söndag 31 maj 2009

Blå skir sjal klar + annat...

För en vecka sen exakt fick jag mammas sjal klar. Hon fyller år i morgon så idag har jag blockat sjalen. Den blev stor, närmare 2 meter bred! Hoppas hon kommer att tycka om den...





Garn: Ett lingarn som jag fick i Hemlis 4

Stickor: Knit pro rundsticka nr 4 el. 4½ mm

Åtgång/vikt: 117 g (endast!!)

Mönster: Skiraste sjalen från Ica-kuriren

Nu ska jag försöka hinna med att fålla en ripslöpare åt mamma också... Jag har för en vecka sen vävt 7 meter (!!) löpare på en helg, en av de 3 löparna ska åt mamma... Visst ser rullen ut som en stock??! :)





I Sverige firas morsdag idag, här i Finland är det alltid den första söndagen i maj, så jag har blivit firad redan tidigare. Här är min morsdagspresent, en vacker och användbar bok!!

fredag 29 maj 2009

Nyt se loppui...

... sny kierros meinaan. Eilen hain postista viimeisen paketin, en ehtinyt autoa kauemmas ennen kuin piti aukaista (lue: repiä) pussi auki ja katsoa mitä ihanaa snyyni on minulle tällä kertaa keksinyt... Ja katsokaa!!










Kaikki oli pakattu ihanaan oranssiin virkkattuun kassiin (ihana!). Kassin sisältä löytyi kaksi kerää minulle tuntematonta lankaa, Drops Silke tweed, aivan upeassa värissä!! Ruosteenpunainen/ruskea, aivan minun väriä!!! Pitää mennä Dropsin sivuille etsimään sopivaa ohjetta tähän..... Sitten kalastin kassista mitä ihanin kirja!!! "Two balls or less"- kirja, myös uusi tuttavuus minulle! Pikaselauksen tein, ja löytyihän sieltä monta ohjetta mitä voisi toteuttaa! Ja sitten vielä kortti upeasta Näsijärvestä :) Eli salainen ystäväni on Tampereelta, suuren suuri kiitos sinulle Salla aivan ihanista paketeista mitä olet minulle lähettänyt!!! Kiitos ja kumarrus ja mukavaa lämmintä kesää sinulle!!


Jag har fått mitt sista paket i det finska Hemlisbytet... Underbart garn, en vacker virkad väska och en underbar bok! Ett stort tack till Salla, som var min hemliga vän!!

torsdag 28 maj 2009

Viimeinen

Voi kyllä harmitti eilen tulla kotiin :( Mulle on tullut Sny postia mut en ehtinyt enää postiin :( Tulee pitkä päivä ennenkuin pääsen noutamaan... Mutta illalla sitten uusi postaus!! (Ja tiedän jo Snyni nimenkin!!! Uskon myös, että löysin sinun blogisi, en ole ihan sata varma....)

tisdag 26 maj 2009

Sista hemlispaketet/Viimeinen sny-paketti

Idag har jag postat det sista hemlispaketet... Min hemlisvän är bekant åt mig från tidigare (läser alltså hennes blogg), varit riktigt roligt att skicka paket åt henne!! Hoppas nu hon gillar paketet...

Tänään postitin viimeinen sny paketti... Toivottavasti paketti on snyylleni mieluinen :)

Nu ska jag gå och sova i tid för en gångs skull. Trött som bara den är jag, orkar inte ens sticka. Jag stod på alla fyra i rabatterna idag, pirrar fortfarande i benen... Dålig kondition? Jag? Nä, hurså ;)

Min blå spetssjal åt mamma är klar. På söndageftermiddag ringde grannen och frågade om jag kunde lära henne att sticka hälen på en socka. På samma gång som hon trixade med hälen, fick jag avmaskat sjalen. Trådarna är fästa, men sjalen är oblockad än så länge. Ska se i morgon om jag hinner med det... Sjalen väger ingenting, om jag minns rätt vad det endast 107 g!! Så jag har kvar av garnet... Vad ska jag månne hitta på av det??

Ha en skön tisdag kväll, det kommer ju Äntligen hemma!!

fredag 22 maj 2009

Hemlis 5 är slut...

