måndag 31 augusti 2009

Vad göra??

För det första... Det förra inlägget var inlägg nummer 200!! Känns häftigt att det är så många redan ;)

Just nu sitter jag på jobbet... Vill inte, orkar inte, har inte lust... Jag vill ju sitta och sticka!! Jag har nån gång haft med mig stickningen till jobbet, bara för att... Inte för att sticka, utan bara för att veta att jag har den med mig. Ni förstår, eller hur?? Så nu skulle jag helst av allt ta fram stickningen och ta det lugnt. Ute i bilen har jag broderns kofta, men jag vågar inte sticka mera utan att mäta... Så, det är bara att stå ut i två timmar till...

Apropå att bli utan stickning... Jag minns en historia som min mormor berättat nån gång i tiden... När jag var liten vistades vi varje sommar på vår "släktsommarställe" ute i Helsingfors skärgård. (När jag sätter fast ögonen känner jag fortfarande doften från havet, från skogen och från huset...) Då på den tiden (känns avlägset...) kom postbåten till ön varje dag (känner ännu hur postlådan nere vid bryggan kändes att öppna... Locket hade mossa på sig), butiksbåten kom tre gånger i veckan. Åh, så jag älskade den båten!! Men det var ju inte det jag skulle skriva om, utan mormor ;)

Mormor satt alltid med en stickning i famnen när hon inte pysslade med annat. När maten var uppäten, disken diskad och köket putsat och rent, då plockades stickningen fram. En gång hade hon en kofta på gång. Mitt i det hela tog garnet slut!!! Vad gör man då? Ute på en ö, långt från civilisationen, flera mil från närmaste garnaffär?? Jo, mormor river helt sonika upp ärmen hon nyss stickat, och börjar sticka på den igen!!! För utan stickning kan man inte va´!!

söndag 30 augusti 2009

Bröllop och Ruska

Det är nu en vecka sen jag var på bröllop. Känns som om det är länge sen ren... Det var min kusin (brudgummen) och hans flickvän som gifte sig. De gifte sig i en kyrka som måste vara den vackraste av dem alla, Vörå kyrka. Den är också speciell för vår familj, flera generationer har arbetat som kyrkoherdar där, nu senast min morfar. Det är kyrkan där min mamma och pappa gifte sig för 35 (!) år sedan. Också kyrkan där min mormor och morfar blivit begravda...






Vörå kallas Rågens rike, massor av råg växer på åkrarna runt om. Så det var mycket passande med altardekoration i just det, råg!! Ett tema som följde hela festen. Vi festplatsen fanns massor av råg, till och med ax utplacerade på bordet. Mycket snyggt, tyckte jag! Tills min yngre lillabror fick sådana allergiska besvär att hans högra öga höll på att svälla igen!!! Tack och lov att min mamma alltid har ögondroppar i väskan ;)

Så till det väsentliga, stickningen... Min tunika i Novitas Puro-garn är nu färdig. I morse när jag vaknade redan kl 8 (hade tänkt njuta av en sovmorgon men mardrömmen jag drömde väckte mig abrupt...) tog jag tag i tunikan och vågade mig på att sy ihop den. Ja, det blev så att jag sydde ihop den. Jag hade fått ett gott råd att virka ihop bak- och framstyckena, men iom att det är ett melerat garn jag stickat med, syntes den virkningen på framsidan... Så jag rev upp och tog fram synålen... Jag hade menat att dottern skulle ha fotograferat hyr jag sydde, men hon befann sig långt ute på Fjäderholmarna när jag satte igång... Jag satte alltså rätsidan uppåt och styckena bredvid varann. Jag stack upp nålen på bakstycket, sen stack jag ner nålen på framstycket, pickade upp nålen efter två vågräta trådar och drog till. Sömmen drogs alltså ihop!! Sen likadant på bakstycket, nålen under två trådar och dra ihop! Lycka!! Det fungerade!! Jag har nu en tunika där man inte ser nånting av hopfogningen!!! Yej!! Inte heller den här gången orkade jag byta kläder för fotograferingen... Men tänk er en brun 3/4-ärmad tröja under... ;)
Jag valde att sticka fram- och bakstyckena skilt för sig pga färgskiftningarna. Jag ville inte ha smala ränder som bytte färg hela tiden... Jag tycker till och med att fältena skulle ha fått vara lite bredare än vad de är... Men jag är nog nöjd i alla fall!



