söndag 28 februari 2010

Blocking Ishbel

I morse, medan ishockey-reprisen dundrade i tv:n, kröp jag runt på alla fyra och blockade Ishbel.

Vissa kan kalla detta svetstråd - jag kallar det blocking wires ;)



Så med hjälp av tråden fick jag rel. lätt spänt ut alla uddar. Konstaterade dock att jag får nog lov att nåla också, annars blir den inte så stor som jag vill.





Annars hittade jag en till negativ grej angående Delight... När jag blötte sjalen blev ytan alldeles luddig... Ångrar att jag stickade Ishbel i detta garn, får lov att snabbt sticka en till i ett lämpligare garn. Har nån förresten stickat denna i Rowans Kidsilk? Jag har två nystan i garnskåpet, månne de skulle räcka till åtminstone den lilla sjalen??




fredag 26 februari 2010

Härva?

En sak jag har tänkt på... När man har en härva garn och tar upp den, hur i hela friden får du vridet garnet tillbaka till en härva?? Nån som har ett bra tips? Hur jag än vrider, blir det ingen härva utav det hela :(

torsdag 25 februari 2010

Foxy faces - marssocka

Jag är med i stickamera.se:s sockklubb även i år. Ännu har jag inte stickat nåt utav de mönster som redan kommit, men idag när jag såg mars månads mönster, printade jag genast ut det. Jag fick problem på rad 1, maskantalet stämde inte... :( Men jag löste det, måste lita på sin intuition ibland ;) Och nu har jag stickat en rapport av räv-mönstret!! :D
Garnet har jag stickat i en gång tidigare, Diagonal lace sockan. Nu föds garnet på nytt i denna socka! Det är handfärgat (Kool aid) Handtrekking, om jag minns rätt, har ingen banderoll kvar. Härligt vårliga färger, tycker jag!!







tisdag 23 februari 2010

SUVERÄNT HEMLISPAKET

Idag kom det, sista paketet i hemlis6-omgången. Och vilket paket sen!! Helt mållös kikade jag in i den limefärgade postpåsen... I vilken ordning ska jag ta innehållet??






Får börja med livets viktiga ingrediens, chokladen :) Hela 3 olika sorters choklad fanns i paketet! Toblerone Fruit & Nut, Marabou Mintchoklad (favvo) och en nyhet, Marabou Caramelized Almonds & Sea salt (supergod, har testat... ;) )

Som kompis till denna choklad fanns det en DVD-film i paketet, Nära & kära med Uma Thurman och Meryl Streep. Passar perfekt! Just en sån film som jag tycker om :)

Sen det bästa... Garnet... 2 härvor fanns det i paketet... Spänningen stiger... En härva Araucania Ranco Multy i ljuvligt gröna nyanser, ett underbart garn! Vad ska jag månne hitta på att sticka utav detta? Vantar kanske? Alldeles härligt garn, om jag inte sagt det tidigare ;)






Och sist men inte minst... Som grädde på moset plockar jag fram en härva Malabrigo Lace Baby merino ull i färgen Marron Oscuro, LOVELY!!! Hur kunde du veta att jag alltid velat ha detta garn? Så mjukt och lent och skönt så jag blir alldeles vimmelkantig! Hör bara vad det står på banderollen till garnet:






"Spun from the finest merino wool, this yarn comes from sheep bred for generations by ranchers in the nortern part of Uruguay, where the ideal climate for this breed is found. When you experience Malabrigo Lace Baby Merino, you connect with a special place of the world". Vackert, inte sant?!

Jag är så tacksam till dig Susanne för alla de underbara paket du sänt till mig! Tusen tusen tack ska du ha!!


Ishbel - oblockad

Orkar inte krypa runt på alla 4 ikväll, så Ishbel förblir oblockad. Här får ni se några bilder redan nu i alla fall:














Garnet jag har stickat med är Drops Delight... Ingen delight att sticka med skrev jag på Facebook... Garnet var mycket ojämnt spunnet, kunde komma mycket tjocka partier för att snabbt övergå i sytrådstunn tråd emellanåt... Man kanske inte ser detta i sjalen, men det stör mig i alla fall... En knut fanns i de två nystan jag hade, så det var inte så farligt...

