torsdag 28 april 2011

Gratis

Vill bara puffa lite för en kampanj jag har på min webshop garnstugan.fi just nu... Om du gör en beställning innan utgången av april, får du leveransen hemskickad utan extra kostnad! Dvs. inga postavgifter uppbärs... Du får detta erbjudande genom att välja "Avhämtning" som leveranssätt, då kommer det till 0 € till din beställning :)

Varmt välkomna in för en titt!!


tisdag 26 april 2011

Virkade örhängen + edit

Här kan man finna de mest bedårande virkade blom-örhängen! Ett par sådana skulle jag jättegärna ha i öronen i sommar...




För att klargöra... Det är alltså en tävling det är fråga om ;) Klicka in dig via länken så kan du också delta!

måndag 25 april 2011

Carnaby

Jag har stickat pulsvärmarna för april månad, fick dem färdiga i slutet av förra veckan. Nåt nytt måste jag ju genast börja med, det går ju inte att vara utan stickning heller ;)

Letade lite på Ravelry, funderade på vad jag egentligen vill ha. Sjalar har jag många utav, trots att det finns massor med fina mönster till en sjal som jag säkert kommer att sticka nån gång, ville jag sticka nåt helt annat nu. Så jag plockade fram 5 vackra nystan grått Superwash merino från Artesano och lade upp maskorna för en Carnaby. Jag älskar varje maska! Garnet är alldeles underbart att sticka med, kommer nog att bli en kjol utav varje färg ;)


fredag 22 april 2011

Header

Sonen pysslade med gimp en stund och gjorde ovanstående header :) Jag måste påminna mig själv nu och då att jag inte har små barn längre. Sonen fyller 15 år i sommar, moped blev inköpt igår och konfirmerad blir han till sommaren... Liten blir stor, mamma hänger inte riktigt med...

måndag 18 april 2011

My lovely Ingrid

Nu e hon färdig, ska bara fästa två trådar jag glömde bort innan vi fotograferade... Jag älskar den här sjalen! Den sticks och känns sträv, men den är underbar i alla fall!! Inte en chans att jag kan ha den mot huden, då skulle jag klia ihjäl mig, men det kvittar, jag tycker sååå mycket om den i alla fall!!










Fortsättning följer...

Bakersfield

Har stickat en sjal, surprised anyone?? ;) Denna har varit färdig redan en tid, men jag har inte hunnit fotografera den... Nu bad jag dottern om hjälp, en sån tur att hon älskar att fotografera!






Garn: Permins Scarlet
Åtgång: 88 g
Mönster: Bakersfield
Stickor: Kan det ha varit typ 4.5 eller 5 mm?!?

söndag 17 april 2011

Fler sjalar

Så fick jag monstersjalen klar... Monster därför att den är den absolut största sjal jag nånsin stickat! Och då använde jag inte allt garn som fanns på härvan!!

Här gottar sig Ingrid i en blandning utav vatten och Navia ulltvättmedel...



Efter en natts blötläggning var vattnet så här vackert...




Här ligger hon nu då...




Tar upp en hel massa utrymme, hoppas hon torkar fort...




Färgen är alldeles underbar, so me!!!


onsdag 13 april 2011

Shetland triangle

Nu är den klar. Blockad och provanvänd. Känslor?? I lööööv it!! Den är alldeles underbar! Flera ska definitivt stickas, nu närmast en som ska ges i gåva... Det är nu 6 dagar sen jag satte upp maskorna för sjalen, inte hade jag kunnat tro att jag inom en vecka skulle använda den :)

På bilderna ser ni också den mängd snö som fortfarande finns på min bakgård... Tills i morgon är det lovat +8 grader, hoppas snön smälter då...






Garn: Lucca tweed i härlig gul nyans + 2 varv grått, garnet tog slut...
Åtgång: 117 g
Stickor: Knit pro rundsticka nr 4.5 mm

tisdag 12 april 2011

Hemma hos mig råder ett organiserat kaos, ett bloggningskaos... Man får ta ett meters skutt för att komma in i duschkabinen, där ligger min underbara shetland och gosar sig på golvet. I köket ligger "korven" på blockning. Korven är stickad i ett härligt garn, Scarlet, och mönstret heter Bakersfield.




måndag 11 april 2011

Thérese ordnar tävling

Fina Thérese har öppnat butik!! Detta firar hon med en tävling, titta in här så kan även du vara med...

Mer Shetland...

Stickade ett extra varv så att avslutet skulle bli snyggare. Nu är den färdig, min Shetland <3 Stickad på rekordtid, har nog aldrig stickat en så här pass stor sjal färdig på 4 dagar tidigare... Jag älskar detta mönster, så lätt men ändå så vackert, jag kommer att sticka många fler shetländer ;)



Shetland triangle

I torsdags åkte vi till östra Finland och Varkaus för en begravning. Kära maken bakom ratten innebar 800 km sticktid!! När vi hade åkt ca 100 km hade jag detta i famnen...  Ja, jag sov bort en halv timme också, tusan också...




Satt i stickfåtöljen nyss och maskade av sjalen... När jag inser att GARNET KOMMER INTE ATT RÄCKA!!!!! Så nepp, ett halvt varv för lite garn :( Men så kom jag att tänka på Lisa... Hon har maskat av en sjal i en avvikande färg och det blev så bra så... Så det får bli en grå kant på min gula sjal!


söndag 10 april 2011

Ewa

Stickade stickamera.se's mars sockor, Ewa. Ett jättefint mönster, detta kommer jag att återgå till flere gånger. Eventuellt skulle jag svänga på flätmönstret så att det skulle komma på utsidan och baksidan av foten/benet istf för bakpå benet som nu, då skulle mönstret synas lite bättre...






Garn: Schoppel wolle Admiral ombré
Stickor: Knit pro dpn's 2.5 mm
Åtgång: 58 g
Mönster: Se ovan...

Garnet var en positiv överraskning, detta kommer jag att återkomma till. Fina färger, bra spunnet och härligt att sticka med! Så detta kommer nog till garnstugan i nåt skede...


onsdag 6 april 2011

Svåra val

Livet kantas utav val man måste göra... En del är livsavgörande, andra inte så farligt om man väljer fel... Men nu är det viktiga beslut på gång här hemma hos mig... Eller vad säger ni?


Ska den här...





..............eller den här...







........bli en sån här??.............






Den nedre bilden är tagen med blixt och där är den gula färgen rätt...

Knappkoftan

Färdigstickad, knapparna isydda, kanterna virkade. Oblockad, men använd. Jättemjuk och skön blev min randinga uppifrånochnerkofta, a.k.a. Knappkoftan.









Hmm... Bilderna är ju verkligen jättevackra... not... Men ni får ta dem som de är ;) Nyklippt är jag åtminstone, fick ju se hur jag ser ut i huvudet bakifrån nu också :)


Garn: Permin Madonna från garnstugan
Färger: Olivgrön och hallonröd
Stickor: Knit pro nr 4,5, både rundsticka och strumpstickor
Åtgång: 395 g
Annat: 13 st knappar
Mönster: Tant koftas uppifråncohnerkofta
Feelings?: I lööööv it!!! :)