Det stör inte mig att färgerna är olika i sidorna... Lite häftigt, närmare bestämt!!
Garn: Novita Puro, färgen Ruska
Åtgång: 303 g
Stickor: Knit pro rundsticka nr 6
Mönster: Novita höstnumret


Min yngre brors kofta har nu kommit upp till ärmhålet på bakstycket. Nu måste jag mäta på honom så den får ligga till sig tills i morgon. Men utan stickning kan jag ju inte vara så jag plockade fram ett härligt grönt nystan Novita Rose ur garnskåpet och började på en bolero, även det mönstret ur Novita höst-numret.





På tisdag är det den första september och det betyder att Sukkasato börjar. Då är det att plocka fram strumpstickorna igen efter en paus, jag ska sticka Sticka meras september sockor, Sunday swing...

I morgon åker dottern iväg på lägerskola. Hon ska upp till Lappland i en vecka. Hoppas hon även där får se sån färgprakt som min tunika har!! Det borde vara dags för ruska nu...

onsdag 26 augusti 2009

STICKTRÄFF!!

Nu ger jag mig. Jag har i över ett år saknat en stickträff här i Jakobstad. Jag sökte mig till Kokkola och där har jag hittat ett härligt gäng (Keskipohjanmaan neuleystävät) som jag nu besökt en par gånger. Men jag skulle gärna och ha ett "eget" gäng här i Jakobstad att träffa!! Så nu gör jag slag i saken och ordnar det själv!!! Så välkomna på stickträff (kolla shopen för mer information)!!


16.9.2009 kl 19-21


Så till stickning... Jag fick stickat klart min tunika igår. När jag reste mig för att ta fram mina nålar (packat i vad jag tror heter nålbrev??) hittade jag dem ingenstans. Jag hade glömt en väska på jobbet i går, så klart hade jag nålarna där! Så jag får lov att vänta med att fästa trådarna tills ikväll. Sen kommer då problemet med att sy ihop sidorna... Jag har alltid blivit missnöjd med resultatet då man syr kedjestygn, de har en tendens att synas från framsidan. Så nu har jag letat runt på internet och hittat ett alternativt "sy-sätt"... Ska ha dottern att fotografera sen då jag syr, så får ni se hur jag menar... Hoppas att resultatet blir fint...


Men utan stickning kan jag ju inte vara. Så jag ringde efter den yngre lillabrodern så jag fick mäta honom och påbörja hans kofta som han har väntat på cirka ett år nu.... Vi har hittat mönstret i senaste Novita tidningen, modell nr 90 för er som har den... Problemet är att storlek S i mönstret mäter 110 cm i omkrets och min bror är 98 cm! Ärmlängden är för kort i mönstret och det är också måttet på koftan uppifrån och ner. Jag beslöt mig för att börja sticka den minsta storleken och så får vi prova oss fram sen. Jag började fundera på en uppifrånochner-kofta, men då han vill ha koftan v-ringad är det väl bäst jag stickar traditionellt. Garnet han valde är Lucca fino, den härliga grå färgen. Mudden känns underbart mjuk och skön! Kommer att ta sin lilla tid att sticka iom att jag stickar med nr 3.5 mm... Men jag hoppas på att få den klar till jul :D

lördag 22 augusti 2009

Swallowtail och tunika

Så, då var sladden hittad. Sonen hade lånat den och hade grävt ner den i sitt rum under allt bråte... Dags att städa??


