måndag 29 november 2010

Julklapp

Min tur är med mig, fortfarande... Nu har jag haft den stora turen att vinna i Medeas lotteri! En vacker tygkasse + en Voddler-ticket är på väg till mig så småningom. Lyckliga jag, alltså!!

Stickat har jag hela helgen. Vi har slappat tillsammans, både maken och barnen har varit hemma hela helgen. Det har varit otroligt skönt att bara få vara, bara njuta och vara tillsammans. Det som jag har stickat kan jag inte visa här dock, det är fråga om julklappar med andra ord... Vet åtminstone en som läser min blogg som inte får se dessa klappar ännu  ;) Så mamma, du får ge dig till tåls lite ;) Men klapparna är fotade och blir bloggade sen vid jul...

Nu är jag tvungen att påbörja en ny stickning. På ett sätt är det inte mitt fel, vad kan jag åt det att Permin tagit fram ett så härligt garn så jag inte a) kan låta bli att beställa utav garnet till garnstugan och b) sticka utav ena färgen själv  ?! ;)

söndag 28 november 2010

Första kransen

För några veckor sen talade jag med en kund på jobbet... Hon planerade då hon skulle göra sina julkransar och sin julbock till lillajul. Jag blev inspirerad och i lördags tog jag hunden med mig och gick till skogs. Jag kom hem med en kasse grankvistar. Stommen till kransen är en styroxkrans inköpt på en blomsterhandel för ett år sen... Jag snurrade fast kvist efter kvist och nyss dekorerade jag kransen med band och skylt. Blev riktigt fin, tycker jag...




 
Nu ska jag sätta in en plåt med jultårtor i ugnen, grannarna ska komma in på advenstkaffe... Trevlig 1.a advent!!

Jultävling

Hos Alexandra kan man delta i en härlig jultävling... Före den 11.12.2010.

söndag 21 november 2010

Lotteri hos Medea

Hos Medea kan du just nu delta i ett lotteri... Samtidigt kan jag rekommendera att du läser runt lite på hennes blogg, en av mina favoritbloggar.


Bilden har jag lånat från hennes blogg.

Kunde inte låta bli...

...jag vet ju hur brått jag kommer att ha i veckan som kommer. Så jag "stylade" om vardagsrummet redan idag. Nu har vi jul, i åtminstone ett av rummen, i vårt hus...










Ännu saknas Nykarleby stjärnan som ska hänga i fönstret. Den tar KM hand om nästa vecka...

fredag 19 november 2010

Gott att vara jag

När jag kom hem idag möttes jag av två stora paket innanför dörren. Jag försökte febrilt komma på vad det är jag har beställt, men kunde inte förstå vad det var i paketen... Så jag slet upp det första paketet...







Yes! Det är ju mina julmust-flaskor som jag vann tidigare, se inlägg nedan... Ska försöka spara på dem lite, en flaska tror jag dock vi måste öppna och smaka på ikväll :)





Sen fick jag också det andra paketet i hemlis bytet. En limegrön postpåse, som jag alltid lyckas riva upp så att all stoppning flyger all världens väg, full med godsaker. Jag fick en Lindt Sea salt chokladplatta, spännande, en vacker anteckningsbok, ett kort med lite mer info och två nystan Semilla i härligt vacker orange... Senast idag funderade jag på detta garn, om jag borde ta in det till garnstugan... Perfekt då jag nu får testa det själv först!! Nu tar jag gärna emot tips på vad jag kan sticka utav två nystan Semilla... Tack snälla hemlis!! Nu ska jag ut på lite detektivarbete... Ska leta reda på en kantor som tycker om barnprogram  ;)

 



 

fredag 12 november 2010

JAG VANN, JAG VANN!!!!! + edit...

