fredag 25 juni 2010

Problem med Buttercup

Jag började alltså sticka på min Buttercup efter att Saroyan blev färdig. Jag stickade en provlapp i Rico Designs Essentials Cotton, som jag ska sticka Buttercup-tröjan i... Jag fick fram rätt stickstorlek och började sticka storlek M... Jag har (läs: hade) stickat ca 4 cm efter spetsdelen mitt fram när jag bytte till en längre kabel och skruvade fast stoppare i bägge ändarna för att kunna prova tröjan... Den blev stor som ett tält!! Attans också... Inget att göra åt, nu är tröjan uppriven och det är jag också :( Ska jag sticka storlek S i samma stickstorlek? När jag mäter mig själv kring bysten, som mönstret har mått på, hamnar jag mellan storlek S och M... Jag har ett minne av att jag har sett på flera olika bloggar att det varit problem för andra också när de har stickat denna.. Så nu ber jag alla er, som redan har stickat Buttercup'en, hur fick ni mått och maskantal att stämma överens? Jag har också sett nånstans, minns inte var, nåt skrivet om att det skulle finnas en version till på hur du får urringningen lite mindre djup??

Jag sitter för övrigt i husvagnen på en camping just nu. Efter diverse problem att hitta rum i går kväll, kom vi fram hit till Kuturanta sent på kvällen... Jag känner mig fortfarande trött och sliten, ovan resenär ;) Strax utanför husvagnstrappan ligger sandstranden och 5 meter längre bort är vattnet. Solen skiner, fåglarna kvittrar och allt är gött. Så ha en god fortsättning på midsommaren kära vänner!

onsdag 23 juni 2010

Saroyan

Nu ligger hon på blockning på köksbänken, min Saroyan. Perfekt att kunna nåla ut den stående och inte krypandes på alla fyra... Ni får nöja er med dessa bilder än så länge, jag återkommer med info senare när den torkat...








Den översta bilden stämmer bäst överens med färgen...

måndag 21 juni 2010

Första FotbollsVmsFO + ufo

I rekordfart stickade jag klart denna tröja... Den är fortfarande på samma ställe, hänger över soffan orörd sen jag tog fotot för några dagar sen... Blockning saknas ännu alltså. Ska se om jag kommer till skott med det idag. Jag har för övrigt en sjal oblockad ännu också, North Roe sjalen. Verkar ha nåt emot det här med blockning ;)







Jag har efter tröjan börjat på med nästa vm-stickning, sjalen/halsduken Saroyan. Garnet är ett underbart garn, Manos Silk Blend. Färgerna är kanske inte till hundra precis mina, men det får kvitta, jag älskar detta garn, så mjukt, behagligt och härligt att sticka i!! Eventuellt ett garn som jag kommer att ta in till garnstugan mot hösten... Jag har kommit betydligt mycket längre, jag har 5 st löv kvar på "andra" sidan av sjalen... Sen blir det att komma på fler vm-stickningar :) För visst var det så att man kan sätta till fler projekt allt eftersom??


söndag 13 juni 2010

Min nya disktrasa á la Johanna

Här är bilder på min nya, vackra, gröna disktrasa :) Testad och den fungerar hur bra som helst!! Tack igen :)






fredag 11 juni 2010

Disktrasepaket

Idag fanns en grön postpåse i postlådan :) Disktrasebytet hade kommit!! Utav Johanna fick jag en underbart grön disktrasa, verkligen vacker! I paketet fanns också det godaste godis jag nånsin ätit, Polly summer berries! Jag fick verkligen kämpa emot för att inte äta hela påsen på en gång!! Jättegott!! Tusen tack för paketet Johanna!! Bilder kommer i morgon, nu ska jag bänka mig i soffan för lite vm fotbollsstickning :)

torsdag 10 juni 2010

Bilder på Daybreak

Här följer en serie (läs: sämre) bilder på den vackra sjalen Daybreak...






Dynorna ur gungan tycks vara under tak fortfarande... Ingen som suttit i den i dag alltså...