Så, första bilden är alltså Swallowtail-sjalen. Gissa om jag är nöjd över denna?? Äntligen är jag på gång :) Bilden är tyvärr inte så bra... Garnet jag stickar i är Wetterhoffs Sivilla, en gåva av en hemlisvän (finsk sådan)....





Sen är bakstycket på min Puro tunika klar. Bakstycket väntar nu på framstycket, sen ska alla maskor på samma rundsticka och så stickas oket runt, runt... Garnet är alldeles ljuvligt mjukt och skönt!!






I går när jag och dottern besökte Juthbackamarknaden i Nykarleby, hittade jag detta Opal sockgarn. Kvinnan jag köpte det av, bloggar på bloggen.fi. En blogg jag har följt sen starten. Hon säljer de mest underbara nålbundna vantar, vilket hantverk!! Hon är bosatt i Sverige och reser runt på marknader över hela landet. Denna helg har hon alltså sökt sig till sina hemtrakter för ovan nämnda marknad. En massa folk hade också hittat till marknaden, plus en massa försäljare och det var trångt överallt... Vi stannade inte länge, kunde helt enkelt inte ta in allt. Men jag är nöjd över mitt garn :) Passar bra med sockgarn nu inför Sukkasato som börjar 1.9...

Bilder??

Jodå, bilderna sitter i kameran... Problemet är att jag inte hittar sladden att koppla kameran till datorn!! Hmm... var hade jag den sist?? Bilder kommer sen när jag hittat sladden :)

fredag 21 augusti 2009

Stickcafé!!

I går var en alltigenom bra dag. Efter jobbet åkte jag iväg för att träffa KM vid en av stadens bilaffärer. Två bilar mot en, eftersom KM nu åker iväg mot Kemi och 7 månaders jobb, behöver vi inte två bilar. Så nu står en nyare, mindre körd med, på gården.

Efter det åkte jag snabbt som ögat mot Kokkola och stickträff med Keskipohjanmaan neuleustävät. Vi träffades vid biblioteket där det på samma gång ordnades en Sukkashow (Sockshow). Massa sockor fanns att titta på, plus vi glada stickerskor i en ring mitt på golvet :) Vi hade, som alltid, jättekul!! Tacksam var jag då jag fick hjälp med att förstå Swallowtail mönstret, nu har jag kommit en bit på väg!!! Ett stort tack till SatuU för hjälpen! HALI!!

En tunika i Novitas höstnyhet Puro är också på stickorna. Ett underbart yllegarn i melerade färger, är så härligt att sticka med! Och så är det så spännande att dra fram tråden ur nystanet, vilken färg kommer det nu??

Bilder på båda lovas senare i kväll. Nu måsta jag göra mig klar för jobbet, ska åka iväg om en halv timme. Före det ska Vilma ut på sin morgonpromenad. Ha en bra fredag!!

måndag 17 augusti 2009

Hur?

Jag försökte ändra layouten på min bloggrubrik lite... Satte en bild i stället för rubriken... Men nu är ju bilden i vänstra kanten? Kan jag få den centrerad på nåt sätt? Jag är sådär konstigt pedant med vissa saker, det måste ju vara i mitten eller så är det inte alls! :)

Barnsligt nöjd

Eget skryt luktar illa, eller hur är det man brukar säga?? Vilket som, jag är super duper nöjd med mina eget sydda kuddöverdrag!! Jag som aldrig nånsin tidigare sytt i en dragked, har nu gjort det två gånger på en förmiddag!!! Med lite hjälp av min jobbkompis, som är utbildad sömmerska, kom jag på hur jag måste svänga dragkeden för att få den rätt svängd. Några gånger fick jag plocka fram sprättkniven och börja om, men det gjorde inget. För se bara! De blev ju hur bra som helst!! Bäst är nog historien bakom tygen...