Om en stund kommer andra inlägget för idag, mitt hemlispaket har kommit!! Jipppiiiii :D <3

Ishbel

Det första inlägget flög sin kos när jag skulle publicera det...

Men nåja, Isbhel är alltså avmaskad och klar! Det tog mig nästan en timme att maska av alla de 465 maskorna :) Nu återstår blockning, ska försöka hinna med det ikväll. Om jag hinner vill säga, efter 2 timmar jobb ännu och möte ang. sonens fotbollssäsong efter det får jag se hur det blir... Men fin blir den!! Garnet är en annan historia, tar den sen...

Så, bilder kommer senare...

söndag 14 februari 2010

Augusta

Utlovade bilder på pulsvärmarna Augusta, februari mönstret i Stickamera.se:s pulsklubb 2010. Dessa har varit klara redan i en vecka, om jag minns rätt... Jag som reagerar på det mesta kliar på armarna lite då jag har dessa på mig... Men jag biter ihop och använder dem i alla fall. Färgen är härlig, tycker jag! Likaså garnet, kändes bra att sticka med...








Garn: Felted tweed, färg avocado, om jag minns rätt...

Stickor: Knit pro nr 3 mm

Åtgång: 40 g

Mönster: Augusta



Nu ska vi snabbt gå i bastun för att sen sätta oss ner i soffan och titta på OS-backhoppning. Vi får även njuta av sonens hemmagjorda fastlagsbullar! Mmmmmm..............




Förresten påpekade sonen igår att jag ifjol lovat ett par tovade vantar åt honom.. .Lite sådär försynt frågade han hur länge han ska behöva vänta... Inte länge, jag började genast sticka vantarna (garnet hade jag hemma ren sen ifjol...) nu är båda vantarna redan klara, det saknas bara 1 ½ tumme :)

lördag 13 februari 2010

Får jag bjuda på lite tårta??

Idag på amigurumikursen fick jag denna princesstårta färdig :) Jag ska ha den själv, har tänkt använda den som nåldyna... Fin blev den i alla fall, tycker jag!





Jag har virkat i Schachenmayr's Catania, 100% bomull. Virknål nr 2,5 mm. Måste skaffa ergonomiska virknålar från Clover, de ser ju jättefina ut! Kollade på deras hemsida hur jag skulle få dem till garnstugan, men fattade noll när jag kom in på en sida på japanska... Ska kolla lite noggrannare nästa gång ;)

Polly Jean

Efter många om och men har jag nu ett par Polly Jean sockor färdiga! Den första blev som sagt stickad i september, arbetet stannade upp och för kanske en vecka sen tog jag fram dem igen... Resultatet är ett par sockor med lite olika storlek, den "nya" ser snäppet kortare ut än den "äldre" fastän jag har stickat samma antal mönsterrapporter på båda. Nu ska jag blöta upp sockorna och blocka dem, blir säkert hur bra som helst i slutänden!!










Garn: BC Garn Arwetta, chokladbrun
Stickor: Knit pro strumpstickor nr 2,5 mm
Mönster: Polly Jean
Åtgång: 54 g

Nu får jag alltså börja på en ny stickning när jag fått en klar... Problemet är då att jag inte har en susning om vad jag vill börja med! Stickamera.se:s sockklubbs februarisocka intresserar (Saviano), Swallowtail sjalen väntar redan på stickorna, Plain & Simple ska rivas upp (intresserar inte just nu...), Ishbel (Ravelrylänk) lockar kanske mest av allt... Men då har jag ett till problem, vad ska jag välja för garn?! Har tänkt på Drops Delight, men då jag testade hade jag för små stickor. Ska kanske välja en nummer större och ge Ishbel en till chans... Nåväl, det visar sig...

fredag 12 februari 2010

Färdig!

Ett snabbt inlägg... Ville bara säga att jag nu stickat klart mina Polly Jean sockor!! Yeeeee :)

Tror dock att tårna är stickade lite olika, men det syns inte så bra... Den andra sockan, stickad nästan 6 månader efter den första, är mindre än den andra. Inte heller detta kan få ner mitt leende :) Ska tvätta och fästa trådar och blocka i morgon, då får ni bilder :)

I morgon är det amigurumi kurs igen. Jag ska virka klart min princesstårtenåldyna... Borde också åka iväg och väva på handduken liten. Har lovat att vara klar på söndag, har kanske 1,30 cm kvar... Tror nog jag kommer att hinna, när man väl sätter sig ner framför vävstolen brukar det gå undan...

