fredag 30 juli 2010

Spenat

Hej hopp! Inga stickningar på gång just nu... Två disktrasor, som förblev ofotograferade, levererades till svägerskan igår. Efter jobbet svängde jag in via den lokala garnaffären, sommarrea utlovades, för att hitta garn till denna tunika. Ja, kan ni tänka er det, trots mitt förråd av garn hade jag inget som passade till detta projekt! Jag köpte 3 nystan Fame trend i en härlig grön nyans, hoppas och tror att det kommer att bli bra :) Så nu går jag och lägger upp!

Spenat = Pinaatti på finska ;)

torsdag 29 juli 2010

FO Froot loops

När jag tog in detta underbara garn till garnstugan, visste jag genast att jag ville sticka mig ett par sockor i, vad jag tycker är den finaste färgen, Blätterwald. Till en början var jag tveksam, randningen var kanske inte den bästa... Men när jag stickat ca 5 cm såg jag hur randningen tog form, hur jämnt färgskiftningarna kom. Nu äääälskar jag dessa! Du kan inte sticka sockor som är mer i min färgskala än så här!



















Stickor: Knit pro DPN's, 2.5 mm
Åtgång: 66 g
Till vem?: Mig själv :)
Mönster: Froot loops



Tack till kära dottern som agerade fotograf <3



onsdag 28 juli 2010

FO - Nort Roë sjalen

För mycket länge sedan stickade jag denna härliga sjal, North Roë. Jag hade diverse problem att få ihop mönstret i början så jag rev upp x antal gånger... Garnet, Malabrigo Lace, blev luddigt och nött :( Så jag antar att jag drog mig för att blocka sjalen just på grund av detta. Men i helgen bestämde jag mig att nu blockar jag den och så får den bli som den blir. Och den blev helt perfekt!! Mjukare än mjukt, smeker kinden som en sommarbris ;) Denna kommer jag att få mycket användning av.










Garn: Malabrigo Lace, färgen Marron oscuro
Stickor: Knit pro nr 4.5 mm, enligt Ravelry :)
Åtgång: 44 g (resterna av härvan skickade jag iväg till en behövande Ravelry-ist till USA)
Mönster: North Roë

tisdag 27 juli 2010

Buttercup-FO + minitävling

Min Buttercup blev ju färdig redan under fotbollsvm. Av nån anledning blev den inte fotograferad då, det har bara inte blivit av. Idag bad jag dottern agera fotograf och här är några bilder på min petrolblå Buttercup:







Hmm... Överse de facto att tröjan är skrynklig :D
Mönster: Buttercup (Ravelry)
Stickor: Knit pro 4.00 mm
Åtgång: 274 g
Jag är riktigt nöjd med denna, jag kommer säkert att återkomma till detta mönster i nåt skede. När jag gör det, stickar jag den troligen 5 cm längre, det hade denna också fått vara. Men jag tänkte att iom att det är bomull, kanske den töjer sig lite... Ska säga det också att jag verkligen tycker om det här garnet! Vacker lyster och lätt att sticka, bra betyg!
Förresten, ser ni flaggan på den översta bilden?? Den som vet vilken flagga det är, vinner ett nystan utav ovan nämnda garn!! :) På fredag klockan 21 finsk tid drar jag lott mellan de som gissat rätt :)

Vm vinsten är här!

Idag fick jag paket på posten, alltid lika härligt :)



Det var min vinst som jag vann på VM bloggen som kom från Ulla. Du har skickat ett alldeles underbart garn som jag länge velat testa, Jitterbug från Colinette!! Denna ljuvliga härva är färgen Wasabi squeese, exakt en sån färg som jag älska! Utöver detta fanns också ett nystan M&K Eco baby ull i en petrolblå färg i paketet, också detta lika härligt! Tack tack snälla du!!






Färgerna överensstämmer inte riktigt... Jitterbugen är vackert ljuslime-gul-ljusgrön-aktig, Eco baby ull nystanet överenstämmer ganska bra...

onsdag 21 juli 2010

Now what??

Jag satte mig ner i soffan igår kväll efter att jag hade varit hurtig och städat och skurat... Tänkte jag skulle sticka lite innan jag gick i säng... Men jag hade inget att sticka! Ok, visst finns det WIP:s lite här och där, men inget kändes direkt lockande... Jag slötittade på tv en stund och gick och sova...

Jag satte mig nu i kväll ner i soffan efter mer städning och matlagning. Vi försökte oss på en omgång Afrikas stjärna, men det slutade med att barnen var och en klampade in på sitt rum... Varför? Ingen aning :) Nå, jag tänkte sticka några varv i stället... Men jag har fortfarande inget att sticka! Min kö på Ravelry är hur lång som helst, massor med garn kallar lockande på mig men jag vet helt enkelt inte vad jag ska sticka!! Ett par sockor fick jag klart i förrgår, så ingen sockstickning just nu tror jag... Har ni bra idéer på vad jag riktigt ska ta mig till???

tisdag 20 juli 2010

Huivilankavaihto!!

