyskymppi, ihana :)

Kortet var en fullträff, ljuvligt! :)



Ja lanka. Se lanka! Niin ihanan lämmin ja syksyinen sävy, sellainen tumma punaoranssi, niin minä! Loistava, napakymppi! Niin pehmeä että voin huoletta neuloa tästä vaikka huivin joka tulee ihan ihoa vasten, ei muuten kutia :) Vielä mietintämyssyyn menee, mitä näistä langoista neulon...

Och garnet! Det garnet! Så underbart varm och höstlik färg, en slags mörk rödorange, precis jag! Återigen, fullträff! Garnet är så mjukt så jag kan helt lugnt sticka en sjal att ha mot huden, den sticks inte alls :) Ska dock tänka lite på vad jag ska sticka utav garnet, får mogna lite...





KIITOS vielä sny aivan ihanasta paketista!!

TACK kära vän för ett underbart paket!!


måndag 3 september 2012

EFIT

Japp, dags igen för EFIT. Jag har missat många tillfällen, ska idag försöka hinna med att ta en bild i timmen. Får se om jag hinner uppdatera bloggen under dagen, hoppas inte ;), om inte så gör jag det sen när jag kommer hem från jobbet. Här kan du hitta fler deltagare...

Kl 6.15

Väckning. Kaffedags. Ute är det +9 grader, hösten är här, härligt! Orkidén har jag i mitt köksfönster, den blommar för andra gången, vilket aldrig har hänt hemma hos mig tidigare :)




Kl 7.15

Hämtar in dagens tidning.




Kl 8.15

Då kom jag precis till jobbet och ser det här när jag går in i butiken :)



Ca kl 9.15

Då uppdaterar jag Garnstugan med finfina mönster från Permin.




Ca kl 10.15

Då packar jag upp grönsakerna som kommit idag.



Ca kl 11.15 och 12.15

Då börjar jag med dagens beställningar varvat med att jag betjänar kunder i kassan. Mycket folk idag :)



Kl 13.15

Värmer lunch. Blir risgrynsgröt idag, igen.



Kl 14.15

Packar upp en försändelse från Knitpro, ska försöka uppdatera webshopen med dessa ännu idag...




Ca kl 15.15

Kollar forsedlar.



Kl 16.15

Gör jag nya prislappar för de uppdaterade priserna.


Kl 17.15

Packar tidningsreturen som ska iväg i morgon på morgonen.




Kl 18.15

Då satt jag i bilen på väg hem. Här ser ni skogen mellan Munsala och Nykarleby.





Sen strax efter Nykarleby blev det stop. Vägarbete pågår, vägen får ny, fin beläggning. De har nu hållit på i över en vecka, sträckan mellan Jakobstad-Nykarleby är färdig. Att jag då inte tänker längre än så... Jag blir varje morgon och kväll tvungen att stanna och köa, varför har jag då inte packat med mig en stickning??

Men landskapet är fint och vädret underbart denna sena eftermiddag!



Kl 19.15

Dags för snabbmiddag.




Kl 20.15

Då färgar jag håret :)



En bonusbild kl 20.45... Har färgat håret Ljust kopparbrunt, enligt paketet...








Ljus kopparbrun, my ass. Try BLACK!! Med lite rött i, i och för sig. Men INTE vad jag hade tänkt mig ;)

Kl 21.15

Sitter och stickar. Ska sätta mig och sticka lite till, ska ta tidig kväll och gå och sova i tid. I morgon börjar vårt stickcafé i butiken, blir en lång dag :)


Kurt eller Rune?

Hittade en fin blogg där hon har haft 150 000 besökare! En sån ofantlig mängd klick! Annika firar med att lotta ut en härva Kurt eller Rune, titta in du också!