Det doftar mormor här just nu... Jag känner hennes närvaro nu, bättre än på länge... När jag satt framför symaskinen tog jag en lite paus, satte fast ögonen och kunde se min mormor... På andra sidan kaffebordet med den randiga duken på bordet, i sin piké t-skjorta och den röda stickade västen... En kaffekopp med svart kaffe... Hur hon knuffade till sina glasögon när de halkade ner för näsan... Hennes axelryckning, plus ljudet till när hon "hmm-ade" som kommentar till nåt jag berättade... Hennes leende...Min mormor... Gud, så jag saknar henne!!! Men nu kan jag gosa med hennes dukar, varje dag! Doften av mormor kommer ju att gå ur, men minnena sitter i för evigt.





Samma kudde, andra sidan...


Ihana kirja!!

Eilen myöhään illalla, kun loput perheestä oli jo unessa, selailin niitä kirjoja mitkä kannoin kotiin kirjastosta viime viikon perjantaina... Pinosta löytyi varsinainen aarre!! "Punokset puikolle"-kirja oli aivan ihana!! Heti löytyi monta ohjetta mitä haluaisi itse toteuttaa!! Oli sukkia, neuleita ja huiveja... Saas nähdä mistä aloitan... Varmaan siitä, että tilaan kirjan itselleni ;)

Tillbaka till vardagen... Barnen börjar sin andra vecka i skolan och KM börjar jobbet idag efter 4 veckors ledighet. Själv har jag ledigt idag, jobbet börjar i morgon. När jag steg upp kändes det som om jag hade bly i benen (varför kan man inte gå och sova i tid??), men nu känns det lite bättre. Tror ändå jag lägger mig ner en stund till efter att barnen har cyklat iväg till skolan. Sen blir det en handaretsinsprirerad dag. Har många planer på vad jag vill göra idag:

1. Virka ihop 2 strängar mormorsrutor (8 rutor/sträng).
2. Virka fler vita rutor (vit, vit-grön-vit, vit-vit-grön osv.)
3. Studera Punokset puikolle boken, massor med intressanta mönster, planera nya projekt.
4. Fålla upp mina nya sovrumsgardiner.
5. Sy kuddöverdrag till soffkuddar, tyget jag ska använda är mormors gamla fina dukar...
6. Packa garnstugan.fi beställningar :)

Antar dock att jag får börja med att gå ut med Vilma i duggregnet... Apropå Vilma och mina allergibesvär... Första dagen på husvagnssemestern hade jag fortfarande besvär. Dag två blev det mycket lättare och från och med dag 3 var besvären borta!!! Jag kunde njuta av att kunna andas genom näsan, inte behöva snyta mig hela tiden och inte behöva nysa hela tiden! Detta trots att Vilma var med oss! Vilken lycka!! Sen kom vi hem... Och besvären kom tillbaka... Alltså, jag är allergisk mot vårt hus??? Mögel, tänker säkert alla. Kan inte vara det iom att vi har renoverat hela huset (golv, tak, väggar) i fjol, allt blev då mätt för fuktigthet och det enda stället som var fuktigt är utbytt... Väntar med spänning på pricktestet....

söndag 16 augusti 2009

Nästa??

Jag nämnde i förra inlägget att jag skulle börja på en ny stickning... Med på marknaden tog jag ett uppnystad härva Silvia (Wetterhoff), meningen var att jag skulle sticka en sjal, Minttumaari alt. Swallowtail (Ravelrylänk). Nå, jag började på med den första, stickade 15 varv och blev sen fundersam... Det såg lite märkligt ut... Jag lusläste mönstret typ 50 gånger för att förstå vad det var jag gjorde fel. Nä, tänkte jag och rev upp och tog mönster 2... Stickade igen några varv och jämförde sen med mönstret. What the "piiiiip"???? Igen ser det helt fel ut?? Återigen läste jag mönstret typ 100 gånger, om jag har förstått det rätt, är mönstet utritat på halva sjalen, dvs. du ska själv sätta till andra halvans maskor och kantamaskor i båda sidorna??! Men där står ju uttryckligen att jag ska sätta upp 5 sts for an ordinary cast-on??! Återigen rev jag upp och packade ner garnet, stickorna och mönstret längst ner i korgen.

