onsdag 28 december 2011

Tävling - Kilpailu

Tiina ordnar en jultävling, titta in här!



Bilden "lånade" jag från hennes blogg...

måndag 26 december 2011

JUL - EFIT

Här hittar du fler deltagare...

Kl 21.30

Erin Brocowitch på tv (osäker på stavningen...), lite stickning på vanten som växt lite under dagen. Sista inlägget för idag. När filmen är slut kryper jag ner mellan lakanen, jobbdag i morgon. Tack alla ni som tittat in under min dag idag!





Kl 20.30

Tittar på Liar, liar med Jim Carrey, en fenomenal skådis!



Kl 19.30

Proppmätt. Kryper in i mitt nya, härliga randiga nattlinne och gör maken och vovven Vilma sällskap i soffan.



Kl 18.30

Hemma. Plockar fram julmatsrester, matdags med andra ord.



Kl 17.30

Då sitter vi och pratar historia, min farfar är världens bästa på att berätta historier. Inte alltid så trevliga sådana, men ack så viktiga i alla fall. Just idag fick jag höra att min farfars farfars bror blev mördad av en dåtida kringresande skurk, Hallis Janne :/ Kan inte fatta att jag inte hört det tidigare...

Kl 16.30

Då är vi framme i Oravais, dricker kaffe, ingen bild.

Kl 15.30

Då är vi på väg mot Oravais och mina farföräldrar för julkaffe, ingen bild.

Kl 14.30

Stickar på mina vantar.



Kl 13.30

Har printat ut mönster och plockat fram garn för ny stickning...




Kl 12.30

Fixar med mellandagsrea på garnstugan, ta en titt, vetja! ;) Loopy-garnet på bilden kommer så småningom att uppdateras till webshopen...



Kl 11.30

Har varit vaken i en och en halv timme, märkte nu först att det är dags för EFIT... Har druckit morgonens kaffekopp och ätit choklad till frukost. Inte den bästa av idéer, nu mår jag pyton :/




söndag 25 december 2011

GOD JUL

Jag jobbade tre timmar igår på julafton. Jag hade planerat att jag skulle skriva ett inlägg då och önska alla mina läsare en god jul, men se det hann jag inte. Massor med folk i butiken hela tiden, en mycket rolig förmiddag med idel leenden och god jul-önskningar. Jag njöt i tre timmar :) Men min hälsning till er, den hann jag tyvärr inte med... Så här kommer den nu, om än en dag för sent...

GOD JUL KÄRA VÄNNER! 


lördag 17 december 2011

Ny tävling!

Inte här på Stickäventyr dock, nu är det Hanna som firar sin 2-åriga blogg! Här hittar du tävlingen :) Och se bara vilka fina garn man kan vinna!!



onsdag 14 december 2011

Vinnare!

Så var tävlingen över för denna gång :) Vinnaren, som utsågs med hjälp av random.org, blev Marita som har bloggen Maritas maskor!! Skicka mig din adress på mikaela_smedinga at hotmail punkt com, så får jag skickat en liten julklapp till dig :D

Och bara för att jag vill/kan, så skickar jag även ut ett tröstepris! Vinnaren utav detta pris blev kommentar nr 9, den har Emma från Emmas dagar skrivit! Så grattis även till dig :) Meddela mig din adress så skickas ett paket över vattnet ;)




Min tomtesamling utökades med en superfin stor tomte idag, självaste Jultomten med skägg och allt :) Finns dock inte med på denna bild...

tisdag 6 december 2011

Den här bloggposten innehåller nötkräm




”Det pågår en tyst katastrof. En katastrof som varje dag dödar 21 000 barn under fem års ålder. De flesta barnen dör av näringsbrist, diarré eller andra sjukdomar. De dör av orsaker som med enkla medel skulle kunna förebyggas. Det som saknas är vaccin, medicin, rent vatten och näringsriktig mat. Saker som UNICEF kan leverera. Saker som vi tillsammans kan leverera.
Den här bloggposten är mitt sätt bidra. För i och med att jag publicerar den här bloggposten blir inte bara fler uppmärksammade på den tysta katastrofen utan dessutom innebär det att re:member skänker sex påsar av den nötkräm som UNICEF använder vid behandling av undernärda barn. Tre påsar nötkräm om dagen är allt som krävs för att ett barn som lider av undernäring ska kunna överleva.
Har du också en blogg och vill göra något viktigt i jul? Hämta bloggmaterial här! Tillsammans räddar vi barns liv.
Ps. Vill du köpa fältprodukterna som räddar barns liv, besök UNICEFs gåvoshop. Du kan välja ett snyggt gåvobevis designat av bland annat Tove Styrke eller Elsa Billgren att ge bort i julklapp.

