måndag 29 augusti 2011

Blogglista

Jag tror knappt att det är sant! Förra veckan fick jag en kommentar som jag inte lade så mycket vikt vid, trodde det var nån form av skräppost... Men det visade sig att det var det inte! Titta här, är det nån ni känner igen? ;)

http://fi.cision.com/Tietopankki/Top-10--blogit/Top-blogit-Suomessa/#.Tluh5DrIL5Q.facebook

Att lilla jag har blivit utvald!! Nr 6 på Top-bloggar i Finland! Liiiite stolt får jag väl ändå vara ;) Tack för äran!!

Top-blogit Suomessa

Top-blogit Suomessa

Stash

Länge har jag haft planer på att få upp hela min stash på Ravelry men ännu har jag inte kommit till skott, så att säga. Tills igår alltså. Då började jag det dryga jobbet med att fotografera alla garn och sen föra in all info på Rav. Jag höll på i ca 3 timmar i går och har idag suttit med detta i snart 5 timmar, ännu är jag inte halvvägs... Jag är nu uppe i 95 poster, både stash och sell/trade. Nåt måste jag ju göra så länge jag väntar på att jobbet ska börja ;) Här bjuder jag på några av mina favoriter som jag hittills har fört in:
























fredag 26 augusti 2011

Redo för hösten

Det var länge sen jag först kom i kontakt med detta mönster, närmare bestämt i oktober 2010. På sticklägret stickade Ulrika denna kjol, har för mig att även Therese skulle sticka den... Men det skulle hinna bli vår innan jag satte upp maskorna för min egen Carnaby. Och nu är det helt färdig!

Den har legat till sig hela sommaren i väntan på knappar och att nån skulle fästa alla trådar. En höstlik morgon med regn som idag passade det perfekt att göra detta... Tog mig ca 15 minuter totalt ;) Resultatet är en kjol som jag älskar!!! Och det bästa av allt, den passar perfekt! Jag var rädd att den skulle vara för liten men icke :) Bilderna är totalkassa, I know, jag måste göra nåt åt min kamerasituation... Har dock för mig att de dåliga bilderna mer beror på en dålig fotograf ;) Men är man ensam hemma och vill blogga kjolen NU, då får man helt enkelt gilla läget :)










Mönster: Carnaby
Stickor: Knit pro 4 mm
Åtgång: 272 g (inkl. knapparna)
Knappar: 6 st ljuvligt gröna knappar fyndade på loppis


Ps. Ingen ser väl fläckarna på skåpdörren? Inte heller behöver vi bry oss om tvättställningen som skymtar i bild lite nu som då ;)

Voor een kleine jongen

Makens kusin blev pappa för några dagar sedan, en liten pojke såg världens ljus :) Genast började jag sticka dessa sockor, berättelsen bakom hur dessa sockor/mönstret kom till är rörande (här fritt översatt):

En mamma flydde undan kriget på 40-talet med sin dotter. De satt på ett tåg, babyn i famnen på mamman. Kvinnan som satt framför dem tyckte synd om det lilla barnet då hon inte hade sockor på fötterna. Denna kvinna rev då upp delar av sin egen stickade tröja som hon hade på sig, och stickade ett par sockor till flickan. Den flickan hette Tuula, hon har fortfarande kvar dessa vita sockor som hon då fick. Sockorna kallas både för Tågsockorna och för Tuulas sockor, mönstret, på finska, hittar du här.








Garn: Rester utav Madelintosh sock
Åtgång: 33 g
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Mönster: Se ovan
Till vem?: Liten gosse i Holland <3

onsdag 24 augusti 2011

Garnparty?!

Nu när hösten närmar sig med stormsteg är det mysigt att kunna sätta sig i soffan, en kopp te eller kaffe, trevliga vänner och massor med garn framför sig!!! Ett garnparty alltså :)

Boka tid genom att kontakta mig på info at garnstugan punkt fi så får vi komma överens om ett datum som passar just Dig!! Jag bor alltså i Jakobstad på västkusten, detta begränsar lite vart jag kan åka över en kväll... Som värdinna får du rabatt + att vi brukar hitta på nåt kul till dina gäster också :) Så meila eller ring (min tfn nr finns också att hitta i webshopen) eller kommentera här så tar jag kontakt!

Bland alla de värdinnor som bokar ett garnparty i augusti månad och håller det i september så lottar vi ut en överraskningsgåva.



söndag 21 augusti 2011

Murphy

Nog är det konstigt... Med ca 30-40 maskor kvar att maska av, då tar garnet slut, så himla typiskt. Som tur var hade jag mer garn, men nu har jag då ett nystan som jag tagit ca 10 meter ur... Får väl sticka mig ett par pulsvärmare som passar sjalen. Mer info och bilder kommer sen när sjalen är blockad och klar, men här är en liten tjuvtitt...




