måndag 30 november 2009

Baby FO

Både babyn och filten blev färdiga igår :) Gossebarnet kom 13.52 och filten blev klar ca 21.30. Nu återstår då en eventuell blockning... Men hur är det med virkade alster? Ska de blockas på samma sätt som stickat? Skulle det eventuellt räcka med att jag skulle stryka filten? Nu stör de "uppstående" virkningarna mellan rutorna lite, jag skulle vilja ha filten mer jämn... Får se hur jag gör...















Mönster: Traditionella mormorsrutor, 12 rutor hög och 8 rutor bred (min yngre lillebror, a.k.a. nyblivna pappan, är mycket noga med att allt ska vara jämnt, går inte med t.ex. 9 rutor bred som jag först tänt mig :D )

Virknål: Månne 3,5 mm??!

Garn: Novita Wool, grön och vit

Åtgång: 242 g

Åt vem?: Fasters guldklimp, gossen som nu är 32 timmar gammal :)

söndag 29 november 2009

FASTER!! ? + edit

Häärligt!!! Äntligen har Han kommit!!! Han, som vi har väntat så på...


Jag blev faster upphöjt till 3 idag när min yngre lillabror blev pappa. De fick en liten underbar gosse, 49 cm lång och 3030 g. Massor med svart hår på huvudet, en guldklimp som var värt all möda och allt besvär, enligt nyblivna föräldrarna :) Ett stort grattis till den nya familjen och förstås till den nya fastern ;)

Och nej, filten han ska få är inte klar ännu... Den sista raden rutor är virkad klar, nu återstår att sammafoga den remsan till de andra, redan sammanfogade, 11 remsorna. Sen virkar jag runt ett eller två varv och sen är den klar. Borde hinna idag alltså... Och de är ju på bb några dagar så det är ingen panik :)

Edit: Filten är klar! Jag virkade fasta maskor runt filten i går när jag tittade på Big brother finalen! Bilder kommer senare, när jag hinner fota...

söndag 22 november 2009

Den här kanske??

Tack för era förslag på förra inlägget! De sjalarna var jättefina, men ingen riktigt "klickade"... Jag har letat mönster hela morgonen, hittade ett på drops design som kanske skulle vara nåt... Eller vad tror ni?? Så länge jag funderar ska jag virka några mormorsrutor till, bebin börjar vara klar för leverans men det är inte filten... Så nu - soffan!!



fredag 20 november 2009

Mönster till Kauni sjal?

Jag fick ju det underbara garnet Kauni av min finska hemlis vän igår... Jag har nystanet bredvid mig på köksbordet hela tiden, klappar det nu och då och sniffar på det mest hela tiden. Det doftar så underbart! Nu har jag letat mönster till garnet och jag hittar inte riktigt nåt... Har ni nåt bra förslag? Jag vill ha en sjal som är varken spets eller tät, om ni vet hur jag menar. Jag skulle bli jätteglad för alla förslag!! Tack på förhand :)






Nu ska jag gå och knyta mig för idag. I morgon ska jag på Julmässa till Bennäs, ska bli så spännande! Jag har höga förväntningar, vilket i sig kanske inte alltid är bra att ha, men jag hoppas så att dagen blir lyckad! Håll tummarna :)

torsdag 19 november 2009

Tredje och näst sista...

Idag är en bra dag. För mig, that is. Sonen fick sin svininfluenssavaccination igår, så han har varit hemma med feber idag. Detta plus ont i magen... Han får stanna hemma i morgon också, får vila ut ordentligt. Dottern är bättre, fortfarande lite ont i armen, men annars ok. Men tillbaka till mig ;)