söndag 4 december 2011

206 cm

206 cm lång. 200 g totalt. 350 maskor per varv. 50 varv. Det blir alltså 17500 maskor totalt!! 17500 maskor fulla med omtanke och kärlek <3 Detta iom att jag har stickat halsduken till min kära, fina, snälla, söta och rara bror M.




Garn: Superwash Merino från Artesano
Stickor: Knit pro rundsticka nr 5
Åtgång: 200 g
Mönster?: 17 500 meditativa räta maskor, totalt i 50 varv :)

lördag 3 december 2011

60 000

Nu, äntligen! Nu börjar festen, måste ju fira att jag har haft hela 60 000 besökare på min blogg!! Nu är det alltså dags för tävling här på Stickäventyr!

För att vinna detta paket, innehållandes två nystan underbart Carmen från Permin (85 % ull och 15 % lin, kommer upp i webshopen i sinom tid), ekologiskt te, Green tea Jasmine, och en tesil från Sagaform, ska du lämna en kommentar till detta inlägg! En kommentar/person. Du får gärna berätta åt andra om tävlingen, men det blir en lott per person i alla fall.

Så, låt kommentarerna komma :D









Edit: Kära nån, jag glömde ju att skriva när tävlingen avslutas! ;) Så, tävlingen är öppen fram till lucia, den 13.12 kl 20.00 finsk tid :)

Julkalender

Titta in hos Ulrika och stickamera.se. Hon ordnar även i år en julkalender fullspäckad med erbjudanden, tips och tävlingar. Idag kan det löna sig lite extra, så ta en titt bakom lucka nr 3 ;)


fredag 2 december 2011

Catching up...

En mycket stressad vecka, eller två veckor, blir äntligen helg. Mycket spring på jobbet, mycket som ska fixas, planeras och ordnas. Orken har inte funnits att blogga ordentligt. Nu när jag då hade bestämt att blogga ikapp, då fungerade inte nätet när jag kom hem. Så sonen fixade och trixade en stund och vips så fungerade det igen. Problemet var då att det liiiilla ljus som jag hade tänkta utnyttja till att ta bilder med, det var nu puts väck. Så ni får nu njuta av hemska blixtbilder :(

Men men... Jag stickar just nu på en låååång halsduk åt min bror M. Min jobbkompis påpekade att min bror tydligen vill ha en massa lååånga saker, både låååånga sockor och nu då en låååång halsduk ;) Ska sen då jag stickat halsduken klart räkna hur måna fördömda räta maskor jag har stickat (350 maskor per varv). Stickar i underbara Superwash merino från Artesano, en dröm att sticka i!! Just nu är det dåligt med färger i shopen, men det kommer in på nytt, blir troligen i början av januari...

Så, ni som totalt ogillar blixtbilder, scrolla neråt hastigt som attan, här kommer två urusla bilder på halsduken ->




När jag kom hem från sticklägret hade jag ett paket på bordet... Det är snälla Merete som skickat mitt paket i stickamera.se's sockgarnsbyte! Jag fick en härva Alpaca sock yarn i en vackert blågrön nyans. I paketet fanns även två nystan Arwetta sockgarn i en ljusgrön färg. Det lustiga var att jag på sticklägrets "garnbyteshappening" valde två nystan utav samma garn, men i en annan grön färg! :) Nu får jag kombinera dessa två till ett par finfina sockor. Merete hade även satt med en påse med vackra stickmarkörer, jättefina! Så tack snälla du!




Nu ska jag göra dottern sällskap i tv-soffan. Hon med en skål morötter och dip, jag med min monsterstickning. Ha en go fredagkväll mina vänner! I morgon startar en tävling här på stickäventyr, titta in vetja! ;)