I onsdags fick jag mitt sista Hemlis 5-paket... Så sorgligt att det nu är över, jag har blivit så glad varje gång jag har fått paket av min hemlisvän, som visade sig vara Lissy med bloggen garntrasslan... En stor varm kram till dig kära Lissy för dina underbara paket!! Du har gjort mig så glad varje gång jag har fått paket under våren :)

I det tredje och sista paketet fanns nåt jag inte testat tidigare... Pärlor att sticka med!! I en vacker röd färg, matchar de 2 röda Alpaca nystanen som också fanns i paketet... Jag kommer att sticka muddarna, det ska bli så spännande att testa!! I paketet fanns också specialnålar att trä på pärlorna på garnet (visst ska jag trä på hela burken med pärlor på en gång? Jag antar att det är 200 st pärlor i burken iom att det enl. mönstret ska vara 200 st??!) och en supercool varvräknare som man kan ha runt halsen! Jag är lite insnöad vad det gäller varvräknare, älskar dem!! Jag har två stycken som jag har på stickorna när jag stickar, det här var en ny variant... Ja, ett mönster på en Pärlmudd fanns också med... Och så ett vackert kort med violer där Lissy skrivit så vackert till mig :)

Så TACK TACK TACK kära du!! Och en underbar sommar med mycket sticktid önskar jag dig!!

tisdag 19 maj 2009

På gång just nu

Jag stickar vidare på min mammas blå sjal, tidsfristen går snart ut iom att hon fyller år den 1.6... Varven är nu nere på 140 nånting, när jag började hade jag 299 maskor... Så det tar sig!! Varven är inte oändligt långa längre, skönt! Jag borde nog få den klar i tid... Tid är ju en lyxvara som jag aldrig tycks ha tillräckligt av, jag tycker gott och väl att ett dygn skulle kunna ha 34 timmar! Nu i slutet av veckan, när barnen åker iväg på Stafettkarneval (gubben ska också dit, i jobbets tecken) är jag ensam hemma i två dagar. Den tiden får jag tillbringa i vävsalen, jag har 3,60 m ripslöpare att väva... Så utan att göra, det kommer jag aldrig att bli!


måndag 18 maj 2009

Vävd matta

Jag for idag efter jobbet till vävkursen och klippte ner väven med min vardagsrumsmatta. Jag har vävt med 2 inslag trikåtrasor varvat med 1 inslag tjockt papperssnöre. Tekniken kallas Panamteknkik, har jag för mig... Den är 235 cm lång och 140 cm bred. Två trampor, två skaft med lätt solvning *2,0,0*. Nu är det "bara" att knyta fransarna och sen sy kanten. Blir säkert jobbigt/tjockt, måste skaffa en ordentligt kraftig nål... Tycker att ytan påminner om skalet på en medvurst korvstång :)




Ps. Stående kommentar i slutet av varje bild-inlägg... Ursäkta den dåliga kvalitén...

February Lady Swater, a.k.a. FLS

Äntligen! Nu är min FLS fotad! Dottern agerade fotograf... "Ta bort armen, flytta dig lite, stå inte så där, ta bort hakan..." Allt får man nu stå ut med :D:D

Garnet är alltså Novita Cloud, djupröd till färgen. Problemet med denna är att garnet luddar sig, nästan efter en dags användning märkte jag att den redan är luddig! Tror knappast att garnet ska få bete sig så, borde kanske kontakta Novita... Nåväl, till tröjan använde jag 10 ½ nystan, ca 530 g... Minns inte stickstorleken längre, månne det var stl 4? Knit pro rundsticka använda jag i alla fall...

Nu väntar gubben på att jag ska åka iväg med honom för att tömma släpet på skräp. Mer finns på vinden... Varför ska man spara på så mycket som man verkligen inte behöver?? Nå, ni kan ju titta på bilderna så åker jag iväg :D Ha en trevlig måndag kväll!




Mönster: February Lady Sweater

Garn: Novita Cloud

Åtgång: Ca 530 g

torsdag 14 maj 2009

Det närmar sig...

Nu har första leveransen kommit!!! Mitt köksbord är som ett virr-varr av saker, tyvärr hade jag inte möjlighet att plocka upp allt som döljde sig i lådorna...




I lådorna finns det alltså............... GARN!!!!!!!!


Ps. Ni får ursäkta den kassa kvalitén på bilderna.... igen.... Måste kolla inställningarna på kameran... Det hinner jag inte nu, måste rusa iväg till jobbet!!

onsdag 13 maj 2009

Skäms på mig :(

Jag får be så mycket om ursäkt för min senaste tid som icke-bloggare... Inga bilder har ännu heller presterats, fattar inte varför det ska vara så svårt! Livet går i 100 km/h just nu, det händer massor!! Jag hinner inte riktigt med det här att blogga för tillfället. Jag stickat lite när jag hinner, blir kanske ett-två varv per kväll. Känner att jag skulle vilja ha en riktigt rolig stickning nu, känns "tråkigt" att bara sticka på den blå sjalen...

