fredag 27 augusti 2010

Rosenknopp

När jag nu i morgon åker iväg mot Helsingfors ska jag börja med att gå på begravning... Kom nu ihåg att jag glömde köpa näsdukar, måste komma ihåg att köpa ett paket när jag kommer fram...

Efter begravningen ska jag göra nåt betydligt roligare. Jag ska få träffa min guddotter!! <3 Jag ska övernatta hos mina goda vänner, guddottern är alltså deras dotter. Hon ska döpas först om en månad, men jag kan inte hålla mig tills dess, utan ger i morgon den lilla rosa rosenknoppskoftan till henne, hoppas den passar :)









Jag tycker de ljusgröna blomknapparna passar perfekt till en liten tös :)

Garn: Novita Kukkaketo, Ruusu
Mönster: PetraO:s Lilla koftan, dock med fler maskor
Åtgång: 100 g (märkligt, nystanet väger just det, men jag har fortfarande ett mininystan kvar...)
Stickor: 3.5 mm Knit pro
Knappar: 9 st
Till vem?: Min guddotter (märks det att jag är stolt?!)

onsdag 25 augusti 2010

Tävling igen

Hjälp så många tävlingar det finns just nu!! Den här har jag hittat på stickamera.se...





Man tävlar om 2 vinster i form av presentkort till Garntjänst... Vi tävlar fram till den 14.9.2010.

tisdag 24 augusti 2010

Övertorneå - here I come!

Ja, jag har anmält mig!! Hoppas, hoppas, hoppas på att få en plats... Ser redan nu fram emot den där helgen! Bra också sen när mamma frågar vad jag önskar mig till min födelsedag, svaret är lätt i år, stickhelg i norr (hint, hint)!!

364 + 73 = ??

Ja ni, det är hur många kilometrar jag skulle ha till sticklägret i norr... Inte så mycket, eller hut??! "Bara" fjuttiga 437 km juh!! :D Vilken tur att jag fyller den 7 oktober, vad vore inte en bättre födelsedagspresent än biljett till sticklägret?! Planeringen är i full gång, ska som näst ta reda på hur jag kan ta med garnstugan, det blir ju lite problem med kronor och euro... Men det löser sig säkert!! :) Redan nu är jag full av iver! Härligt Ulrika!! :D Vilket jobb du gör!

LÄGER!!!!!

Jaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!! Nu skulle jag ju kunna delta, det är ju inte sååå långt?!!??!!! Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, jag vill, tror jag ska.............



Mer info finns, eller kommer, på stickamera...

måndag 23 augusti 2010

Mer tävling

Även här hittas en rolig tävling! Att delta i ett lotteri där vinsten är en hemmasydd överraskningspåse är hur spännande som helst!!

söndag 22 augusti 2010

Tävling!

Här kan du delta i ett härligt lotteri! Hon firar ett år med bloggen :) Underbar färg på garnet!!



lördag 21 augusti 2010

Tea leaves på stickorna



Jag har äntligen börjat sticka min Tea leaves cardigan, enligt Ravelry är den påbörjad den 12.8.2010. Jag stickar i ett supermjukt garn, Panda, från Kauhavan Kangas-aitta. Färgen är härligt mörk, eller heter det kanske djup, orange... I löööööv it!!!








Jag har nu ca 5-10 cm kvar på kroppen, sen är det dags för ärmarna. Så nu blir det soffan och stickning!!

fredag 20 augusti 2010

RAK

Jag har haft den stora turen att få två paket under de senaste dagarna... Jag har på Ravelry gått med i en grupp som heter RAK (=Random Act of Kindness), vilket går ut på att du skickar ut paket utan att förvänta dig att få nåt! När det sen dimper ner paket i postlådan är det rena julafton!! Man skall för varje månad skriva en önskelista, vad du helst av allt vill ha... Jag hade önskat mig Holländska saker, jag älskar Holland!! Så två paket har kommit just därifrån, Holland...

