fredag 29 juli 2011

White canvas

Minns ni filten jag började virka för en tid sen? Jag var då lite tveksam om den skulle bli för flickig iom att det är en pojke som skulle få den... Den har legat till sig nu och för en stund sen tog jag fram den. Resultatet är detta:





Japp, uppriven. Jag satte nyss det vita överdraget i vår soffa och genast visste jag att detta garn vill bli en mormorsrute-filt! Så nu ska här virkas rutor i stället :)

torsdag 28 juli 2011

Vackra Cladonia

På Ravelry hittade jag för en tid sen en grupp, Fan of Through the loops, där en KAL just då startade. Tillsammans stickar vi sjalar designade utav Kristen Kapur, alla sjalar blir sen en lott. Dragningen sker i september. Först ut för min del var Cladonia, stickad i Wollmeise. My first! Till en början var jag inte så säker på att jag gillade garnet, kändes så "plastigt", på nåt sätt... Men jag stickade på och ju mer jag stickade, desto mer tyckte jag också om garnet. Den färdiga sjalen älskar jag!!! Formen är perfekt!








 Mönster: Cladonia
Garn: Wollmeise
Stickor: 4 mm, om jag minns rätt...
Åtgång: 146 g


Min Holden i bilder

Fotade min färdiga Holden shawlette nyss. Fick inspirationen efter att jag fått på mig min nya klänning som matchar sjalen perfekt! :) Klänningen har jag beställt utav Lena som bland annat syr upp vackra retro-klänningar. Tyget till min klänning lär ha varit ett påslakan ;)






Mönster: Holden shawlette
Garn: Semilla fino
Stickor: 4 mm Knit pro
Åtgång: 78 g



söndag 24 juli 2011

Helgen som varit

Varje sommar ordnas Jakobs dagar här i Jakobstad. En hel vecka full men olika happenings.Veckan kulminerar i lördagens gammaldags torg. Redan på torsdag startar gågatans marknad, den håller på i tre dagar. Jag deltog tillsammans med en god vän Lena i just denna marknad, vi fanns på plats på fredag och lördag. Hon säljer jättesöta flickklänningar, handgjorda leksaker (virkade närmast) men även förpackningsmaterial såsom mailingbags, plastpåsar och silkespapper, du hittar henne här... Jag hade naturligtvis Garnstugan med mig, det nya Opal-garnet hade strykande åtgång :) Så här såg det ut i vårt "stånd". Välkommen in i vårt vardagsrum!










fredag 22 juli 2011

torsdag 21 juli 2011

Avdelning

Som i av-delning, inte avdelning ;) Jag har alltså separerat ärmarna från kroppen på tröjan efter denna provning.... So far, so good...





måndag 18 juli 2011

Tävla med garnfröken

Hittade en superfin tävling igen! Kolla in här bara, ett sånt underbart garn man kan vinna! Och boken sen! Jag hoppas att Fru Fortuna är på min sida denna gång :)

lördag 16 juli 2011

Baby cables

Den ser inte vidare fin ut just nu... En stickad hög som det är svårt att se vad som är vad på... Ska byta till längre stickor och snart också prova tröjan. Underbar stickning så här långt!



onsdag 13 juli 2011

Faller av stolen!

När jag körde in på gården ikväll, la jag märke till att locket på postlådan inte gick att stänga... Yes! Paket!! Och vilket paket sen! Jag är speachless och det blir jag sällan! Snälla, fina och visa Lisa har skickat följande underbara garn och grejs åt mig:

Se bara! Garn i massor. Silke, bomull, merinoull & kamel, mer silke och ull... Noro-garnet var det fem före så jag inte köpte via Ravelry i morse, jag tittade på exakt denna färg!!!



Utöver garn i mängder fanns också en stor knapp och 4 st gulliga mindre knappar, alla i ljuvligt grönt. En påse pärlor i härlig färg för framtida bling-bling projekt :) Kaffe med vaniljsmak och mörk choklad fanns också med. Att chokladen dessutom är ekologisk, får du extra + för Lisa ;)





Projektpåsen/kassen är sååå fin!! Har du sytt den själv? Underbart tyg! Och lika fina är de fyra tygbitarna som fanns med, de ska jag definitivt hitta på nåt roligt med!





Tusen tusen tack åter en gång, om du bara visste hur glad jag blev!!

söndag 10 juli 2011

African flower

I fjol somras hittade jag ett vackert mönster på en sorts virkad blomma, african flower. Jag började virka blommor för att använda till ett dynvar/örngott. Nu när jag har virkat 38 blommor, vet jag inte riktigt hur jag ska fortsätta... Ska jag virka runt blommorna på nåt sätt för att sen sy fast i örngottet jag har? Eller ska jag skippa idéen med örngottet och istället vända "tyget" på mitten och sy ihop/virka till en väska? Hmm, vet faktiskt inte... Får lov att packa undan arbetet och invänta inspiration. Det är ju inte så att jag är utan att göra fastän detta får vila lite ;)









Rea!

Sommarrean har börjat i garnstugan! Välkomna in och klicka er runt bland härliga garn :)

onsdag 6 juli 2011

Följ med...

... på en liten tur i min trädgård :)






















I morgon ordnar jag stickträff just här, i min trädgård! Du är varmt välkommen mellan kl 13-19, eller så är du här från början till slut ;)