Efter jobbet idag knappade jag in en adress på en för mig ganska obekant bygd och körde iväg. Väl framme i byn kunde jag konstatera att det är en viss skillnad på Gatuadress 200 eller Gatuadress 20 ;) Så jag virsade på i byn, av och an, tills jag sist och slutligen fick ringa upp och fråga vart det riktigt var jag skulle... Men slutet gott, allting gott! Jag kom fram till byagården där ett gäng Martor väntade på mig och garnstugan! Lyx att bli bjuden på kaffe genast man satt sig ner, bordet dignade av all sorters bakverk. Mmmm... Damen bredvid mig hade varit Marta över 70 år!!! Hon var nu 91 år gammal, eller ska vi säga ung, för jag skulle aldrig ha gissat att hon var så gammal!! Pigg och kry såg hon ut att vara, härlig hur som helst :) Nå, jag berättade om alla garn och stickor jag hade med mig och efter det shoppade damerna loss! Härligt, säger försäljaren i mig ;) Efter detta, när jag packat ihop och skulle bära ut lådorna i bilen, tog ordföranden fram en blomma som de hade köpt till mig!! Som tack för att jag kommit dit och berättat om mina garn!! Jag blev jätteglad, himla omtänksamt av dem alla! Glad i hågen körde jag hemåt, med bättre vägbeskrivning i "bakfickan". In via en inredningsaffär (kolla länken, rekommenderas!) hann jag, på vägen tillbaka i bilen vurpade jag kapitalt framför bilen. Så med ett svart knä körde jag hemåt.





Lyckan blev total när jag tog in posten och såg ett tjockt kuvert till mig!! Ihana snyyni oli jälleen muistanut minut! Tredje paketet av min finska hemlisvän!! Jag tappade hakan när jag fick fram innehållet, världens "spooky" feeling kom över mig... Det var ju bara igår som jag letade efter detta garn på internet!! Siis miten on mahdollista että tiesit just tämän langan minulle lähettää?? Juuri toissa päivänä ihailin sitä netissä, pohdin pitäisikö nettikauppaan ottaa myyntiin??! Nyt pääsen siis kokeilemaan itse lankaa ensin!! Aivan mahtavaa!






Paketissa oli vielä tummaa suklaata vadelman makuisena (oikein hyvää, maistoin äsken kun latasin näitä kuvia), inkivääriteetä joka auttaa mm. lihas- ja nivelkipuihin (todella hyvä juuri nyt kun lapset kärsivät lihaskivuista, tätä juodaan kaikki illalla!) ja kortti missä snyyni pahoitteli marraskuun paketin olevan laihan lainen??! Siis tämä paketti vai? Tämä upea, ihana ja juuri niin kuin minulle tehty paketti?? Ei ole Snyyni hyvä mitään huolta sellaisesta!! Olen enemmän kuin tyytyväinen tähän! Pitää laittaa valmiin huivin likomaan huuhteluaineveteen ennen pingotusta, niin kuin neuvoit, muuten voi olla etten pystykään kaulan ympärille laittaa huivia, sen verran herkkä iho minulla on... Muuten käytän takin päällä, niin upea tuo lanka on että!! Siis tuhannet kiitokset sinulle Sny ihanasta paketista!! Enää yksi kuukausi niin tiedän kuka sinä olet, ei ole kyllä mitään aavistusta, en ole salapoliisia leikkinyt ;)
Till sist lite bilder på ett projekt jag har på gång just nu... När svärmor dog tog vi hem den här brickan som KM har gjort i skolan... Jag frågade om lov innan jag målade om den... Jag ska försöka se om jag kan få använt den som adventsljusstake i år... Ni får fler bilder sen när jag den är färdig... (Bry er inte om det skitiga golvet i garaget :D )
Före:




Efter:

onsdag 18 november 2009

Mini fo

I går på jobbet var det super tråkigt. Så pass tråkigt att jag tog fram ett nystan bomullsgarn och stickor ur min Stickcafé-väska... Försiktigt (nerkrupen i stolen i kontoret bakom laptopen ;)) satte jag upp maskor till en disktrasa. På kvällen maskade jag av maskorna. Vips hade jag en härlig ny trasa att torka i köket med! Mönstret är härligt, jag tycker så om "strukturen" på trasan...












Den blev kanske lite liten, så nästa trasa (som jag satte upp maskorna till i morse innan jag fort till jobbet) satte jag upp 10 maskor mer...

Garn: Novita Tennesee

Stickor: Knit pro nr 3,5, rundsticka

Åtgång: Återkommer om det, den är våt nu och väger då 66 g ;)

(Den väger 28 g...)

