onsdag 21 september 2011

Knitty!!

Höstens Knitty är nu uppe! Normalt har jag hittat mycket fins just i höstens "nummer", men den här gången var det endast ett par sockor som jag fattade tycke för. Sockorna kommer jag att sticka, har många som jag skulle vilja sticka sockor åt, den här modellen ser lagom "svår" ut utan att vara det :)



Bilden har jag lånat från Knitty.com.

För övrigt stickar jag vidare... Det är en tid sen jag uppdaterat bloggen sist, det beror inte på er kära läsare ;) Nej, jag har äntligen fått ordnat så att jag och min man har köpt bybutiken var jag jobbat i 6 år! Företaget som ägde butiken har gått i konkurs i somras. Vi städar, röjer, slänger, fixar, donar, vaxar, planerar, ringer, skickar, bokar, diskuterar och drömmer. Om allt går vägen, öppnar vi nästa vecka. Men jag är inte så hoppfull, alltid är det nåt som krånglar, byråkratin brukar jobbar MOT en och inte med en ;) Bilder kommer sen när allt är färdigt!

Det coola med att ha samma arbetsplats som maken är att jag numera inte behöver köra till jobbet utan jag kan sitta bredvid och sticka! Just nu håller jag på med ett par långa sockar i Tico tico. Jag började med att nysta upp nystanet i två nystan, hälften av garnet i vardera. Tå-upp basic sockor för att använda upp precis allt garn. Har benet kvar på den andra sockan... So, off to do some carknitting!! :D

söndag 11 september 2011

No more duck

Jag har fått sockorna färdiga. Rev upp tåavmaskningen på den första sockan och stickade en, som det nu ser ut, normal tå :) När jag nu skulle fotografera sockorna tänkte jag börja gråta :( Sablars, sablar, minskningarna på skaftet har kommit på sidan på den andra sockan!!! Argh... Får hoppas att det inte ser allt för konstigt ut när brodern testar sockorna, i värsta fall får jag sticka om andra foten. Gissa tre gånger om jag vill det... Vag lär vi oss utav detta? Var lite mer uppmärksam på det du stickar, om det så är ett par högst vanliga raggisar.



Garn: Novita 7 bröder, lime och klarblå
Åtgång: 194 g
Stickor: Knit pro dpn's 3.75 mm
Mönster: Högst vanliga raggisar
Annat: Första paret i sockskörd 2011

torsdag 8 september 2011

Nytt byte

Fina Ulrika stickamera.se har gjort det igen, startat ett finfint byte, vill säga;) Så klicka in dig här och gå med du också!


onsdag 7 september 2011

Socka XXL

Första sockan utav två är färdig :) Nu när dottern har den på foten ser jag att avmaskningen för tån ser konstig ut, den är för trubbig. Ank-aktig, som dottern sa ;)




Men jag river inte upp nu, brodern får prova den först så ser jag att den överhuvudtaget passar. Så, on to the next one!






Filt

Jag är normalt emot akrylgarn. Vill INTE ha ett plagg i akryl, efter första gången du använt den/det, är den/det förstörd. Noppig och ful. Men när Novita i våras kom ut med ett akrylgarn tänkt för babysar, då fick jag tänka om. Nej, jag gillar fortfarande inte att det är akryl, men det känns så mjukt, lent och skönt! Perfekt att vira runt en liten nyfödd :) Så när vi fick höra att barnens kusin i Holland skulle bli pappa inhandlade jag detta garn. I 8 månader låg garnet och gottade sig i påsen, nu när babyn snart är en månad gammal ska jag äntligen få iväg skickat filten ;)

Den är stickad i en fin resårstickning som jag hittade på nätet. Mönstet går så här: *3 räta, 3 aviga*, upprepa mellan *-* varvet ut (delbart med 7). Varv 2: *1 rät, 1 avig*, upprepa *-* varvet ut. Det blir som ränder på ståendes, jättefint tycker jag!




Ser ut som två olika filtar, beroende på var den är fotograferad :)




Garn: Novita pretty baby
Åtgång: 166 g
Stickor: 5 mm om jag inte minns helt fel
Mönster: Se ovan
Till vem: Liten holländare <3

Så nu ska den bara blockas innan den packas ner och iväg. Jag har aldrig blockat akryl tidigare, månne det inte fungerar det också... En namnlapp "Made by Mikaela" har jag också sytt fast uppe i kanten :)

måndag 5 september 2011

Andrea's shawl

Låt mig presentera, Andrea's shawl :)







Mönster: Andrea's shawl by Kristen Kapur
Stickor: 5 mm 
Åtgång: 127 g
Övrigt: Tredje sjalen till Through the loops' sommar KAL

September

Ny månad, höstmånad. Det börjar bli dags att tänka på julklapparna, om du inte gjort det redan vill säga ;) Sockskörden är i full gång under sept-okt, jag stickar sockor just nu, ett par orange flätstickade sockor och ett par beställda sockor i limegrönt och klarblått (bilder kommer under dagen). För att fira att hösten är här kan du nu få alla dina beställningar gjorda till garnstugan hemskickade gratis! Välj avhämtning som leveranssätt för att använda denna rabatt :)