Vilken väckning! Knappt hade jag fått upp ögonen ordentligt innan jag läste mina meil... Ett av dem hade rubriken Grattis... JAG HAR VUNNIT 10 FLASKOR APOTEKARENS JULMUST!!!! Jag dansade runt i morgonrocken och ropade åt maken att jag vunnit, hans reaktion var först "jättekul", sen att jag måste lämna in en lottokupong idag, vinsten ligger på 6 miljoner €... :)  :)

Tusen tack kära Elin, jag ser så fram emot att få smaka denna must. Tack tack tack....... Hur är det de säger på Triss reklamen i svensk TV, plötsligt händer det... :) Blir en bra dag det här, det käner jag på mig <3

Edit... En timme senare, på väg till jobbet, kör jag in i en flock duvor... Resultatet är fjädrar kring lampan och höger lampa är sönder. Räkningen ligger på ca 2000 €... Dit for den turen, hade tydligen förbrukat min portion utav tur idag. Tacka vet jag försäkringsbolag! 

tisdag 9 november 2010

Fest

Idag är det 10 veckor sen Lisa startade Online stickcafé på Facebook. Tänk det, hela 10 veckor!! Just nu är det 306 stickerskor som sitter framför sin dator och stickar samtidigt. Se bara på mig, jag kollar på Vänner på tv, bloggar, är på facebook och stickar. Man är väl kvinna ;)


lördag 6 november 2010

Must-tävling

Via en blogg hittade jag denna härliga blogg. Julblogg, hur mysigt låter inte det? Jag kommer att återgå till denna blogg igen, den är hur mysig som helst!

Men för att återgå till tävlingen... Hon lottar ut fleeeeera flaskor julmust, dragningen är den 11.11.2010. Jag måste erkänna att jag aldrig smakat just denna must, men jag älskar julmust, och glögg också för den delen, så den här är säkert mer än god!








Bilden är lånad från hennes blogg...

fredag 5 november 2010

Fredag hos mig...

Jag kan tänka mig att mångas fredagar ser likadana ut, åtminstone är det många som kollar på Idol. Elin och Geir är ju med och Elin är hemma från Terjärv, ca 45 km härifrån... Spännande att se hur hennes resa blir.

Jag dricker te, en ny sorts te som jag köpte i Haparanda på väg hem från sticklägret. Det är en praktisk te-pinne som man använder som sked, rör runt och teet blir supergott! När du vänder pinnen upp-och-ner droppar eller rinner det inte längs pinnen, klottar alltså inte. Samtidigt njuter jag av tända ljus, varma sockor, gnisselost och sjalen Ingrid. Det är verkligen en njutning att sticka i ullgarnet trots att jag är jättekänslig för sticksiga garn. Får lov att använda sjalen ovanpå min svarta kappa sen, då sticks den inte. Men vacker, det är den!!


torsdag 4 november 2010

Beställningsjobb

Ja, är det en halstub, halskrage eller vad kallas dessa? Jag har i alla fall speedstickat en sån åt dottern, glad över att hon, som själv sagt att hon inte är nån garn-flicka, ville ha nåt stickat!


Bilden är tagen i morse, en kvart sen hon steg upp ur sängen :D

Garn: Novita Tiina, ett garn med akryl, bomull och ull
Stickor: Knit pro rundsticka med stickspets nr 7
Åtgång: Ska väga den så fort hon tar den av sig...
Mönster: Jag tog antalet maskor från ett mönster på drops... Lade upp 192 maskor, upprepade *1 v rätt, 1 v avigt* totalt 3 gånger och sen stickade jag rätt, rätt, rätt hela tiden tills jag tyckte att det var dags att avsluta. I slutet stickade jag ett avigt varv innan jag maskade av.

Det vackraste jag vet...

... är mitt ny-nystade ullgarn! Det doftar får i huset, garnet är strävt, ulligt och pickigt. Men det kommer att bli en supervacker sådanhär... På sticklägret hade Ann-Helen en precis sån, i en vacker grå nyans, en sån vill jag också ha! Men jag kör med, för mig, säkra färger och väljer grönt. Detta garn har legat till sig i mitt garnskål ganska länge, jag har köpt det via en blogg, hon brukar sälja just detta estninska ullgarn lite nu och då... Gäller att ha ögonen öppna om man är intresserad.




Från en tjock, underbar härva föddes detta vackra...







Kak-nystanet väger 241 g och är hela 15 cm i diameter! Nu ska jag bara en sväng med dottern till stan för att inhandla vinterjacka, sen är det jag och underbart grönt kak-garn hela kvällen <3

måndag 1 november 2010

Vantar

Nu när sockskörden är över är det dags att börja sticka vantar... Hoppas jag inte är för sent ute med min anmälning... Hittade några mönster på vantar jag skulle vilja sticka, dock har jag aldrig stickat med flere färger... Får se om jag får till det...










Vantar stickade i Karisma

Edit... De första vantarna hette inte Diana utan Daina... Så kan det gå när ögat spelar en ett spratt...