onsdag 29 augusti 2012

Enorm

Jag trodde inte jag skulle hinna, men min Rockefeller är färdig!! Jag stickade som tokig hela eftermiddagen och kvällen idag, stickade snabbt som attan så att garnet skulle räcka ;) Vilket det gjorde!!





Sjalen är då lite på större sidan, om man säger så. Nja, den är inte stor, den är ENORM! Näst intill FÖR stor, får se om/hur jag kan använda den. Men färdig är den alltså, skönt. Detta betyder att jag ju kan delta i lotteriet här :)













måndag 27 augusti 2012

Halva av sista

Pust. Inte kunde jag tro att räta maskor skulle visa sig sååå jobbiga att sticka ;) Har nu stickat, stickat, rivit upp, funderat, stickat, rivit upp och nu slutligen, stickat klart ena vingen på ledtråd fyra till Rockefeller. Äntligen! För att kunna delta i de lottterier som utlovades i mysteriestickningen, måste sjalen vara färdig senast 31.8.2012. Tror inte jag hinner, men jag har ju min sjal som pris som jag kan använda sen.






Och vad ser vi på den sista bilden? Ett stickfel :(... Nå, inget jag inte kan leva med, för riva upp, det tänker jag INTE göra!

Ber om ursäkt för de usla Iphone-bilderna...

onsdag 22 augusti 2012

Post

Nyt se alkoi, sny-kierros!! Kiiitos ihanasta kortista rakas Sny!! :)

Nu börjar alltså "hemliga stickvännen" på riktigt, jag fick ett jättefint vykort idag! :)



måndag 20 augusti 2012

Skogen

Det tänker jag på när jag ser de här sockorna, skogen. Älskar färgen! Garnet fick jag för inte så länge sen i ett byte, tack igen Annika!

Sockorna är stickade dels här hemma, den första, och dels på väg till och i Stockholm. Sockorna är stickade från tån och upp, mitt första par som jag stickat så! Hur enkelt som helst när man väl kom på hur man stickar hälen, fel väg :) Nu ska jag skriva ihop ett mönster utav mina anteckningar och sen ge det åt mina kommande stickcafékursare.




Garn: Novita Tweed
Åtgång: 115 g
Stickor: 3.5 mm Knit pro

söndag 19 augusti 2012

Sukkasato - Sockskörd

Så var det åter dags att skörda sockor i form av Sukkasato. Vi stickar sockor i september och oktober, visst hänger du med? Ännu finns det tid att anmäla sig, här är bloggen var du hittar mer information.



Intervju

Blev i förra veckan uppringd av en reporter från Radio Vega och ombedd att delta i Lördax och experttimmen :) Så igår pratade jag stickning i en timme, i direktsändning. Riktigt roligt! Hade kunnat prata mycket, mycket mer :) Om ni vill lyssna finns här en länk.

Vore också roligt att få veta hur många som tittar in här på bloggen. efter att ha lyssnat på sändningen. Lämna gärna en kommentar om du hittat hit via Vega :)



onsdag 1 augusti 2012

SNY!!

Nu är det åter dags för den finska varianten utav hemlis-bytet. Finska SNY står för Salainen Neule Ystävä, vilket kan översättas till Hemliga Stick Vännen :) Så i september kör ringen igång och håller på i fyra månader för att kulminera i julklapp i december. Läs mer här, om också du vill gå med!