Det första paketet kom från Bolletje, som hon kallar sig på Ravelry...





Det andra paketet, som kom igår, är från Anje... Kolla in den härliga stickpåsen!! :) I don´t know your Ravelry name!!!







A big thank you to you both!! <3

söndag 15 augusti 2010

Nytt byte på Stickamera.se!!

Igen har Ulrika gjort det, kommit på ett härligt byte!! Ska ta mig i kragen iom detta byte, jag har haft stickväskor i huvudet en tid nu, blir att förverkliga alla mönster i huvudet nu!! Vid trubbel får jag ta hjälp utav min jobbkompis som är utbildad sömmerska :) Men jag lovar, jag syr stickpåsen själv!! :)

lördag 14 augusti 2010

Sukkasato 2010

Även i år ska här stickas sockor!!! Gå med du också :) Här hittar du all information du behöver...



söndag 8 augusti 2010

Konstverk

Nu vågade jag sätta på datorn efter en åskskur som drog här över för ca en timme sen... Det blev beckmörkt på en halv minut, regnet stod som spön i backen och det både åskade och blixtrade. Dessa åskväder har blivit alltför bekanta under den här extremt heta sommaren vi har haft... Månne det ska vara så här nu i framtiden??

Den lilla koftan jag påbörjade i mitt förra inlägg, den har jag rivit upp... Den blev med passande till en Baby born-docka... Allför liten med andra ord. Jag ökade maskantalet med 10 maskor och har nu en kofta som ser mer människo-lik ut... Guddottern, som ska få koftan, var stor när hon föddes så jag stickar den alltså både bredare och längre... Garnet jag använder ska ha stickor 3.5 mm, betyder att jag får sticka den ca 20 varv längre än mönstret. Utav min gudson fick jag låna en tröja så att jag ska ha nåt att jämföra med. Den tröjan kommer de inte att få tillbaka kan jag ju säga, den doftar sååååå gott <3

Men nu till rubriken... Ni som följt min blogg vet att jag har en stor förkärlek till alla Marimekko tyger. Det hjälper ju inte precis när det är grannfrun som har Marimekkobutiken här i stan :D När vi fick vår renovering klar för ca 2 år sen, köpte jag ett underbart tyg som jag ville göra en tavla utav. Nå, det tyget hamnade i skåpet och låg där ända tills för ca 1 vecka sen. Min duktiga bror M fixade en snygg ram till tyget, med hans hjälp blev den jättefin tycker jag!! Så tack för hjälpen gulliga du <3












onsdag 4 augusti 2010

Tävling!!

Hos Gina kan man delta i detta superba lotteri!! Kolla bara vilken vinst!! Men visst kan vi komma överens om att jag ska få vinna?! ;)



måndag 2 augusti 2010

Grodor i stickpåsen

Tunikan jag skrev om i förra inlägget är föräxad! Mönstret är nog absolut den mest svårskrivna jag nånsin har läst! Inom samma mening, som innehåller närmare 30 ord, beskrivs hur man ska göra fram till varv 24, men helt plötsligt står där nåt som man ska ha gjort redan tidigare? Och jo, jag vet att man ska läsa igenom hela mönstret, men tyvärr hjälper inte det riktigt i detta fall... Maskantalet stämmer överhuvudtaget inte, jag har närmare 30 maskor för mycket redan nu, trots att jag har 2 * 12 ökningar kvar! Jag satte den till sidan, orkar inte fundera just nu, får återkomma till upprepningen senare...


Men idag på jobbet kom jag helt plötsligt på vad jag absolut måste sticka!! På Petras blogg har hon lagt ut ett mönster på en enkel, men jättefin, babykofta! Denna skulle passa perfekt till min lilla guddotter som ska döpas inom ca en månad! Så fram kom garn och stickor och jag njuuuter av varenda räta maska, det blir ju så fint!!