Skördedags

Även i år tänker jag delta i nåt som kallas för Sockskörden. Denna ordnas varje år i september- oktober. Det hela går alltså ut på att man ska sticka just det, sockor :) Jag har många, många mönster jag skulle vilja sticka + att jag har fått en beställning på grön-rosa randiga långskaftade sockor... utav min bror!!!! ;)



Här är adressen till "hem-bloggen", det finns sen tre underbloggar, vi är helt enkelt så många som är med i denna skörd, vi ryms inte i en blogg :)

fredag 19 augusti 2011

Nybörjare EFIT

Ska för första gången försöka delta i EFIT, Ett Foto I Timmen, alltså.

Kl 8.02

Väntar på att kaffet ska bli klart.



Kl 9.02

Dags för morgonens andra kopp kaffe. Frukost idag är en avocado och lchf-semla med prosciutto :) En bonusbild på Vilma, som alltid vill vara nära <3




Kl 10.02

Har precis gått med i Buzzador. Skriver inköpslista för dagens shoppingtur.


Kl 11.02

Borde ha handlat klart vid det här laget, men som vanligt fastnade jag vid datorn... Nu borde jag ha packat allt inför stadsresan, lite post, lite intyg, garnleverans...



Kl 12.02

Är i butiken och har snart handlat färdigt



Kl 13.02

Hemma. Har packat upp alla inköp, ska stuvas in i kylskåp och skåp. Snart kommer barnen hem från skolan, då bär det av till Nykarleby och Juthbacka marknaden.



Kl 14.02

Har fixat lunch. Sonen har kommit hem från skolan, blev superglad då han fick höra att hans moped nu är färdig servad, bara att hämta :)



Kl 15.02

... åker vi hemifrån...



Kl 16.02

På marknaden kan du hitta det mesta. Här är nog utsikten bakom släpet finare ;)




Bloggskadad?? Jo det är man då man är på marknad och ser en lång rad med koffertar och genast tänker på Tant Kofta :)



Kl 17.02

Beundrar en tavla från Holland och köper meterlakrits åt barnen.





Kl 18.02

Middag hos bror med familj. Middagen blev... nja, inte det bästa lchf-alternativet man kan tänka sig, men jag tog inte franska eller ris med kebaben utan sallad :)


Kl 19.02

Får oss ett gott skratt framför youtube med gamla klipp från Idol.


Kl 20.02

Har precis kommit hem och flyttar över bilderna från iPhonen till datorn. Det här blir sista bilden som innefattar en dator idag ;) Nu ska jag äntligen flytta mig till soffan och sticka.



Kl 21.02

Då stod jag ute på gården och pratade med våra nya grannar. Bilden föreställer sjalen jag stickar på, en Andrea's shawl. Jag stickade innan jag gick ut och ska nu fortsätta med det.



Kl 22.02

Dricker mysko te... Det ser ut som utblandad blåbärssoppa men det är gott!! Jag borde nog inte ha satt mjölk i det ;) Det är Clippers ekologiska Wild berry som jag köpte idag. Klart godkänt! Vet en som skulle kunna tycka om det, ska skicka iväg några påsar på måndag ;)



Kl 23.02

Nu orkar jag inte mer. Tidig väckning i morgon då barnen ska iväg på fotboll. Förhoppningsvis är det uppehåll så vi kan fortsätta måla huset. Tack för idag och go'natt!


torsdag 18 augusti 2011

Början

Påbörjade Andrea's shawl igår. Stickar i Silky tweed från Rowan, garnet känns underbart att sticka i/med. Sjalen blir stor trots att jag stickar storlek small, jag har så pass mycket grövre garn och stickor än vad som rekommenderas i mönstret. Men den blir precis som jag vill!! Efter de här bilderna har jag stickat bården + flera ränder. Jag varvar det beige med rött, blir så fint så :)





Hela kanten mäter 150 cm...

onsdag 17 augusti 2011

Ulmus; del 2

Nu är hon helt färdig, blockad och fin.
















Garn: Novita Tico tico i naturvitt och turkos-grönt
Åtgång: 116 g
Stickor: Knit pro 3.5 mm
Mönster: Ulmus by Kirsten Kapur
Övrigt: Sjal nr 2 i Through the loop summer KAL

Jag har tidigare stickat Cladonia som också är med i denna KAL. Sen sticklägret i höstas har jag velat sticka Andrea's shawl, den har jag nu på gång. Stickar i Rowans Silky tweed i bechamel och ember med stickor nr 5. Ser bra ut så här långt, har stickat ca 30 rapporter utav kanten, den stickas först varefter man sen plockar upp närmare 300 maskor och stickar mot kanten.

tisdag 16 augusti 2011

En till...

Låt mig presentera Ulmus. Sjal nr 2 i Through the loops sommar KAL.









Jag har använt Tico tico i naturvitt och turkos-grönt. Mer kan du läsa på Ravelry.