fredag 27 april 2012

Se viimeinen...

Lyssnar mycket på Samuli Edelmann just nu. Den bästa låten på hans skiva, Tähtipölyä, har jag som ringsignal. På samma skiva finns också en låt som heter Se viimeinen (=Den sista), mycket vacker även den. Och idag kom det sista hemlispaketet, omgång 8 har kommit till sitt slut. I går skickade jag iväg det sista paketet, är rädd att det går in nån dag i maj innan det kommer fram :/

Men jag fick alltså post idag, lovely! Ett tjockt kuvert fullt med godis :) Och jo Alexandra, jag visste det var du som var min hemlis :)



I det här paketet fanns en härlig tidning Underbara idéer, tvättmedelprovpåsar (Soak), ett mininystan Järbo miniull, 2 st nystan Fabel i naturvitt och en härva naturvit Malabrigo Lace. Ja, en vitchokladplatta fanns också med :)











Tusen tusen tack kära du! Jag har precis stickat ett par sockor i Fabel och jag blev storförtjust, älskar det garnet! Mal Lace är ljuuuvligt, måste leta reda på ett mönster, har många idéer i huvudet redan... Chokladen och tidningen packar jag ner i kappsäcken så har jag nåt att ta fram vid poolen nästa vecka. Rhodos, here we come! :)

Sockorna som jag har stickat i Broken seed stitch har inte fastnat på bild innan, men här är de. Det retar mig  ofantligt när jag märkte att den andra sockan är några varv kortare på skaftet :( Men å andra sidan syns det knappast sen när jag använder dem ;)





Både mönstret och garnet föll i smaken, så jag satte genast upp för ett nytt par, denna gång i brunt och rosaspräckligt.








Ljuvligt <3

måndag 23 april 2012

Garn & te

Härliga Ulrika är busy :) Nu drar hon igång den åttonde (!!!) omgången utav Garn & te bytestickamera! Jag gick med, gör det du också!



söndag 15 april 2012

Orange

Gör ett nytt försök, tidigare la hela internet av...

Jag har äntligen blockat min Buckwheat. Jag började sticka denna i höstas på sticklägret i Pålänge. Jag och Ulrika satt i puben och nystade garn till sent på natten :) Väl hemma stickade jag själva kroppen klar + en ärm, sen hamnade stickningen utav nån orsak i ufo-högen, hade inte lust med den mera. Men nu, när vår resa till Rhodos närmar sig, vill jag få den färdig. Tänker att den kan vara bra att ha på kvällarna när det blir lite svalare...

Så för nån vecka sen tog jag fram stickningen och stickade den andra ärmen. Vips, så var den ju klar! Lite kort i rocken blev den, men det hoppas jag att blockningen nu fixar, dvs. att den inte krymper sen när jag tar bort nålarna...





På sista bilden ser ni också mina färdiga Shur'tugal sockor. Jag ska blöta och blocka dem också, så mönstret kommer fram ordentligt.

söndag 8 april 2012

Ljuvligheter

Det här mönstret är bara sååå snyggt! Jag kände att jag behövde en ny stickning, en var man inte måste tänka på varje maska. Dök in i garnskåpet och fiskade fram två nystan Fabel som legat till sig i flera år. Ja, det vita har jag nyligen köpt med ett annat projekt i tankarna, men nu blir det tillsammans med ett spräckligt Fabel i grönt-gult-blått, ett par Broken seed stitch sockor.






Extreme home makeover

Inte kanske så extrem, men mycket lyckad i alla fall. Jag fick tag på ett mindre tv-bord, billigt, vilket ledde till att vi äntligen kunde svänga på inredningen i vardagsrummet för att få lite mera utrymme. Resultatet blev mycket lyckat, plötsligt har vi ett dansgolv!! Nja, måste medge att det första jag tänkte på när jag såg hur stor golvyta vi fick fram, var all blockningsyta jag plötsligt fick! :)


 Före:
 


Efter:





Tv-hörnan före:




Och efter:




Stickhörnan efter, förebilden saknas, här stod soffan tidigare, med ryggen mot bokhyllorna...




Och dit förflyttar jag mig nu, fåtöljen och väntande Gratitude stickning :) Efter bilden har jag stickat vidare och är nu uppe i 14 löv...


lördag 7 april 2012

Kundarbete

Kan inte låta bli och visa er en kofta som en kund, a.k.a. min faster, har virkat till min kusin. Se bara, så otroligt vacker! Projekt övertalning är igång, jag vill också ha en virkad kofta ;)



Den är virkad i två nyanser utav Essentials cotton DK, varkendera finns ännu med i webshopen. Men de finns framme i butiken, uppdateras även till webben inom kort...

onsdag 4 april 2012

Påskpresent

Som min kära hemlisvän (som jag anar vem det är...) skrev i kommentaren här under, hade jag en present i postlådan när jag kom hem idag :) Hemlisen har klickat in sig på Ravelry och köpt ett mönster till en sjal som jag har på min to-do lista! Tack snälla, rara du!

Det här mönstret fick jag. Hur ska jag nu kunna hålla mig till alla de stickningar jag har på gång, utan att börja på med den här?? Stickar på min Gratitude just nu, har stickat 11 löv så det är en del kvar. Men efter den, då åker Seraphim på stickorna :)




Bilden är från Ravelry