Jag har börjat med en liten hobby vid sidan av mitt jobb och mitt företag. Jag är konsult för ett hudvådsföretag, känns riktigt roligt! Jag var ute första gången igår, pirrigt, men det gick nog helt ok, tror jag i alla fall...

Mitt företag, det knallar på. Idag får jag hem de första varorna, bilder utlovas :) Nu i helgen kommer vi att fira dottern som fyller nästa vecka. Då är hon borta, så det blir kalas redan nu. Vi kommer att fira i dagarna tre. På två kalas är jag och gubben förpassade ut i husvagnen, hon vill ha disco "i fred"!! Jo, jag tackar jag, hon är ju bara 11 år! Hon tyckte att hon skulle få ha helt FF, dvs. att vi inte skulle vara hemma, men nu är vi ju på gården så vi har uppsikt över huset och discot hela tiden. En filmkväll för sina tjejkompisar som bor här i närheten kommer hon att ha på lördag, husvagnen för oss igen... Men månne jag då skulle kunna ha tid att uppdatera med lite bilder?! Försöka duger i alla fal...

Nu ska jag stressa iväg till jobbet.. Min jobbarkompis har vintersemester den här veckan så jag är ensam. Blir långa, tunga dagar. Igår var nog den värsta dagen på länge, trots att jag igår hade hjälp av vår inhoppare... När jag kom till jobbet visade köttdiskens varor på +20 grader!!! Ids inte säga hur mycket vi slängde bort, men det blev mer än 10 säckar mat :( Tar förstås inte risken och säljer mat som kan göra att kunden blir sjuk. Så idag har vi ny kompressor på kommande, förhoppningsvis har vi en fungerande disk i kväll. På fredag har vi sommaröppning så tills dess måste den fungera!!

Nu måste jag rusa, ha en bra dag go' vänner!! :)

onsdag 6 maj 2009

Lycklig!

Åh så skönt det är att kunna skriva det, att man är lycklig på riktigt!! Det är en tid sen jag har kunnat skriva det... Mycket har hänt sen jag skrev sist, och jag tror nästan att det bara är bra saker som har hänt!

Vi har haft gäster från Holland hela förra veckan. Med sig hade de våra tre Holland-favoriter, Sambal mjukost, Bos vruchten Hagel och mocca gourmet coffeepods. Mmmm... Vi hade underbart vackert väder hela tiden, solen sken varje dag och det var riktigt sommarvärme. Vi fick gå till dukat bord och äta underbart god mat som svägerskans fästman tillrett. Vi tittade på foton, mindes, pratade och skrattade tillsammans. Riktigt roligt med andra ord!

Jag har också äntligen kommit igång med mitt företag! Spänningen är näst intill olidlig, allt är så nytt och intressant! Ni ska få se vad det är jag riktigt håller på med så snart som jag har nåt att visa upp... En ledtråd kanske? Ni fick den, i form av en tråd ;)...

Jag fick nyss ett samtal från en obekant nummer. Telefonnummern i min display visade en nummer på ca 10-12 siffror... Jösses, vem av leverantörerna ringer? Och varifrån i världen? Det visade sig att samtalet kom från andra sidan jorden, från USA... Jaiks! Jag har ju talat engelska mesta delen av förra veckan, men ändå kändes det som om att jag hade gröt i munnen :D Nå, jag gjorde mig förstådd i alla fall ;)

Stickat har jag nog, men inte så mycket, har helt enkelt inte hunnit. Jag nöter på med min ljusgröna bambu FLS (det redde ut sig med storlek/maskantal), min mammas djupblå Birch sjal får sig ett varv nu och då. Diagonal lace sockorna ligger på köksbänken, på samma ställe där jag satte dem efter att jag rivit upp. Misstänker att hela sockan rivs upp, jag tror jag måste börja på nytt med mindre stickor, den känns lite för vid som det är nu. Ingen vits att sticka "fel" då man vet om det... Jag har nystat garn för en sjal, men det blir nog först tills efter mammas sjal är klar. Hon fyller år den 1.6 så jag har ju lite tid kvar på mig att sticka den... Om jag inte hinner bli klar så får hon åtminstone se den då...

Nu ska jag packa bort alla kataloger och varuprover från köksbordet och gå och knyta mig. Ska försöka bättra mig och komma till skott med att fotografera min röda FLS snart. Måste få er åsikt om jag borde kontakta Novita (tillverkaren) ang. garnet... Garnet har blivit så noppigt och luddigt efter kort tids användning, ska det få vara så?? Nå, jag återkommer om det senare...

Natti natt!