Det blev många inlägg idag... :)


Idag kom ett efterlängtat paket på posten. Jag har deltagit i ett sjalgarnsbyte på Ravelry och idag kom mitt paket!


Jag fick 3 (!!) härvor Wetterhoff Silvia (korrigerat: jag läste etiketten fel första gången och fick det till Sivilla som är ett garn utav helt annan karaktär :) ) i en alldeles underbar grön färg, precis JAG! Utöver detta fanns det en hel massa mönster på olika sjalar, Haruni, Swallowtail, Kiri, Aeolian osv. Många att välja mellan alltså! Det fanns också en rundsticka i paketet, Addi Lace, som jag länge velat pröva! Tack vare den, eller på grund av kanske, varma sommaren har de flesta undvikit att skicka choklad i paketen i rädsla för att den ska smälta så i stället för choklad fick jag chokladte och 2 olika storters Nescafe kaffe-påsar. På kortet, som jag tror är hemgjort, fanns ett härligt tovat reflexhjärtan... Allt detta var packat i en vacker presentpåse :) Jag måste vara det lyckligaste stickerskan i världen idag!








Iso kiitos Anna!!! Ihan täysi napakymppi! Rakastan tätä lankaa, ei taatusi kutia :) Ihanan paketin olet koonnut! Hyvää kesänjatkoa sinulle!





På bilden högst upp skymtar nåt turkost... Det är min Buttercup som är redo för bloggning... Ja, bilder måste tas innan dess... Över stolen hänger också min North Roe sjal, den är äntligen färdigblockad! Mer om dessa en annan gång...

Vm:s-vinst :D

Jag deltog i VM-stickningen under fotbollsVM... Jag stickade två tröjor och en sjal... Och till min stora lycka vann jag en utav vinsterna!! Jippii!! Får se vad jag får, spännande :) Måste få adressen skickat till Ulla, annars vet hon ju inte vart paketet ska, juh! ;) Får se, kanske hon kikar in hit till mig :D

Garn & choklad - bilder

Jag fick ju för länge sedan redan mitt paket i garn & choklad bytet... Så kom semester med allt vad det innebär emellan och jag glömde totalt bort att fotografera paketets innehåll :( Ber så mycket om ursäkt för detta Lotta. Men här är bilden på paketet!

I paketet fanns alltså totalt 6 nystan Muskat, i för mig lite ovanligare färger. 2 chokladplattor fanns med, den ena har jag ätit upp och sedan glömde jag bort den andra! Hur i hela friden det nu kan komma sig?! Mmmm, nu har jag nåt att njuta av i kväll :)

torsdag 8 juli 2010

African flower

Så länge sonen klippte gräset idag




så virkade jag mina blommor ute på terassen



har antingen 1 st eller 9 st kvar, beroende på hur de ser ut hopsydda




samtidigt som jag njöt av doften från tallsåpa på mina nytvättade, egenvävda, mattor





torsdag 1 juli 2010

This & that

Nyss hemkommen från stickcafé i Kokkola :) Härligt att kunna sätta sig ner och sticka/prata en par timmar så här en vardag! Stället vi träffades på är underbart, Våffelcaféet bjuder på de godaste våfflor man kan tänka sig! Som tur var regnade det inte och vi satt där ute och injöt av vädret (som hade kunnat vara nån grader varmare)... Jag stickade på min Buttercup, har nu kommit ca 15 cm nedanför ärmhålen... Jag har provat flera gånger nu och tror att jag får en tröja som kommer att passa. Jag stickar storlek S, kommer dock inte att öka till så många maskor innan fållen som storleken kräver, tror jag kör min egen variant, får lov att prova mig fram för att få den att passa.

I måndags greppade jag virknålen när jag stod med garnstugan på vårt måndagstorg. En hel ruta/blomma fick jag virkat... Jag hittade ett så vackert mönster på en blogg, African flower, och blev helt enkelt tvungen att leta fram mina Catania nystan för att virka mig ett kuddfordral... Jag har virkat totalt 5 blommor nu, återstår alltså en del...

Ja, icke att förglömma! Jag fick mitt paket i Garn & choklad bytet i förra veckan!! Jag fick totalt 7 nystan Drops Muskat, 3 st ljusblå, 3 st ljusrosa och 1 st orange plus två chokladplattor. Den ena plattan är redan uppäten, den var jättegod! Så tack igen för paketet Lotta!

Tyvärr har jag inga bilder att visa er på nåt av detta ovan... Maken åkte iväg med dottern på fotbollsturnering till Piteå och de tog kameran med sig. Sonen, han åkte också iväg på fotbollshelg i Vasa och hemma ensam är lilla jag! Ensam och ensam, jag har ju alltid min kompis Vilma :D Hon vill förresten ut på kvällspromenad nu så ha en fortsatt god kväll, mina vänner!!