Väl hemma efter marknaden tog jag fram högen med böcker jag lånat på biblioteket i fredags, hittade 9 stickrelaterade böcker som jag tog med mig hem! (Flera av dem är med mönster till sockor, Sukkasato börjar ju i september...) Jag bläddrade i en bok och hittade ett nätt mönster på en babymössa. Den stickar jag, tänkte jag. Jag har under semestern köpt ett alldeles underbat mjuk babygarn, så mjukt så det finns inte!! Perfekt till en mössa, tänkte jag. Jag läste mönstret och fattade nada. Vadå mönsterrapport?? Ingenstans på sidan finns det nån teckning på hur det skulle stickas?? Ok, det var kanske inte så svårt, men irritationen blev för stor. Jag smällde ihop boken och blev sur. Varför ska allt skita sig på en gång?? Allt på samma dag?? Jag som bara vill ha en ny, kul stickning?? Suck och stön...

Jag satte mig ner i min stickfåtölj och satt och surade... Tog fram mormorsrutorna som ska sys ihop... Sydde ihop 2 rutor, bara för att konstatera att tråden jag sytt ihop med, syns från framsidan. Nu rusade jag upp ur fåtöljen, tog tag i telefonen och ringde grannen och avreagerade mig!! Ids inte nämna här allt hon fick utstå ;) Hon var kolugn, sa helt lugnt att jag skulle sätta på mig gummistövlarna och ta med mig ett kärl av nåt slag, nu far vi ut i blåbärsskogen! Ok, allt är väl bättre än dessa motgångar... Så vi for ut i skog och mark, plockade blåbär (snart vankas här blåbärspaj), åt både lingon och blåbär, tittade på svampar (plockade inga, vi försökte hitta kantareller men sådan tur hade vi inte) och pratade och skrattade. Jag kände hur stressen rann av mig, skönt!!

Väl hemma igen tog jag tag i rutorna igen. Denna gång testade jag att virka ihop dem och det funkar så här! Så nu har jag virkat ihop 2 * 8 rutor, kommer att bli hur bra som helst! Men jag vill fortfarande ha den rolig stickning!! Kan du hjälpa mig och ge mig förslag på vad jag ska sticka??

fredag 14 augusti 2009

Småttings-FO

Igår, så länge jag väntade på att resten av familjen skulle göra sig klara för kalas, satte jag upp maskorna till ett par småttingssockor... Jag har använt mig av resterna till mina djungelsockor... Idag maskade jag av maskorna på den andra sockan. Ett snabbt arbete, med andra ord :) Nu känns det som om jag skulle vilja ha lite mer utmaning vad det gäller en stickning... Tror nästan det lutar mot en spetssjal. Får se vad det blir :) Ska ha påbörjat nåt ännu i kväll, har nämligen behov av en stickning speciellt i morgon. Jag ska nämligen delta med garnstugan.fi på en hantverkarmarknad här i stan. Ska bli riktigt roligt!!! Eller "ooolit" som de säger på buskis på tv just nu :D





Garn: Shibui knits Sock, färgen Wasabi

Åtgång: Hela 18 g!!!

Stickor: Knit pro nr 2.75 mm

Mönster: Eget, men högst vanligt sockmönster

torsdag 13 augusti 2009

Tempo

För ganska precis en vecka sen, under vår semester, började jag sticka på en väst. Mönstret hade jag hittat i senaste Novita tidningen, höstnumret. En helt enkel sak, inga svårigheter alls, bara räta och aviga maskor om vartannat ;) (Det syns inte riktigt på bilderna, men halva framstycket är räta maskor och andra halvan är aviga maskor...) Näst intill för lätt, blev ju lite tråkigt till och med! Tur att en väst inte har ärmar, då hade jag nog valt en modell med mer mönster :) Naturligtvis passar den bättre med t.ex. en enfärgad tröja, en randig t-skjorta kanske inte är det bästa alternativet... Men jag orkade inte byta kläder för att fotografera västen, så t-skjortan fick duga... Sonen agerade fotograf...










