måndag 30 juni 2008

Mera Candle flame :)

Ja, jag vet, jag nöter på med den här sjalen... Men jag är så glad över att jag fattade mönstret och att stickningen löper så väl!! Garnet är alldeles underbart att sticka i, stickningen är det första som jag tänker på när jag öppnar ögonen på morgonen ;) I natt också, jag vaknade kl 03 och började fundera om det skulle anses korkat att stiga upp för att sticka lite ;)


torsdag 26 juni 2008

Candle flame

Jag har äntligen tagit mig an Candle flame sjalen!! Detta med hjälp av min underbare hemslisvän 4 som översatte mönstret och skickade det åt mig!! Så nu ryker det kring stickorna... :)

Blockning...

Har nu blockat min gröna tröja, första gången jag blockat faktiskt!! Blir säkert ett bättre resultat så här... Den känns så mjuk och skön, blir säkert ett favoritplagg!!



Jag är med i Hemlis 4, via en anna blogg, och utav min underbare Hemlisvän fick jag igår ett svenskt mönster till Candle flame sjalen och vips, jag fattar äntligen!! Så nu har jag kommit en god bit på väg, ska sätta mig ner och sticka nu medans huset är lugnt och tyst...

tisdag 24 juni 2008

Svar på kommentarer?

En annan sak som jag inte hittat nån lösning på... Var kan jag svara på kommentarerna?? Måste jag göra det som en kommentar eller??

För säkerhets skull, tack för kommentarerna på ett tidigare inlägg!! :D

Opal vs 7 bröder

Var ute på stan idag, är på jakt efter en nystmaskin + nystvinda. Finns endast på ett ställe här i vår lilla stad och där måste de beställas. Lite väl dyrt är det också då endast nystmaskinen kostar 45 €, ca 450 kr...

Var för första gången in i en affär (hur det är möjligt, att jag inte varit hit tidigare, det vete fåglarna ;)) för att se om de kunde tänkas ha denna nystmaskin... Hon säljer allt möjligt, moulinegarn, broderiförpackningar, stickor, band, pärlor och så Opal-garn som jag läst om på många olika bloggar... Jag blev dock mycket förvånad över hur himmelens dyrt det här garnet var! Garnet jag blev intresserad av var Opal Bambu i 100 g:s nystan och för det tog hon 14,90 €, dvs. ungefär 150 kr!! Jag tycker att det är för mycket för 100 g garn. Här i Finland är jag uppväxt med stickade sockor i Novita 7 bröder, har faktiskt aldrig testat att sticka sockor i nåt annat garn. Men detta 7 bröder garn är mycket förmånligt, för 150 g betalar man ca 4 €, dvs. 40 kr.




Så nu till min fråga, är Opal garn så här dyrt i Sverige också?? Bara så jag vet, tills vi kommer dit på semester :)

Ps. Bilderna är från google, inte alltså mina egna...

Tack för hjälpen!

Efter diverse problem och lite fler gråa hårstrån, kunde jag med hjälp av Ilsefin lägga in en räknare!! Så tack för hjälpen!!

Ännu återstår dock en hel del som säkert kan fixas till, te.x. få en bild bakom bloggnamnet, men just nu vill jag hellre sticka! Ha det bra!

söndag 22 juni 2008

Besökare?

Måste jag ladda ner en räknare för att få veta hur många som beöker bloggen per dag? I så fall, var gör jag det??

Första gången

Detta är nu mitt första inlägg på min nya blogg!! Jag har redan en längre tid följt med en mängd stick-bloggar och tänkte att det nu var dags att starta en egen!!

Får lov att prova mig fram, allt är ju nytt ;) Så hoppas ni som läser lämnar en kommentar!!

Mitt projekt som är på gång just nu: En tröja åt mig själv stickad i alldeles underbar mjukt garn, merino-ull och silke. Färgen är alldeles underbar! Garnet är Teetees Primavera, jag stickar med stickor nr 4. Har halva ärmen kvar... Plus montering förstås ;)