Ha en trevlig fortsatt fredagkväll! Sticka lugnt ni som tänker orka stiga upp till os-öppningen, själv vänder jag mig i sängen då ;)

tisdag 9 februari 2010

Lessen

Suck... Idag har jag igen fått uppsöka veterinär med Vilma... Hon har lyckats med att riva av sin nagel som hon har på innersidan av vänster tass... Stackaren ligger nu alldeles nerdrogad i sin säng med ett tjockt bandage runt tassen :( Blir att uppsöka en smådjursklinik i morgon för säkerhets skull, vet. som vi var till idag fick inte bort hela nageln... Usch, så sjuk hon ska vara i morgon :(





Nu ska jag sätta mig i soffan och tröststicka lite... De e mycke nu, vet ni.............

lördag 6 februari 2010

Färga med Kool aid-tävling

Hos Carola kan man delta i denna tävling - priset är ett paket med garn och saftpulver man behöver för garnfärgning!!

torsdag 4 februari 2010

Polly Jean

I går fick jag februarimuddarna klara (Augusta)... Har ingen bild på dem ännu, måste vänta tills vi är fler som är hemma så att nån kan fota dem när jag har dem på mig... Vilma är nog en duktigt liten hund, men fota, det kan hon inte ;)

I stället för att återigen påbörja ett nytt projekt, bestämde jag mig för att gräva fram ett WIP ur handarbetsväskan (-orna...) Fram kom Polly Jean. I september ifjol påbörjades socka nr 1... Den blev satt i väskan efter att jag kom upp, eller ner, till tån och skulle använda kitchener stitch för att sy ihop tån... Fattade nada och orkade inte då leta reda på en how-to... Senare hittade jag en motsvarighet till kitchener och nu var det alltså dags. DET TOG MIG 2 MINUTER ATT SY IHOP TÅN!!! Jag har använt mig av en beskrivning som jag hittade här... Beskrivningen är på finska men här följer en översättning:


AVMASKNING GENOM ATT STICKA

1.Sticka sockan normalt tills du kommer fram till tån

2. Dela maskorna på 2 stickor, använd en tredje till att avmaska maskorna

3. Håll stickorna i vänster hand så att garnet från stickningen är i den bakre stickans högra kant

4. Ta av garnet så du har ca 20-30 cm att jobba med

5. Sticka den främre stickans första maska avigt, ta av maskan från stickan och dra garnet igenom maskan

6. Sticka nästa maska på främre stickan rätt, lämna den på stickan och dra garnet igenom

7. Sticka den bakre stickans första maska rätt, dra maskan av stickan och dra garnet igenom

8. Sticka nästa maska på den bakre stickan avigt, lämna maskan på stickan och dra garnet igenom.

Upprepa stegen 5 – 8 tills du har 2 maskor kvar. Sticka dem tillsammans, ta maskorna av stickan och dra garnet igenom.

Fäst tråden som vanligt med en nål från aviga sidan, på samma gång kan du dra eventuella maskor spändare.

Samma sak kortfattat:

Avigt framifrån, tappa
Rätt framifrån, lämna
Rätt bakifrån, tappa
Avigt bakifrån, lämna
Nu ska här stickas socka nummer 2!! :)

måndag 1 februari 2010

Virkande dotter gästbloggar :)

Även dottern har ju blivit biten av amigurumivirkning :) Här är hennes första "ami":











Visst blev den fin? Hon är jättestolt, vilket hon naturligtvis borde vara, moroten blev fin!!

Babyskallra

Ikväll hade jag besök av en bloggvän... Jag kände henne inte sen tidigare, men när hon åkte hem kändes det som en gammal vän varit här :) Är det inte konstigt?! Med vissa funkar det helt enkelt :) Vår intresse för handarbete förenar, härligt... Hon stickade och jag virkade... Hon hjälpte mig och jag henne, perfekt!! Så ett stort tack till dig för all hjälp och för säkerhetsögonen!

Vad jag virkade? En babyskallra, förstås! Har på känn att jag kommer att skämma bort det lilla fadderbarnet ;)



Garnet jag har virkat med är Schachenmayr's Catania, 100 % bomull. Perfekt till virkning, tycker jag!