Garn: Novita Tempo, nyhetsgarn för hösten -09

Åtgång: 400 g

Stickor: Knit pro rundsticka nr 7

Mönster: Tempo-väst, Novita hösten 2009

tisdag 11 augusti 2009

Stash!!

Idag återgår vi till rutinerna här i vår lilla stad. Skolorna börjar nämligen idag... Sonen var märkbart lite nervös igår kväll fastän han inte medgav det :) Dottern däremot sa rakt ut att det kändes lite pirrigt. Hoppas de får en bra dag, båda två.

Jag har semeste ännu denna vecka. Idag mot kvällen får jag stickigt besök då Keskipohjanmaan Neuleystävät kommer hit på besök. Allt garn ska jag plocka fram ur Garnstugan så det blir fritt fram att klappa, krama och inspireras. Ska baka nåt gott också, har jag tänkt. Hoppas bara att vädret håller i sig och det inte börjar regna som det var tal om på tv igår kväll... Har ju tänkt vi ska kunna dricka kaffet där ute... Nå, vi löser det på nåt sätt...

Jag har ju under semestern införskaffat lite mer garn... Inte ännu heller har jag tillräckligt :) För titta på det här, det gör att man tappar andan (och fattningen)!!! Skulle det inte vara underbart att ha sin egen privata garnaffär i sitt eget hus!!





Bilden har jag kopierat diret från hennes blogg....

lördag 8 augusti 2009

Hemma

Nu har vi varit hemma en dag. Tvättmaskinen har gått sen vi kom hem, ännu väntar två lass tvätt på att maskinen ska bli tom. Vädret är perfekt för tvätt, det blåser lätt och är +25 grader i solen. Underbara sommar! Jag har suttit på terassen och fäst trådar på mormorsrtorna i dag, lämnade den sista tråden som jag sen syr fast rutorna med... Efter det placerade jag ut rutorna och kan nu konstatera att jag behöver cirka 25 rutor till. Så det är bara att virka på...




Jag testade också att sätta i en helblå ruta (den skulle sen komma antingen högst upp eller på andra varvet)... Skulle egentligen vilja ha en "tätare" ruta som jag sen skulle kunna brodera killens kommande initial i... Men jag vet inte... Vad tycker ni?? Ska jag hålla mig till grönt och vitt och inte blanda i blått?? Meningen är att jag ska sy en filt bakom för att göra filten varmare och tätare och gosigare. Kanske nåt fleecetyg? Får se vad jag hittar...







Här kommer också några bilder från vår underbara semester!






Vilma är lite rädd för vattnet, men vill ändå ta sig en titt på vad som finns under bryggan...





Min väninna har en utsikt från sin bastu som gör vem som helst avundsjuk...






Samma utsikt över sjön Kuivajärvi (=Torrsjön)... Konstigt namn på en sjö...



Tänk att ha ett så fint hus!! Utsikten över en sjö var ju inte helt fel... (Vet inte vem som bor här...)


Bilder på mina garnrelaterade inköp kommer i nästa inlägg :) Nu ska jag sätta mig under parasollet på terrassen och virka vidare :) Ha en skön kväll go vänner!!

torsdag 6 augusti 2009

Prognos : Förändring

Vi är nu efter två nätter i Kankaanpää på Kuninkaanlähde camping på väg mot Kalajärvi i Peräseinäjoki. Med andra ord är vi på väg hemåt.