Mönster: Chinese waves (Ravelry-länk)

Och fortfarande har jag nåt fel på kameran... Trasan är djupröd, inte rosa som den ser ut att vara på bilden. Månne det blir fel färger bara för att vi har så "varm" belysning? Nån som vet? Anybody? :D

tisdag 17 november 2009

Såg ni? Joko huomasitte?

Vinterns Twist collective har kommit ut! Fylld med härliga mönster, än en gång. Även en finsk designer är med denna gång, vackert så :)

Dottern fick sitt svininfluensavaccin igår. Kvällen spenderade hon på soffan med täcket upp över öronen, värk i hela kroppen, svindel och feber. Hon stannar hemma från skolan idag, stackaren var helt utmattad när hon gick i säng i går... Hon är ju över 11 år, så jag får inte stanna hemma med henne från jobbet. Får alltså förbereda mig på en dag då telefonen kommer att ringa hela tiden...

Ikväll ordnar vi igen stickcafé vid Calles konditori på Storgatan här i Jakobstad! Om dottern mår bättre far jag där via efter jobbet, jag slutar strax efter 18 idag. Caféet är öppet mellan 18-20. Välkommen!!

--

Joko huomasitte, että talven Twist collective on ilmestynyt??! Jälleen on suomalainen neulesuunnitelija mukana, hyvä näin!!

Tytär sai eilen sikainfluenssapiikki. Eilisilta vietettiin sitten sohvalla täkkiin käärittynä. Tyttärelle tuli kuumetta, häntä huimasi ja särki koko kroppaa.. Rassu... Tänään hän jää kotiin koulusta mutta koska hän on jo yli 11 v, en saa jäädä pois töistä tämän takia... Saa siis varautua siihen, että puehlin soi koko ajan tänään...

Tänään järjestetään jälleen Neulekahvila Callen konditoriassa Isollakadulla Pietarsaaressa, klo 18-20! Poikkean töitten jälkeen, jos tytär voi paremmin... Tervetuloa siis sinne kaikki!!

söndag 15 november 2009

Tävling hos Anna!

Anna firar 100 000 besökare på sin blogg genom att lotta ut underbart garn! Jag säger som Agata, gå inte och vinn bara, det har jag tänkt göra ;)

torsdag 5 november 2009

Nyheter

Idag har jag tagit in ett nytt garn till webshopen! Ännu har jag inte lagt in dem, men de kommer med så småningom. Måste invänta min kära broder/fotografen först, det gäller att gå på hans villkor när jag "behöver" honom till nåt ;)


Det är Opal enfärgat som jag har tagit in. Känns alldeles underbart mjukt och skönt! Många fina färger finn det, hela 18 stycken! Jag har valt ut ett i en plommonlila färg som jag ska teststicka ett par sockor av... Färgen är som vanligt, snedvriden... Tog en bild under köksbordslampan och en under spoten i köket, därav de olika skenen. Men jag tror nästan jag återgår till mitt Heaven´s hand och Julias mössa först... Härligt med en ledig kväll, här hemma!!

tisdag 3 november 2009

Tävling hos Medea!

Nu kan man delta i ett lotteri hos Medea... Vinsten är både sytt & salt :D


måndag 2 november 2009

Grå kofta

Äntligen!! Känns som om det är flera år sen jag påbörjade Den Grå koftan-projektet, lika länge har min bror väntat på sin kofta... Nu är den klar!!

I lördags stickade jag ärmarna klart och sydde även i den ena. Sidosömmarna hade jag sytt redan tidigare. På söndag morgon sydde jag i den andra ärmen + knapparna och voilá!! En underbart mjuk, varm, superlätt och gosig kofta är född!!

Min bror fyller inkommade lördag så han får koftan då. Ni får fram tills dess hålla till godo med några ta-bilder-i-all-hast som jag fotade i morse...





Garn: Lucca fino, färgen UB25

Stickor: Knit pro rundsticka nr 3,5 mm
Åtgång: 314 g (!!!)

Jag har inte blockat koftan ännu... Vet inte om jag ska göra det heller. Tror nästan att jag låter brodern prova den först så ser vi om den kanske kräver lite hårdare blockning... Eventuellt pressar jag sömmarna lite, får se...

Jag måste försöka få taget några bilder sen då brodern har koftan på sig... Hoppas han tycker lika mycket om koftan som jag :D