Vadå märklig min?? Och ingen ser väl "snöskuttorna" som står uppemot väggen?? Vi brukar plocka in dem bakom lekstugan varje vår, men det har nu tydligen inte riktigt blivit av...


Jag ser tydligen trött ut... Eller så kisar jag så där annars bara... Eller kanske jag helt enkelt var i färd med att blinka när sonen knäppte bilden :) Jag har tendens att hålla högra ögat stängt, eller halvstängt eller täckt med ena handen som för att klia mig i ögat, när jag talar med folk eller blir fotograferad. Detta för att jag har gråstarr på det högra ögat... Vilket i sin tur leder till att jag inte alltid har koll på vart ögat tittar... Människor som inte känner mig börjar titta runt sig för att se vem jag talar med :( Så för att göra det lättare brukar jag dölja ögat...

Den sista bilden är nog bäst :)

Mönster: Daybreak (finns på Ravelry)

Garn: Teetees Alpakka, grönt och grått

Stickor: Knit pro rundsticka nr 3.5 mm eller 4 mm...

Åtgång: 114 g

måndag 7 juni 2010

Daybreak

Min sjal är äntligen färdigstickad! Den blev supertråkig på slutet, bara räta och aviga varv, uppemot 400 maskor per varv... Men jag fick den klar, nu just ligger den och blockas så snällt i badrummet (som för övrigt inte är stort nog, fick knappt rum för alla delar av blockningspusslet jag behövde! Borde man kanske flytta??).







När jag fick den avmaskad i går kväll virade jag genast den runt halsen, jag frös som en hund... Till min stora besvikelse tyckte jag att den stacks!! Jag har stickat den i mjukaste gosiga alpaca garn, Teetees Alpakka. Jag blir så led att vara så känslig! Finns det månne nåt piller jag kan ta så att det går över??







Jag premiäranvände mitt Ullhandtvättmedel från Navia och satte sjalen i blöt så länge vi var till måndagsloppistorget i stan. Väl hemma sköljde jag ur allt tvättmedel och blockade den... Så med spänning väntar jag på att den ska torka så jag får testa om den blev bättre...






Nu har jag då inte nån intressant stickning på gång... Jo, ett par sockor åt mamma har jag på stickorna men jag känner inte för dem just nu. Å andra sidan börjar snart fotbolls VM, kanske jag borde sticka provlapp inför min VM-stickning? Vad jag ska sticka? Troligen en tröja från Drops, i alpaca garn...
Förresten, kika in på garnstugan!! Festen fortsätter :) Inkommande lördag håller vi öppet hus mellan 11 - 17, kaffepannan står varm hela dagen! Passa på att ta med dig stickningen, vi har vår alldeles egen WWKIP-dag!! Varmt välkomna!!

fredag 4 juni 2010

1 års kalas!!




Inkommande lördag är det 1 år sedan jag pirrigt godkände att webshopen är klar för att öppnas... Det var spännande (är fortfarande) att se hur många besök jag fick in första dagen och självklart hur många beställningar jag skulle få... Det har varit ett intressant år, har lärt mig massor, träffat många härliga människor och fått njuta av garn och stickning tillsammans med trevliga och likasinnade personer... En kvinnoföretagarkurs har jag också gått, denna kurs sådde ett frö av tankar, tankarna växer till sig men inga beslut har ännu tagits. Kan lugnt säga att det är spännande tider!!




Denna 1 års dag måste ju firas, int sant?! Just nu kan du hitta ett härligt erbjudande på ett underbart garn, Bc garn's Baby alpaca. Lägg också märke till att du får en lott om du gör en beställning innan den 12.6.2010! Jag lottar ut ett härligt garnpaket :) Nya erbjudanden kommer måndag den 7.6.2010...




Ett nytt garn kommer in i butiken på måndag 7.6, håll ögonen öppna!! :)




Den 12 juni har vi vår alldeles egen WWKIP dag här hemma hos mig! Garnstugan har öppet hus, hela huset är fyllt med garn :D Kaffepannan står varm hela dagen! Även denna dag har vi specialerbjudanden, varmt välkoma allesammans!! Var vänlig och meddela om du kan komma, så vet jag på ett ungefär hur många jag kan vänta!