I morgon är vi bjudna på mat hos KM:s syster i Seinäjoki, vi ska försöka vara hemma innan 19... Detta för att KM igår fick veta att han måste på ett möte på lördag. Mötet är i Tammerfors... Så han måste vakna kl 5 på lördag morgon för att hinna... Det tar cirka 3 timmar att köra dit... Han har ju nog semester, men detta möte behandlar höstens kommande projekt, projekt som KM igår fick veta att han är mer delaktig i än han trodde. Han fick ju i våras veta att han blir utan jobb från och med oktober. Han har varit mycket orolig över detta, vilket man ju förstår. Igår blev han alltså erbjuden jobb av sin nuvarande arbetsgivare... Haken är att jobbet är i Kemi... Det är cirka 400 km dit från Jakobstad... Han ska alltså jobba en vecka och vara hemma en vecka. Innan dess tar han sin chefs plats här hemma på nuvarande jobbet. Chefen har slutat och börjat jobba åt nån annan... Så fram till oktober är det KM som har ansvaret här... Inget jag inte tror han ska klara av, men det är mycket förändring på en gång... Plus stora omställningar för oss här hemma när han sen kommer att vara borta... Saknaden och tomheten kommer säkert vara hemsk innan man vant sig... Nå, på det här sättet får ju KM göra det han absolut vill, samma som han gjort i 20 år! Så jag är mycket glad för hans skull, fastän det medför vissa förändringar jag hellre hade varit utan... Så nu tar vi en säsong åt gången...

Nu styr vi alltså hemåt. På vägen upp ska vi stanna till vid Tapion lankatalo i Päntäne. Budgeten för semestern börjar vara överskriden så jag får ta det lugnt bland alla garn där ;) Blir inte det lättaste... Men roligt att se stället i alla fall!

I går köpte jag 5 nystan av Novitas höstnyheter, garnet Tempo. Jag började på västen i går kväll, känns mjuk och skön. Lilla mössan till yngre broderns kommande baby är klar, ska försöka sy ihop den sen där hemma. Just nu begriper jag inte riktigt hur det ska bli til en mössa... Bilder sätter jag ut på bloggen sen när vi är hemma. Jag trodde jag hade sladden till kameran med mig, men tydligen inte... Mormorsrutorna är virkade, nu måste jag placera ut dem för att se hurudana kombinationer som ännu saknas... Bilder senare alltså...

Nu ska jag packa bort frukosten och sen kopplar vi husvagnen till bilen och sen bär det av! Ha en bra dag mina vänner :D

måndag 3 augusti 2009

Hälsningar från Nådendal!

Nu har vi kommit så här pass långt på vår semester. Vi befinner oss nu i vackra Nådendal på campingen. Vi har fin parkering med utsikt över vattnet åt ena hållet och presidentens sommarställe åt andra hållet. Idag har vi varit till Ikea och ett shoppingcenter strax bredvid. Barnen har nu fått alla sina skolkläder inhandlade, dottern satt nyss och drömde sig fram till skolstarten och hur fin hon kommer att vara i sina nya kläder :)

Inget ordentligt garnspan har det blivit. Ingen "riktigt" garnbutik har jag hittar här. Men ett varuhus i shoppingcentret fick duga, det enda jag köpte var ett nystan babyblått Novita Wool garn. Jag kommer att virka en blå ruta till babymormorsrutefilten... Får se sen om den passar in i allt det gröna...

Jag virkar för fullt nu. Eller fullt och fullt... men jag har virkat 10 rutor hittills på resan. Totalsaldot torde nu vara uppemot 60 st rutor. Gissar på att jag behöver ca 80-90 rutor för hela filten. Med mig har jag också packat diverse andra garn och stickor, satt nyss och tänkte om jag borde börja på med Polly jean sockorna... Får se om de blir till nåt...

Nu ska jag ta min kaffekopp och sätta mig därute på berget och njuta av sommaren. Ha det så bra kära vänner!!