måndag 27 februari 2012

Paket!!!

Idag kom det, första paketet i hemlisbytet. Och vilket paket sen, jösses!!

I paketet fanns: 1 mönster till en sjal, magneter i hjärt-format (en alla hjärtans dag present), läppomada, doftgrejsimojs man kan hänga med vinterkläderna när de läggs undan, 2 st tivoli godisstänger, post-it lappar, en påse Polly (mmmm, lovely), en påse geléhjärtan, en "boll" broderigarn i ljuuuvligaste gräsgrön färg, en Addi rundsticka (precis vad jag önskat mig!) och sist men inte minst, 2 härvor Jaipur silk fino, en naturvit och en grön. Alltså, jag säger då bara, LOVELY!!!





Nu har jag totalt 3 härvor utav det här garnet efter att jag fick en grön i ett tidigare byte utav Lisa. Totalt 900 meter alltså... Nåt tips på ett sjalmönster där jag kunde använda alla 3 färger? Tills vidare ska jag bara goooosa med garnet :)




Så Hemlisen, fullträff!! Jag blev sååå glad! Hoppas att allt är med här nu på listan ovan, paketet var nämligen öppet i etta hörnet när det kom :/ Tusen tusen tack!! <3

fredag 24 februari 2012

Halv-efit

I morse såg jag på Ulrikas blogg att det är dags för EFIT (Ett Foto I Timmen) idag. Jag hann inte ta nån bild i morse, inte heller på jobbet har jag hunnit. Sen åkte jag iväg till tandläkaren, tog inga biler. Men nu, när jag kom hem, nu börjar min halva EFIT dag :)

Här kan ni se andras dagar...

Kl 21.00 och framåt...

Slötittar på tv, stickar på pippitröjan. Ska gå och lägga mig snart, ska till jobbet i morgon. Det här blir sista, läs dåliga, bilden för den här gången. God natt, vi ses nästa gång :)


Kl 20.00

Stickar, men fick ta paus för lite tedrickande. Fryser oerhört, fick ta på mig en kofta, halsduk och stickade sockor. Tur att man är "stickerska" ;)



Kl 19.00

Stickar på dotterns pippitröja. Första gången vi provar och den passar perfekt!


Kl 18.00

Maten är klar. Det blir bara jag och maken som äter, dottern har redan ätit med en kompis på stan och sonen är på fotbollsträning.



Kl 17.00

Har börjat med maten. Lasagne med mustapekka-sås (svartpepparostsås).



Kl 16.00

Då kom jag hem, det obligatoriska gosandet med Vilma i vår säng <3


måndag 13 februari 2012

Svar till min hemlis :)

Hej Hemlisen! Så roligt att du tittar in och hälsar på, trots att jag är lite kass med bloggandet för tillfället, ska ta mig i kragen...

Dina frågor vill jag ändå svara på nu genast :) Jag tycker om svarta teer, typ Earl grey, vet faktiskt inte om jag har testat rött... Grönt te slinker ner nån gång, inte så ofta, blir väl mest nåt örtte på kvällen i såna fall. Både pås- och löste är ok. Starka teer, såsom lakrits, is not my cupt of tea :D Så mer fruktigt söta istf starka :)

Blir nog bra det här, kram på dig!!

tisdag 7 februari 2012

Nästa

Planerar redan nästa Offe, eller möjliga färgkombinationer till en Offe :) Dagens Artesano leverans satte igång tankarna ordentligt ;)

 +


Eller varför inte...

 +


Mums, såna vackra kombinationer det finns!! Nu är det dags att knyta sig för kvällen, synd då stickningen lockar mer än kudden ;) Men för att orka upp i morgon så säger jag nu go'natt! :)


Offe & Artesano

Tiden rinner iväg från mig, hinner inte blogga så ofta som jag skulle vilja... Jag måste sätta mig in i hur jag bloggar från min iPhone, då vore det mycket enklare. Råd, anyone?

Jag har idag packat upp en stor, härlig låda fylld med Superwash merino från Artesano, 17 färger är nu uppdaterade till webshopen. Jag har flera favoriter bland färgerna, här är "några"...








Själv har jag äntligen satt stickorna i en Offe :) Jag har velat sticka den här sen jag fick mönstret på sticklägret i Pålänge. Jag har planer på en Offe i växtfärgat garn också, men den måste vänta till sommaren då det garnet måste tvättas först. Den jag nu stickar, stickar jag i Baby alpaca från Bc-garn, chokladbrunt och ljusgrönt. Den blir luftig, tunn och fladdrig, precis som jag vill ha den! Eller ja, för tillfället är den upprepad tillbaka på nystanen, den blev för lång, men innan jag rev upp det såg det bra ut :) På online stickcafé satte jag upp en bild via telefonen, kika in där vetja ;)