torsdag 27 maj 2010

Ledigt och loppis

Jag får idag njuta av en ledig dag. Det händer sällan att jag är ledig mitt i veckan då jag oftast inte arbetat på helgerna. Men inkommande helg ska jag jobba, så då tog jag ledigt i dag i stället :)

Jag for en sväng till loppiset här i stan, trots att jag sist jag var dit blev mycket besviken... Utbudet är snävt, det finns baby- och barnkläder, antika möbler, nya varor såsom tvättmedel, gravljus, plastblommor, arbetshandskar, läsglasögon, you name it osv. Inget som intresserar mig så där värst, om man säger så... Idag fyndade jag till och med en sak! Ett nysytt hobbyförkläde!! Riktigt häftigt tycker jag :) Vet inte när jag ska använda det, men det var en bisak :) 5 st dragkedjor köpte jag också inför kommande syplaner... Billigt vet jag inte om det var då jag betalade 1,80 för dem... En sväng hann jag via en handelsträdgård också, fick äntligen köpt min Mårbacka-pelargon!





Nu blir det stickning i soffan eller på terassen, måste se om det blåser kallt... Ska börja på sjalen Daybreak, jag fick mönstret som gåva i en RAK-grupp på Ravelry igår! Så ha en bra dag!!
Förresten, i mitt inlägg om filten kom en fråga på dess storlek... Filten mäter ca 80 cm * 60 cm :)

lördag 22 maj 2010

Garn och choklad - kan det bli bättre??

Jag har gått med i ett nytt, härligt byte på stickamera.se... Förenar två underbara saker som jag inte kan vara utan :)

söndag 16 maj 2010

Bring it on blanket

Jag hann - och det i god tid... Babyn som ska få filten ligger och gosar inne i sin mammas mage ännu, beräknat datum är 5.6. Filten blev ganska stor, jag lämnade bort ett vitt fält högst upp, tyckte det räckte så som den nu blev. Den är kanske lite stor att ha i vagnen men månne inte de hittar användning för den i alla fall :)





Meningen var att jag skulle sticka filten i ett "lättare" garn iom att det är en sommarbebis... Men när jag såg nyanserna på Maija garnet, ändrade jag snabbt mig...




Kanske lika så bra att filten slutar med ett rosa parti - bebisen är en flicka :)




Får ni alls en bild av hur lång filten är??



Filten består av dessa 4 färger...




Använde äntligen en av namnlapparna jag beställt för typ flera år sedan... Har inte kommit mig för att sy fast dem tidigare... Borde man kanske också beställa namnlappar med tvättråd att sätta på sånt som man ger bort? I detta fall får det duga med banderollen från ett nystan :)

Mönster: Bring-it-on blanket

Garn: Gjestal Maija, färgerna 200 (vit), 221 (mörklila), 222 (Rosa) och 225 (Petrolblå)

Stickor: Knit pro, stickspets nr 5.00 mm

Åtgång: 214 g

Till vem?: Kommande flickebarn




fredag 14 maj 2010

Enormt många besökare!!

TantKofta firar på sin blogg... Hennes räknare närmar sig hela 200000 st besökare!! Ofattbart många... Hon firar detta med ett magnifikt lotteri, titta in vetja!






Snart kommer ett inlägg med ett FO, Bring it on filten blev nyss klar... Men första måste jag föra sonen på fotbollsmatch och även titta på matchen... Tur att den är inomhus, där ute står regnet som spön i backen och åskan mullrar och det blixtrar till nu och då... Det har varit hela +30 grader idag!! Ofattbara temperaturer för mitten av maj...

söndag 9 maj 2010

Wollmeise!!


Jag har länge "längtat" efter detta garn. Jag har ju så ofta läst på olika bloggar och Ravelry om detta enastående garn, men aldrig har jag fått beställt nåt. Vet inte om mitt hjästa skulle klara av den tävling som uppenbarligen uppstår när de äntligen uppdaterar sin webshop :) Så jag tar det lilla lugna och spanar efter garn via Ravelry... I förra veckan hade jag turen att få köpt en härva 100% merino! Hade jag fått väjla hade jag nog köpt en i grönt, men denna duger ack så väl :) Jag har ju nyss stickat en röd Swallowtail så den här härvan får agera som inredningsdetalj en stund framöver :) Jag har fler projekt som jag måste få klart till början av juni, så det är väl lika så bra att jag inte börjar på nåt nytt just nu...

Bilderna är tagna i torsdags då jag njöt av garn och kaffe på terrassen :) Lägg märke till min vackra mugg med stickande kaniner :)




Idag är det morsdag så ett varmt grattis till alla mammor, farmödrar och mormödrar!! Jag blev väckt av barnen, sonen hade gjort en nyckelring i skolan (tovad, grön förstås, med gröna träkulor... Han känner sin mamma, den gullungen) och dottern hade gjort ett vackert kort med garn och stickor och köpt min favoritchoklad, vitchoklad :) Att just jag har fått dessa två underbara barn!! Jag är så tacksam så det flödar över...

Nu ska jag ta itu med min egen present till min kära mor... Vadå lämnat till sista stunden?? Jag hinner ju gott och väl innan 12 ;)

Till sist bilder på hur det ser ut på bakgården just nu... Även i rabatterna börjar det titta upp nåt grönt...




lördag 8 maj 2010