tisdag 27 mars 2012

Guldpengar

Det var det första som trillade ur paketet när jag öppnade det :) Lustigt, iom att jag och pappa diskuterat just det, guldpengar, idag. Med den skillnaden, att den sort jag fick, var ätbar :)

En månad har alltså gått och jag har fått hemlispaket nr 2! En hel massa fint igen en gång, titta bara!






 I paketet fanns choklad, chokladpengar, mintkarameller, massor med tepåsar, en bok om kaffe, en väska gjord av tidningspapper, två nystan Papillon-garn, en ny bekantskap för mig, och sist men inte minst tre nystan Sublime!! Kan knappt fatta detta! I går stod jag i mitt "garnrum" och höll i ett nystan orange Sublime och funderade vad jag skulle sticka utav det. Exakt det som nu kom i paketet, det mörkare! Så nu har jag 4 nystan att sticka nåt fint utav.

Tusen tack kära hemlis :)






söndag 25 mars 2012

Ett Foto I Timmen

Så är det dags igen för EFIT :) Fler deltagare hittar du här...

Kl .10.15

Flög upp som en raket ur sängen när jag hörde att Vilma rotade i dotterns skräpkorg. Inte riktigt vaken än, tack vare 50 års festen i går kväll... Väntar på kaffet.



Kl 11.15

Läser jag bloggar... Funderar på frukost.



Kl 12.15

Dottern har äntligen vaknat, kan alltså dammsuga upp skräpet efter Vilmas räd i skräpkorgen...



Kl 13.15

Stickar på på min Buckwheat medan sonen tittar på formula. Framför mig ligger Vilma och smaskar på ett ben.



Kl 14.15

Spelar Mahjong saga på Facebook. Ska småningom börja med maten.



Kl 15.15

Har diskat undan och börjar nu med maten. Grisköttsgryta står på menyn, använder ettt underbart gott ekogriskött.



Kl 16.15

Matdags, äntligen. Jep, vi älskar fetaost ;)




Kl 17.15

Satt och stickade. Tog bilden och skulle stiga upp, men somnade ;) Bra med powernap.



Kl 18.15

Sitter kvar i min stickfåtölj och stickar. Vilma gosar med dottern, som flyttat sin säng till soffan :) Bilden är tagen mot solen, orkade inte stiga upp ;)




Kl 19.15

Har tvättat mina nyinköpta lakan, torktumlaren stannade nyss, får bädda rent i barnens sängar.



Kl 20.15

Satt jag i fåtöljen och avmaskade maskorna för ärmen. Tröjan är alltså färdig Nu hoppas jag, och räknar med, att blockning ger lite längd åt tröjan, den blev aningen för kort...




Kl 20.10

Ska ta denna skål med popcorn och göra dottern sällskap i tv-soffan. Sista bilden för denna gång alltså. Vi ses nästa gång! Tack till er alla som tittade in hos mig och tack för era kommentarer :)





lördag 24 mars 2012

Giveaway!

Tittade in hos Yarnmadness och hittade denna härliga giveaway... Titta in du också!




Bilden är från hennes blogg...

måndag 19 mars 2012

Shur'tugal

Har köpt världens härligaste sockbok, Socktopus. Flera finfina sockmönster, de första jag nu stickar är Shur'tugal. Garnet är ljuuuuvliga Cascade Heritage, ett garn som jag supergillar! Färgen är underbar, bränd orange... Det här garnet ska jag definitivt ha med i webshopen!










Stickade hela söndagen på socka nr 2. När jag sen mätte, för att kolla om jag snart får börja ta ihop för tån, då ser jag att jag strax efter hälen stickat en rapport fel :/ Jag orkade inte riva upp igår kväll, det gjorde jag i morse så nu är det bara att sticka vidare :)




måndag 5 mars 2012

And I´m done!

Äntligen blev så dotterns Pippi-tröja färdig! Vet inte varför den kändes så jobbig att sticka, inte så utmanande mönster, kanske...




Jag har tittat på två olika mönster, anpassat lite efter dotterns önskemål och fixat och trixat lite. Har backat i stickningen lite nu och då, beräkningarna har inte riktigt stämt. Men nu är den alltså färdig!






Den är stickad i Novitas 7 bröder, de traditionella pippifärgerna. 7 bröder går att tvätta i maskin, tacksamt, total garnåtgång är 505 g. Jag hade stickor nr 5, Cubics från Knitpro. Bekväma stickor, kan rekommendera varmt. Naturligtvis ska tröjan även blockas, men det får bli en annan dag, hon vill nämligen ha den till skolan genast i morgon, bästa betyget alltså :) Pressade den lätt med en handduk emellan, duschade lite vatten på den så att den skulle släta ut sig lite...





Nu får jag äntligen börja på med nåt nytt!! Eventuellt ett par sockor ut Soctopus, fick hem ett garn jag köpt via Ravelry (Cascade sockgarn) i ljuuuvligt orange, tror jag ska sticka i det. Men inte i kväll, har lärt mig att inte påbörja nåt nytt när jag är trött, får ta det i morgon när vi har stickcafé i butiken :)




fredag 2 mars 2012

Ut-och-gå-med-hunden vantar

Fick äntligen fäst trådarna på mina tjocka vantar, så här lämpligt när mätaren visar på +4 grader. Nå, det kommer väl fler kalla dagar, nån gång.




Garnet är Dora, finns här. Stickor nr 7, basmönster. Tjockt, härligt och mjukt garn.

Hämtade ut en bok på posten idag, nu ska jag sätta mig i soffan och planera alla de sockor jag ska sticka, efter att dotterns pippitröja är klar. Har kommit förbi pippirand 2 på ärmarna, stickar båda samtidigt på rundsticka. Knöligt, men det går snabbare.





Mina tulpaner på köksbordet har dött. Men jag förmår mig inte slänga dem, tycker de fortfarande är fina, på sitt sätt.